Ενημέρωση ήρωα: Η Ας βάζει στόχο τον PBE

Μια ακόμη παλιά γνώριμη στο συνεχώς αυξανόμενο ρόστερ του League of Legends

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

ashe_splash

Μια ακόμη παλιά γνώριμη στο συνεχώς αυξανόμενο ρόστερ του League of Legends, η Ας κυκλοφορεί με το αρχικό κιτ ικανοτήτων της κατά μεγάλο μέρος απαράλλαχτο εδώ και σχεδόν έξι χρόνια. Μέχρι τώρα! Δεν την επανασχεδιάζουμε από την αρχή, αλλά έχουμε κάνει μερικές αρκετά ουσιαστικές αλλαγές στις ικανότητές της που όλες τους έχουν σκοπό να καταστήσουν την Ας το βασικό βοηθητικό carry του League. Τέλος, περιλαμβάνουμε επίσης μερικές μικροαλλαγές, ώστε να δώσουμε στους αντιπάλους της περισσότερες ευκαιρίες να την αντιμετωπίσουν. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά για τις νέες τις κινήσεις!

P Παθητική: [ΝΕΟ] Παγωμένες Βολές

Η Ας επιβραδύνει όλους όσους δέχονται ζημιά από τις βασικές επιθέσεις και τις ικανότητές της.

Οι βασικές επιθέσεις της Ας προκαλούν πάντοτε Μπόνους ζημιά σε στόχους που έχουν επιβραδυνθεί, αντικαθιστώντας την ικανότητά της να προκαλεί καίρια χτυπήματα. Η Μπόνους ζημιά αυξάνεται με την πιθανότητα καίριου χτυπήματός της.Q Q: [ΝΕΟ] Συγκέντρωση του Ιχνηλάτη

Παθητική: Η Ας αποκτά μια στοίβα Συγκέντρωσης, όταν επιβραδύνει έναν εχθρό, με όριο τις πέντε στοίβες.

Ενεργή: Η Ας αποκτά μια μικρή αύξηση στην Ταχύτητα Επίθεσής της και μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη επιβράδυνση με τις Παγωμένες Βολές για μερικά δευτερόλεπτα. Αν η Ας έχει όλες τις στοίβες Συγκέντρωσης, εξαπολύει επίσης γρήγορα μια ριπή απο βέλη με κάθε βασική επίθεση για το διάστημα που διαρκεί η ικανότητα.W W: Ομοβροντία

Η Ας τοποθετεί πολλά βέλη στο τόξο της και τα εξαπολύει ταυτόχρονα σε διάταξη μεγάλου κώνου. Κάθε βέλος προκαλεί ζημιά και επιβραδύνει το θύμα του.

[ΝΕΟ]: Η Ας εξαπολύει περισσότερα βέλη από ό,τι πριν. Ένας στόχος είναι πιθανότερο να χτυπηθεί από πολλά βέλη, αλλά θα δεχτεί ζημιά μόνο από ένα.E E: Γερακοβολή

Η Ας δίνει εντολή στο γεράκι της να ανιχνεύσει μια περιοχή. Το γεράκι πετάει αργά και αποκαλύπτει περιοχές από τις οποίες περνάει στο δρόμο για τον προορισμό του. Όταν το γεράκι φτάσει στον προορισμό, αιωρείται πάνω από αυτόν για μερικά δευτερόλεπτα και αποκαλύπτει όλες τις μη αόρατες μονάδες, ακόμη και μέσα στη βλάστηση.

[ΝΕΟ]: Η Γερακοβολή έχει πλέον άπειρη εμβέλεια. Η Ας μπορεί, επίσης, να αποθηκεύει έως 2 Γερακοβολές για γρήγορη χρήση.R R: Μαγικό Κρυστάλλινο Βέλος

Η Ας εξαπολύει ένα τεράστιο παγωμένο βλήμα προς μια στοχευμένη κατεύθυνση, προκαλώντας ζημιά και εξουδετερώνοντας τον πρώτο αντίπαλο ήρωα που θα χτυπήσει, ενώ η διάρκεια της εξουδετέρωσης εξαρτάται από την απόσταση που έχει διανύσει το βλήμα. Το Μαγικό Κρυστάλλινο Βέλος προκαλεί, επίσης, ζημιά και επιβραδύνει όλους τους ουδέτερους και εχθρικούς στόχους που βρίσκονται κοντά στο θύμα.Δείτε ξανά τις παραπάνω ικανότητες και θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότερες από τις αλλαγές μας επικεντρώνονται στην αφαίρεση των λιγότερο ενδιαφερόντων στοιχείων του κιτ ικανοτήτων της. Για παράδειγμα, οι Παγωμένες Βολές ήταν σχετικά βαρετή ικανότητα: είτε είχες την ικανότητα ενεργοποιημένη και επιβράδυνες τους εχθρούς σου χάνοντας σταδιακά Μάνα είτε δεν την είχες καθόλου. Ταυτόχρονα, μας άρεσε πολύ η ιδέα να καταστήσουμε την Ας βοηθητικό carry, δηλαδή κάποια που να παρέχει απαράμιλλο έλεγχο καταστολής πλήθους και οπτικό πεδίο στους αγώνες, σε σύγκριση με άλλους ήρωες της κατηγορίας της. Έτσι, μεταφέραμε τις Παγωμένες Βολές στην παθητική της, αφαιρώντας ταυτόχρονα την παλιά ικανότητα ενεργοποίησης, ώστε να βάλουμε στο Q κάτι καινούριο. Η Συγκέντρωση του Ιχνηλάτη καλύπτει το κενό, παρέχοντας στην Ας κίνητρο να παραμένει στη μάχη (σε αντίθεση με την παλιά παθητική της που ουσιαστικά ωθούσε τους παίκτες να μην επιτίθενται) και δίνοντάς της μια αρκετά μεγάλη αύξηση στη ζημιά, όταν διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις στοίβες Συγκέντρωσης.

