Πως να κερδίσετε το lane σας!

Ο jungler δεν είναι υπεύθυνος για να κερδίσετε το lane σας

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Το πρώτο πράγμα που θέλω να σας τονίσω, είναι ότι ο jungler δεν είναι υπεύθυνος για να κερδίσετε το lane σας. Ο jungler υπάρχει για να σας βοηθάει και όχι για να κερδίζει το lane σας. Aκόμα και όταν δεν κάνει τα απαραίτητα gangs, μπορείτε ακόμα να κερδίσετε, ή έστω να ανταπεξέλθετε στο mid game.

Αυτήν την εποχή οι παίκτες που προσπαθούν να ανέβουν κατηγορία και παίζουν μανιωδώς, και μπλέκουν τον jungler ανελλιπώς, καθώς δεν καταλαβαίνουν ότι η δουλειά του δεν είναι μόνο έξω από το jungle αλλά και μέσα σε αυτό. Πρέπει να πάρει τα buff του ή να κλέψει τα αντίπαλα, να τοποθετήσει αντικείμενα όρασης στα «must» σημεία αλλά και να πάρει θέση πρώτος στα objectives. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περάσετε μπροστά στο lane σας. Μην ξεχνάτε, δεν θα κερδίσετε το lane σας σκοτώνοντας τον αντίπαλο σας.

drmundo

Πρώτη συμβουλή για να κερδίσετε το lane σας είναι το vision. Οι αντίπαλοι junglers θα είναι πάντα εκεί, την στιγμή που δεν το περιμένετε. Χρησιμοποιήστε το ward για να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να γίνει αυτό, τοποθετώντας το μέσα σε ένα θάμνο.

Συνεχίζουμε με τη δεύτερη συμβουλή. Προσπαθήστε πάντα να περάσετε τον αντίπαλό στο farm και μετά, αν μπορείτε στα kills. Πολλές φορές, ένας αντίπαλος μπορεί να έχει περισσότερα kills από εσάς, αλλά επειδή εσείς έχετε καλύτερο farm, να τον ξεπερνάτε στα golds και να έχετε τα ίδια ή ακόμα και περισσότερα items. Πολλοί χαμηλού επιπέδου παίκτες δεν έχουν καλό farm, και αν μπορέσετε εσείς να τον περάσετε στο scoreboard, θα κάνετε την ζωή σας αλλά και το παιχνίδι σας πιο εύκολο.

Ένα μικρό tip πριν συνεχίσουμε, είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να ωθείτε τον εαυτό σας να πάρει ένα kill. Αν υπάρξει ευκαιρία γι’ αυτό, τότε να το διεκδικήσετε. Μην προσπαθήσετε να κάνετε ένα «professional play» για να σκοτώσετε κάποιον, γιατί μάλλον θα καταλήξετε νεκροί και «feeders».

Επικοινωνείστε με την ομάδα σας. Συγκεντρωθείτε στο παιχνίδι σας, αλλά αφήστε και τους συμπαίκτες σας να ξέρουν τι γίνεται για να μπορέσουν να σας βοηθήσουν. Όταν πρέπει, ο jungler θα έρθει η κάποιος από ένα άλλο lane θα κάνει roaming. Αν η ομάδα σας, δεν σας βοηθάει και  εσείς χάνετε το lane σας, μην προσπαθήσετε να το κερδίσετε «βουτώντας» σε κάθε περίπτωση, αλλά μόνο όταν υπάρχει ένα «εύκολο» kill. Πολλοί παίκτες χάνουν γιατί προσπαθούν να σκοτώσουν συνέχεια. Αν εσείς έχετε χάσει το πλεονέκτημα στο lane σας, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε τον jungler σας ή να προσπαθήσετε να αποκτήστε όλα τα minion waves που έρχονται απειλητικά προς τα εσάς. Όταν το lane δεν είναι ιδανικό για εσάς πλέον, το «feed» έχει αρχίσει και έρχεται. Mείνετε ψύχραιμοι, προσπαθήσετε να παίξετε με περισσότερη ασφάλεια και να φαρμαρετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Όταν μιλάμε για το duo lane (bot lane), τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα, καθώς έχουμε να κάνουμε με 2 παίκτες. Προσπαθήστε να πείτε στον συμπαίkτη σας τι πρέπει να κάνει. Αν χάνετε, απλά μιλήστε του ώστε να παίξει με ασφάλεια και να κάνετε farm. Αυτό δυστυχώς δεν θα πετυχαίνει πάντα. Αν έχουν μια Leona η οποία κάνει engage με μισή ζωή, ξέρουμε ότι θα πεθάνει. ΜΗΝ προσπαθήσετε να την σώσετε.  Είναι καλύτερο να πεθάνει 1 παίκτης παρά 2. Κατά πάσα πιθανότητα, θα αρχίσουν να «φωνάζουν» γιατί δεν ακολουθήσατε αλλά εσείς ξέρατε ότι κάνατε το σωστό. Προσπαθήστε να εξηγείστε το γιατί. Αν όμως δεν καταλαβαίνουν, «Ignore button seems legit» καθώς ένας καυγάς στο chat μπορεί να πάρει άσχημη τροπή και η ήττα να γίνει σίγουρη.

Ελπίζω τα παραπάνω να σας φανούνε χρήσιμα. Πολλοί παίκτες εφάρμοσαν αυτά τα «απλά» πράγματα στο παιχνίδι τους, και τους βοήθησε. Δεν μπορείτε να κερδίσετε όλα τα παιχνίδια, αυτό είναι το μόνο σίγουρο αλλά θα πρέπει να έχετε το μυαλό σας καθαρό και να είστε ήρεμοι για να συνεχίσετε. Καλή τύχη επικαλεστές και μην ξεχνάτε: «It’ s just a game».

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Fnatic Fanboy OLOFMEISTER BOOSTMEISTER OLOFMEISTER OLOFPASS OLOFPASS OLOFPASS HE WATCHING YOU FROM HIS SCOUT OLOFPASZDE?? HE SAYS TO YOU YOU HAVE NO PASS THE OLOFPASZDE THE OLOFPASZDE