Τι θέλουμε να δούμε στο επόμενο Grand Theft Auto

Μία μίξη άλλων παιχνιδιών και η επαναφορά στοιχείων από τα παλαιότερα GTA

Platforms
 
Genres
,  
Publisher
 
Developer
 

Μία μίξη άλλων παιχνιδιών και η επαναφορά στοιχείων από τα παλαιότερα GTA, ίσως κάνουν το επόμενο GTA το καλύτερο παιχνίδι της εποχής του.

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από την κυκλοφορία του Grand Theft Auto V για το PC, και ήδη στην Rockstar συζητάνε για το έκτο παιχνίδι της σειράς. Σύμφωνα με φήμες, η ομάδα ανάπτυξης χαρτογραφεί ολόκληρη την Αμερική από άκρη σε άκρη. Ας ελπίσουμε πως αυτό θα γίνει, αλλά και εμείς θα θέλαμε να συμπληρώσουμε τα θέλω μας για τον επόμενο τίτλο.

Θα ξεκινήσουμε με τα βασικά. Καλύτερα γραφικά. Γιατί όχι; Σίγουρα το 2020 (όπως λέγεται) θα έχουμε περισσότερες απαιτήσεις μιας και η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς. Με τον ήχο είμαστε άκρως ικανοποιημένοι. Το acting των ηθοποιών που ανέλαβαν τους ρόλους των χαρακτήρων ήταν θαυμάσιο και η προσοχή στην λεπτομέρεια ήταν εξαιρετική. Περιμένουμε λοιπόν το ίδιο αποτέλεσμα.

official-screenshot-jetting-into-the-city

Πολυγλωσσικοί υπότιτλοι
Δεν είναι δυνατόν ένα παιχνίδι που πωλείται παγκοσμίως, να έχει υπότιτλους μόνο στα αγγλικά. Υπάρχει μόνο η επιλογή turn on και turn off. Το παιχνίδι παίζεται από εκατομμύρια παίκτες από τους οποίους σίγουρα μεγάλο ποσοστό δεν γνωρίζει καλά ή καθόλου αγγλικά, και ας είναι η διεθνής γλώσσα. Η ιστορία του παιχνιδιού είναι πάντα ενδιαφέρουσα και είναι κρίμα μεγάλος πληθυσμός να μην καταλαβαίνει. Δεν γνωρίζουμε πόσο θα κόστιζε αυτό στην Rockstar αλλά είναι σίγουρα μια πρωτοβουλία που πρέπει να πάρουν.

Περισσότερη υγεία
Τα instand death έχουν καταντήσει γελοία, και θα θέλαμε να δούμε βελτίωση σε αυτόν τον τομέα. Οι hardcore gamers σίγουρα θα πουν, με μια σφαίρα κανονικά θα πρέπει να πεθαίνεις, δεν είναι έτσι όμως. Το παιχνίδι δεν μου δίνει επιλογή να παίξω σε easy,normal ή hard mode, οπότε δεν θέλω να πεθαίνω με μια σφαίρα εάν δεν φοράω body armor.

2bYjWBS  9CHAn77

Καλύτερο first person shooter
Η Rockstar εισήγαγε για πρώτη φορά το first person shooter και πραγματικά είναι αρκετά ωραίο. Φυσικά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί άλλα τέτοια games που είναι αποκλειστικά first person, και στα οποία μπορείς με ευκολία να παίξεις και να στοχεύσεις. Στο επόμενο GTA λοιπόν περιμένουμε μεγάλη βελτίωση και σε αυτόν τον τομέα.

official-screenshot-zero-dark-hurty

Διαδραστικότητα
Θέλουμε να αλληλεπιδράμε με όλο τον κόσμο. Δεν θέλουμε να κάνουμε επαφές μόνο με τις κοπέλες από το strip club. Θέλουμε να κάνουμε γνωριμίες και φίλους  με άτομα μέσα στην πόλη. Αυτό σημαίνει και περισσότερες επιλογές για όταν θα κάνουμε hangout με κάποιο άτομο.

Προσβασιμότητα σε όλα τα κτίρια
80% των κτιρίων στο GTA 5 δεν είναι προσβάσιμα. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι fans του GTA εύχονται να μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα κτίρια και καταστήματα.

official-screenshot-pc-downtown-dusk

Περισσότερα όπλα και οχήματα
Σε όλη την σειρά του GTA έχουμε έρθει σε επαφή με οχήματα και όπλα όπως tanks, hovercrafts, υδροπλάνα, αλυσοπρίονα, φλογοβόλα και σπαθιά samurai. Θα θέλαμε την επιστροφή τους άλλα και ακόμη περισσότερα.

official-screenshot-first-person-buzzing-fort-zancudo

Γυναίκα πρωταγωνίστρια
Ο γυναικείος πληθυσμός gamers αυξάνεται συνεχώς και φυσικά έχουν απαιτήσεις. Η Rockstar θα μπορούσε να εισάγει στο campaign μια γυναίκα πρωταγωνίστρια. Για όσους δεν θα θελαν να παίζουν με έναν γυναικείο χαρακτήρα θα ήταν ωραίο όπως έκαναν και στο GTA 5 να συμπεριλάβουν παραπάνω από έναν πρωταγωνιστή.

