Σύλληψη για πώληση gaming cheats στην Ιαπωνία

Ο 30χρονος Akihide Yamamoto συνελήφθη για την πώληση διάφορων cheats

Platform
 

Ο 30χρονος Akihide Yamamoto συνελήφθη για την πώληση διάφορων cheats

arrrrrr

Σύμφωνα με την Yomiuri Shimbum, την πιο γνωστή εφημερίδα στην Ιαπωνία, ο Yamamoto συνελήφθη ως ύποπτος για την παραβίαση του Ιαπωνικού θεσμού, Παρεμπόδισης του Αθέμιτου Ανταγωνισμού.

Σύφωνα με τις αναφορές που έγιναν, ο Yamamoto, κάτοικος της Himeji City, θεωρείται πως φαινομενικώς πωλούσε hacked χαρακτήρες και overpowered όπλα, σε ένα 40χρονο άνδρα στην Saitama Prefecture για 20.000 γιεν (147.60 ευρώ).

Αυτή την φορά ο Yamamoto κατηγορήθηκε για παρεμβολή στο online-shooter παιχνίδι Alliance of Valiant Arms. Παλαιότερα, όμως, είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια λόγω της υποτιθέμενης πώλησης cheating tools για τα διάφορα παιχνίδια συμπεριλαμβανομένων των: Special Force, Special Force 2 και Dragon Nest.

H ιαπωνική ιστοσελίδα Kultur, έχει κοινοποιήσει την διαδικτυακή σελίδα του Yamamoto.

yamamoto

Οι αρχές ισχυρίζονται πως ο Yamamoto έφτιαχνε τα hacks για τον εαυτό του αλλά αργότερα, σε διάστημα 5 χρόνων, τα είχε πουλήσει σε περίπου 500 άτομα, κερδίζοντας 20 εκατομμύρια γιεν (147.600 ευρώ). Όπως εξηγεί η Kultur, φαίνεται πως οι χρήστες μπορούσαν να εγγραφούν στην σελίδα του Yamamotο με 17.000 γιεν (125 περίπου ευρώ) και αργότερα να «κατεβάσουν» τα αρχεία που τους ενδιαφέρουν στην τιμή των 3.000 γιεν (22 περίπου ευρώ).

Πέρυσι, έγινε αναφορά για μια ομάδα ανήλικων gamers, από την Ιαπωνία, οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν τις ποινικές διώξεις που τους είχαν ασκηθεί, για την δήθεν χρήση και διάδοση cheat tools. Μέσω αυτών, εξαπατούσαν τους αντιπάλους τους στο FPS παιχνίδι, Sudden Attack.

Συμπερασματικά, βλέπουμε πως η Ιαπωνία που θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές χώρες στον τομέα του gaming, νιώθει την ανάγκη να καταφύγει σε αθέμιτα μέσα για να κρατήσει την θέση της. Ίσως, με αυτό τον τρόπο να δείχνει πως απειλείται από τις νέες χώρες που εμφανίζονται στην gaming σκηνή. Yπάρχει πραγματικός λόγος ανησυχίας ή έχει μόνιμα σταθεροποιήσει την θέση της;