Το Bloodstained: Ritual of the Night θα κυκλοφορήσει και για Wii U

Καλά νέα για τους fans της Nintendo και των «Igavania» παιχνιδιών από τον Koji Igarashi

Καλά νέα για τους fans της Nintendo και των «Igavania» παιχνιδιών, καθώς το καινούριο παιχνίδι του δημιουργού της σειράς, Koji Igarashi, θα κυκλοφορήσει και για Wii U

bloodstained

Για όσους δε γνωρίζουν, πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο ανεπίσημα θα ανήκει στη σειρά Castlevania, η οποία επίσης αποκαλείτε και «Igavaniania» από τους fans της, εξαιτίας του δημιουργού της, Koji Igarashi, ή αλλιώς χαϊδευτικά «Iga».

Λόγω διαφωνιών μεταξύ του Igarashi και της publisher Konami, που ακόμα διαθέτει τα δικαιώματα της σειράς, δεν έχει υπάρξει «πραγματικό» sequel στη σειρά από το 2008, που βγήκε το τελευταίο «καθαρό» Castlevania game, το Order of Ecclesia για το DS.

Έκτοτε, ο διάσημος δημιουργός επέλεξε την εναλλακτική οδό του Kickstarter για τη χρηματοδότηση του παιχνιδιού του, καθώς όπως υποστήριξε στο video που δημιούργησε γι’ αυτό, θα του επιτρέψει να κάνει το όραμα του για το επόμενο Igavania παιχνίδι πραγματικότητα.

Έτσι λοιπόν «γεννήθηκε» το Bloodstained: Ritual of the Night. Το παιχνίδι αυτό αναμένετε να είναι 2.5D, καθώς ο Igarashi επιθυμεί να γυρίσει στις ρίζες του, αξιοποιώντας βέβαια και τις νέες τεχνολογίες.

Αυτό προσέφερε ανακούφιση στους die-hard Castlevania fans, καθώς τα 3D παιχνίδια Castlevania που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια δεν τους ήταν τόσο αρεστά όσο τα original παιχνίδια. Αυτό συνέβη λόγω της μεγάλης αλλαγής της κατεύθυνσης που ακολούθησαν οι καινούριο developers της σειράς από τότε που αποχώρησε ο Iga.

Παρά το γεγονός όμως ότι η σειρά ξεκίνησε, μεγάλωσε – και κατά πολλούς, τελείωσε – στα συστήματα της Nintendo, πουθενά στο Kickstarter του Bloodstained δεν έβρισκε κανείς τη λέξη «Nintendo», τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα.

Η δημιουργία του παιχνιδιού στη κονσόλα της Nintendo θα έπαιρνε παραπάνω χρόνο και χρήματα απ’ ότι ο δημιουργός μπορούσε να διαθέσει με το αρχικό goal του Kickstarter. Έτσι, η ανάπτυξη για το Wii U αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας, πράγμα που απογοήτευσε πολύ τους fans της Nintendo που περίμεναν πως και πως το Bloodstained.

bloodstained_2

Τέρμα λοιπόν η αναμονή! Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το Bloodstained θα κυκλοφορήσει και στο Wii U!

Το «catch» της υπόθεσης είναι ότι προϋπόθεση για να ξεκινήσει η ανάπτυξη του Bloodstained για τη κονσόλα της Nintendo, είναι το Kickstarter του παιχνιδιού να φτάσει το stretch goal των 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεδομένο του ότι το παιχνίδι αυτό κατάφερε να «χτυπήσει» το $1.000.000 στις πρώτες 10 ώρες, και αυτή τη στιγμή απομένουν μόλις $180.000 για τον μεγαλύτερο στόχο, το σενάριο αυτό θεωρείτε σχεδόν βέβαιο από τους fans που περιμένανε τόσο καιρό για ένα καινούριο παιχνίδι στη σειρά.

Συγκεκριμένα, ο Iga είπε ότι για να μην επηρεαστεί η ανάπτυξη του παιχνιδιού στις άλλες κονσόλες, το port για το Wii U θα αναλάβει η Armature Studio, που αποτελείτε από developers που δούλεψαν στη σειρά Metroid Prime και έχουν ιστορία σε επιτυχή remasters. Ο Iga και η Inti Creates θα παραμείνουν επικεντρωμένοι στης original εκδόσεις του παιχνιδιού, για PC, PS4 και Xbox One.

Πολύ καλά νέα λοιπόν για τους fans της Nintendo, αφού η σειρά «Igavania» γυρνάει στις ρίζες της – και στο αρχικό gameplay, αλλά και στην αρχική της πλατφόρμα – μετά από τόσα χρόνια.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Bloodstained: Ritual of the Night στο επίσημο Kickstarter του παιχνιδιού.

Πηγή

Περισσότερα νέα για το Bloodstained: Ritual of the Night