Φυσικές καταστροφές- Levοlution
Τόσα έχουν δει τα μάτια μας στο GTA, γιατί όχι και αυτό. Φανταστείτε πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους, ηφαίστεια που εκρήγνυνται ή μέχρι και τσουνάμι. Πέρα απ’ αυτό όλοι εμείς οι fan θα θέλαμε και levοlution, δηλαδή την καταστροφή των κτιρίων και των αντικειμένων. Γενικά μας αρέσει να καταστρέφουμε πράγματα, τι να το κάνεις το RPG αν δεν μπορείς να ρίξεις ένα κτίριο; (βλέπε Battlefield 4)

official-screenshot-beach-bum-weapons

Life choices-needs-career
Εδώ σε κάποιους ίσως φανεί ότι υπερβάλουμε είτε ότι παίζουμε πολύ Sims, αλλά όχι. Θέλουμε ο πρωταγωνιστής μας πέρα απ τις ληστείες, να έχει την δυνατότητα να επιλέξει καριέρα ή ακόμη να κάνει οικογένεια. Να μπορεί να έχει ότι κατοικίδιο θέλει.  Να έχει την ανάγκη του φαγητού και του ύπνου. Δεν ζητάμε να γίνει σε υπερβολικό βαθμό, αλλά αν για παράδειγμα δεν λαμβάνει τροφή, μετά από λίγες μέρες να πεθαίνει από ασιτία!

official-screenshot-taking-in-the-trash

Αλλαγές στο Online
Όσοι προσπάθησαν να γίνουν host στο οnline του GTA 5 ξέρουν για τι πράγμα θα μιλήσουμε. Ατελείωτα λεπτά ακόμη και ώρες περιμένοντας άτομα να σε κάνουν join σε ένα τόσο φρέσκο παιχνίδι είναι ανεπίτρεπτο. Εάν δεν έχεις κάνει add φίλους, αν δεν είσαι μέσα σε κάποιο crew και είσαι μόνος σε ένα session,το auto-invite δεν θα σε βοηθήσει όσο περιμένεις. Πρέπει να έχεις πολύ υπομονή εάν θες να είσαι ο host. Όσο για τα game modes θα θέλαμε να είναι περισσότερα.

Το ιδανικό για μας θα ήταν να υπάρχει μια λίστα με servers όπου μπορείς να δεις πόσα άτομα είναι μέσα, μια ποικιλία από servers ο καθένας με το δικό του mode και με διαφορετικούς κανόνες. Απλά να διαλέγεις τον server που θες δηλαδή, ανάλογα με τα άτομα και με το τι θες να παίξεις. Αυτό θα μας γλίτωνε από πολλά loading screens και εκεί που θα μπαίναμε θα ξέραμε ότι θα κάναμε αυτό για το οποίο ήρθαμε.

Περισσότερες επιλογές στην δημιουργία χαρακτήρα online
Για να μην αναφερθούμε πάλι στα Sims και γινόμαστε κουραστικοί, αυτή την φορά θα δώσουμε παράδειγμα το Saints Row. Εκεί είδαμε περισσότερες επιλογές σχετικά με την δημιουργία του χαρακτήρα μας, σε σχέση με το GTA. Όχι μόνο για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά αλλά και στις επιλογές ρούχων. Θέλουμε περισσότερες επιλογές για το πρόσωπο και για το σώμα αλλά και να υπάρχει φωνή για τον χαρακτήρα μας.

trailer-6-have-you-seen-my-beachballs

Μερικές ακόμα αλλαγές που θα κάνουν το GTA ακαταμάχητο
Την ιδέα την πήραμε από το Garry’s Mod, αλλά πόσο τέλειο θα ήταν να ακούμε πραγματικούς online ραδιοφωνικούς σταθμούς, να βλέπουμε βίντεο από το youtube στο σινεμά ή να βλέπαμε κανονική τηλεόραση στο διαμέρισμα μας. Επίσης, να κάνουμε το κινητό μας πιο λειτουργικό στο παιχνίδι και να κατεβάσουμε apps για να χρησιμοποιήσουμε.

official-screenshot-aerobatics-around-the-lighthouse

Πέρα απ ‘αυτά, πιστεύουμε πως είναι εφικτό να δημιουργηθούν περισσότερες δραστηριότητες  αλλά και να προστεθούν περισσότερες ώρες gameplay. Μία μίξη άλλων παιχνιδιών και η επαναφορά στοιχείων από τα παλαιότερα GTA, ίσως οδηγήσουν το GTA ακόμα πιο ψηλά. Ειδικά εάν επιτραπεί η χρήση mods και εάν προστεθούν περισσότερα cheat codes, τότε η Rockstar θα έχει καλύψει μέχρι και τους πιο απαιτητικούς.

Διαβάστε το αναλυτικό Review για το GTA 5 από το GameSpace.gr

Περισσότερα νέα για το GTA V