League of Legends Mobility: Πιάσε με αν μπορείς

Πόσο σημαντικό είναι για ένα ήρωα να έχει mobility; Διαβάστε παρκάτω και ανακαλύψτε μόνοι σας

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Πόσο σημαντικό είναι για ένα ήρωα να έχει mobility; Διαβάστε παρακάτω και ανακαλύψτε μόνοι σας

league_of_legends_wallpaper_by_husoldiernl-d6vkmsw

To mobility (κινητικότητα) ήταν πάντα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στο League of Legends. Ήρωες που δεν έχουν κάποιο τρόπο διαφυγής είναι πιο ευάλωτοι σε ganks, κάνουν πιο δύσκολα roam για να κάνουν gank σε άλλα lanes και δυσκολεύονται περισσότερο να πάρουν θέση στα teamfights. Πιο παλιά οι περισσότεροι ήρωες είχαν αυτό το πρόβλημα, με πολύ λίγους να ξεχωρίζουν όπως οι Kassadin, Lee Sin, Tristana και Jarvan. Από τότε όμως την θέση τους έχουν πάρει άλλοι ήρωες, που έχουν αλλάξει το meta και για κάποιο περίεργο λόγο είναι και από τους τελευταίους ήρωες που έχουν κυκλοφορήσει. Μήπως η Riot έχει κάνει στροφή προς το mobility;

Wallpaper_Gnar

Gnar, the Missing Link

Μόλις πρωτοκυκλοφόρησε, ο Gnar είδε αρκετή δόξα, τόσο στο Solo Q αλλά και στο LCS. Πραγματικά οι ικανότητες του ήταν εκπληκτικές. Στην μορφή του Mini Gnar μπορούσατε να κάνετε Kite για πάντα λόγω του slow του boomerang του αλλά και με το W του. Το movement speed που του έδινε το W σας πρόσφερε την ικανότητα να κυνηγήσετε, να κάνετε kite τον αντίπαλο αλλά και να τον ξεγελάσατε και να πάρετε το πολυπόθητο kill. To πιο σημαντικό κομμάτι όμως στις ικανότητες του Gnar ήταν το E του. Σας έδινε ένα άλμα λίγο πιο πάνω από flash, άλλα εάν το χρησιμοποιούσατε σε minion ή σε κάποιο αντίπαλο ήρωα ουσιαστικά είχατε ένα άλμα τριπλάσιο από το flash. Μετά το laning phase o Gnar ήταν πραγματικά τρομακτικός. Η δουλειά του Gnar ήταν να κάνει engage στα teamfights. Μόλις γέμιζε το rage bar σας κάνατε άλμα στην αντίπαλη ομάδα και τους κολλούσατε στον τοίχο με τo ultimate σας. Μερικά από τα nerf τον έχουν πονέσει λίγο αλλά ακόμη αποτελεί ένα ήρωα με εξαιρετικό Mobility και πολύ επικίνδυνο στα κατάλληλα χέρια.

Azir_1

Azir, the Emperor of the Sands

Χάρη στους στρατιώτες του o Azir δεν είναι ποτέ πολύ μακριά από την ασφάλεια. Μόλις έρθει το gank βάλτε ένα στρατιώτη πίσω σας και κάντε άλμα σε αυτόν. Εάν ο αντίπαλος ήρωας δεν μπει ανάμεσα σε εσένα και τον στρατιώτη σας τότε είστε μια χαρά. Το Ultimate του Azir είναι αυτό που αλλάζει τα πράγματα. Με το τοίχο του Azir οι συμπαίκτες του μπορούν περάσουν από μέσα αλλά οι αντίπαλοι όχι, ούτε με ικανότητες όπως dash και jump.

kal-wallpaper

Kalista, the Spirit of Vengeance

To mobility της Kalista είναι αυτό που σου τραβάει την προσοχή περισσότερο και το πιο αποτελεσματικό. Είναι ένας πολύ ενοχλητικός αντίπαλος για να αντιμετωπίσεις στο lane, λόγω των αλμάτων από το passive της, χωρίς κάποιο άλλο ADC να σου προσφέρει την κινητικότητα που προσφέρει η Kalista. Μόλις αρχίσει να αγοράζει αντικείμενα που δίνουν ταχύτητα επίθεσης τότε της είναι πολύ εύκολο να αποκρούσει AOE abilities (Area of Effect) να αποφύγει πολλά skillshots, αλλά και να κάνει άλματα από τοίχους ώστε να αποφύγει τους αντιπάλους. Κάνεις άλλος ADC δεν μπορεί να κάνει kite όπως η Kalista, πράγμα που της προσφέρει εξαιρετική ασφάλεια στα teamfights. Μόλις κάνετε link με τον support σας, ουσιαστικά σας προσφέρει πολύ καλό engage, και επιτρέπει στο support σας να παίζει πολύ επιθετικά. Μόλις βρεθεί σε κίνδυνο απλά τον τραβάτε πίσω με την απόλυτη ικανότητα σας.

fdfasdfas

Rek’Sai, the Void Burrower

Η βασίλισσα του mobility, έχει καταφέρει να εκθρονίσει τον Lee Sin. Μόλις καταφέρετε να στρώσετε το δίκτυο από σήραγγες στην ζούγκλα σας, τότε αποκτάτε πολύ γρήγορο καθάρισμα των camps σας αλλά και πίεση σε όλο τον χάρτη, γιατί μπορείτε να κινηθείτε από την μία άκρη στην άλλη πάρα πολύ γρήγορα. Το ultimate σας αποτελεί ουσιαστικά ένα teleport, άρα μπορείτε να βρεθείτε από το top στο bot πολύ γρήγορα. Μαζί με το AOE knock up που έχει, το μακρύ poke, την ικανότητα να ανιχνεύσει τον αντίπαλο σε κοντινή απόσταση και την απίστευτη ζημιά που βγάζει, νομίζω δεν χρειάζεστε κάτι άλλο για να κυριαρχήσετε στο παιχνίδι.

Συμπεράσματα

Το κυρίαρχο πρόβλημα που προκύπτει από αυτούς τους ήρωες είναι η απαρχαίωση παλαιότερων ηρώων. Γιατί να παίξει κάποιος ένα ήρωα που δεν θα μπορεί να αποφύγει ένα gank τόσο εύκολα όσο η πιο πάνω ήρωες; Ουσιαστικά οι παραπάνω ήρωες προσφέρουν πολλά πράγματα που πιο παλιοί ήρωες δεν έχουν, και γι’ αυτό άλλαξαν το meta προς ήρωες που έχουν Mobility στο kit τους. Αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει όμως, με τους καινούριους tank junglers και το cinderhulk, να παίρνουν το φως της διασημότητας . Μήπως αυτοί οι καινούριοι ήρωες θα οδηγήσουν παλαιότερους ήρωες να ανασχεδιαστούν σε κάτι καλύτερο ή θα τους οδηγήσουν στο σκοτάδι για πάντα; Ο χρόνος θα δείξει μόνο.

Πηγή

Περισσότερα νέα για το League of Legends