Όσο για το άλλο κομμάτι της παθητικής της, η αφαίρεση των καίριων χτυπημάτων από ένα carry μπορεί να φαίνεται άστοχη, καθώς αποτελούν σημαντικό στοιχείο των ηρώων που προκαλούν ζημιά με βασικές επιθέσεις, αλλά οι Παγωμένες Βολές εξακολουθούν να αποτελεί κίνητρο για την Ας να αποκτά αντικείμενα καίριου χτυπήματος. Βασικά, αντί οι παίκτες της Ας να ελπίζουν να ρίξουν περιστασιακά κάποιο μεγάλο χτύπημα, τώρα θα προκαλούν σταθερά επιπλέον ζημιά καθώς θα αυξάνεται η πιθανότητα καίριου χτυπήματος, και ακόμη περισσότερη ζημιά όταν αποκτήσουν το παλιό κλασικό όπλο της: την Αιχμή του Απείρου.

ashe-image

Οι αλλαγές στην παθητική και στο Q της Ας ενισχύουν τον τρόπο παιχνιδιού της που στηρίζεται στις βασικές επιθέσεις σε όλες τις φάσεις του αγώνα. Η Ας χτυπά εχθρούς, αποκτά Συγκέντρωση και μετά χρησιμοποιεί τη Συγκέντρωση του Ιχνηλάτη, για να προκαλέσει επιπλέον ζημιά παράλληλα με τις βασικές της επιθέσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι η Ομοβροντία υπερβολικά ισχυρή και γι’ αυτό την τροποποιήσαμε. Βάλαμε περισσότερα βέλη στην Ομοβροντία, ώστε αν η Ας μπορέσει να την χρησιμοποιήσει από απόσταση, να μπορεί θεωρητικά να χτυπήσει περισσότερους στόχους και να γεμίσει αμέσως τις στοίβες Συγκέντρωσής της. Ωστόσο, για αντιστάθμισμα, τροποποιήσαμε την ικανότητα, ώστε οι εχθροί και οι ουδέτεροι στόχοι να έχουν πλέον πολύ περισσότερες πιθανότητες να δεχτούν πολλά βέλη. Η παλιά Ας μπορούσε σχετικά συχνά να χτυπά εχθρικούς στόχους μέσα από το κύμα υπηρετών. Με την ενημερωμένη ικανότητα, αυτό θα είναι πολύ πιο δύσκολο να το κατορθώσει. Αυτό σημαίνει ότι οι αντίπαλοί της στην πρώτη γραμμή μπορούν τώρα να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με την Ας και να απορροφήσουν με σιγουριά κάθε βλήμα της Ομοβροντίας, για να προστατέψουν τους ευάλωτους συμμάχους τους στα μετόπισθεν. Αυτές οι αλλαγές προορίζονται για να τονίσουν την Ομοβροντία ως εργαλείο για την ανάπτυξη της Συγκέντρωσης και για έλεγχο καταστολής πλήθους, αντί για απλή ισχύ και δυνατότητα παρενόχλησης. Παρόλο που η ικανότητα δεν θα είναι τόσο επικίνδυνη στη φάση των λωρίδων, η παρουσία της θα είναι πιο αισθητή στις ομαδικές μάχες, αν η Ας πάρει κατάλληλη θέση.

Τέλος, αφαιρέσαμε την παλιά παθητική της Γερακοβολής, επειδή ουσιαστικά έδινε στην Ας αόρατη ισχύ. Στη θέση της, της δώσαμε ισχύ που είναι εμφανής σε όλους, βελτιώνοντας σημαντικά την ενεργή του E! Η μετατροπή της Γερακοβολής σε ικανότητα με άπειρη εμβέλεια, καθώς και η δυνατότητα αποθήκευσης πολλών φορτίσεων, δίνει στην Ας και την ομάδα της μια άμεση και πολύ σημαντική ενίσχυση του οπτικού πεδίου, όταν η αντίπαλη ομάδα εξουδετερώνει το συμμαχικό δίκτυο ματιών. Εξαπολύοντας πολλές Γερακοβολές, η Ας μπορεί να χρησιμοποιήσει το οπτικό πεδίο των γερακιών για να ανιχνεύσει την περιοχή του Βαρόνου και τη γύρω βλάστηση για σημάδια επικείμενης ενέδρας τύπου Fnatic. Τώρα πια δεν έχετε δικαιολογία για να κάνετε facecheck!

Η Ας έρχεται σήμερα στον PBE. Δοκιμάστε την και πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο κιτ ικανοτήτων της Τοξότριας των Πάγων! Για περισσότερα νέα από την ομάδα ενημέρωσης ηρώων, μπορείτε να επισκεφτείτε την ειδική κοινότητα για τους μηχανισμούς παιχνιδιού και την ισορροπία (στα Αγγλικά)!

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends