Το στερεότυπο των «Πολωνών» στο League of Legends

Οι Πολωνοί στην αρένα…

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Οι Πολωνοί στην αρένα…

22921_league_of_legends

Τι τρέχει με τους Πολωνούς; Ποιά είναι, άραγε, η μάστιγα της ύπαρξής τους; Ποιά είναι τα σατανικά τους σχέδια, απέναντι στο League of Legends; Γιατί εξακολουθούν να μας ρίχνουν από division σε division; Τι μέτρα αντιμετώπισης πρέπει να παρθούν;

Εντάξει… Σταματώ τις ασυναρτησίες του μέσου Έλληνα LoL player. Οι Πολωνοί δεν μας φταίνε σε τίτοτα. Ναι… καλά ακούσατε!

Θα μπω απευθείας στο ψητό. Αυτή η «μόδα», κατά την οποία οι Πολωνοί απεικονίζονται σαν παραπληγικοί γυμνοσάλιαγκες πρέπει να σταματήσει. Για να το θέσω αλλιώς – αγαπητέ player – δεν γίνεται σε κάθε game να ευθύνεται ο λαός αυτός για την αποτυχία μας – πόσο μάλλον για την ανικανότητά μας.

Γιατί όμως αυτό το ζητούμενο απόκτησε τέτοιες διαστάσεις; Μα φυσικά, λόγω της εξέλιξής του σε μόδα. Διότι, πλέον, η λέξη noob ταυτίζεται τις περισσότερες φορές με την λέξη Πολωνός. Παρ’ όλα αυτά, η μόδα είναι ρόδα όπως έχω πει σε άλλο άρθρο μου. Εν κατακλείδι, η ρόδα γυρίζει… Και δεν είναι απίθανο ο Έλληνας να βρεθεί στο επίκεντρο.

Παρ’ όλα αυτά, δεν θέλω να εστιάσω στο αν ο Έλληνας είναι καλύτερος από τον Πολωνό. Αντιθέτως, εκεί που θέλω να κάνω «focus» είναι το σημείο του κοινωνικού ρατσισμού, απέναντι σε αυτόν το λαό.

Ρατσισμός και σεξιστικά σχόλια, υπήρχαν ανέκαθεν στην αρένα. Επομένως, ήταν θέμα χρόνου πότε θα γίνει η αιφνίδια επίθεση και σε κάποιον λαό. Έτσι, λοιπόν, ο κλήρος έπεσε στους Πολωνούς. Παρ’ όλα αυτά, κατακρίνουμε έναν ολόκληρο λαό, λόγω ατυχών γεγονότων. Το κακό όμως είναι ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε τις επιπτώσεις, των πράξεών μας. Αν ο Ελληνικός λαός βρίσκονταν στη θέση των Πολωνών, ποιά θα ήταν τα συναισθήματά μας; Πως θα μας φαινόταν αν μας χλεύαζε όλο το community;

Το νόημα του παιχνιδιού είναι «παίξε, ευχαριστήσου το και νίκησεν». Ναι… καλά ακούσατε, «νίκησεν». Κακά τα ψέματα, όλοι νιώθουμε μία ηδονή όταν νικάμε κάπου, ενώ δυσαρέσκεια όταν χάνουμε. Παρ’ όλα αυτά, δεν χρειάζεται να ρίχνουμε την ευθύνη της αποτυχίας μας σε άλλους. Η βελτίωση είναι στο χέρι μας, μέσω της εξάσκησης. Και αν όντως θεωρεί κάποιος ότι οι Πολωνοί είναι το αίτιο της αποτυχίας του, καλά θα κάνει να αφήσει την αρένα, μιας και είναι χειρότερος, σε τραγελαφικό επίπεδο.

Περισσότερα νέα για το League of Legends