Dragon Ball Xenoverse – Review

Το Dragon Ball Xenoverse είναι fighting παιχνίδι, που αναπτύχθηκε από Dimps

Genre
 
Developer
 

Choose your race and save the Dragon Ball Universe

dragon-ball-xenoverse-cover

Το Dragon Ball Xenoverse είναι ένα fighting παιχνίδι, που αναπτύχθηκε από την Dimps και εκδόθηκε από την Bandai Namco Games. Κυκλοφόρησε στις 27 Φεβρουαρίου για PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One και PC. Αξίζει να αναφερθεί, πως το Dragon Ball Xenoverse είναι το πρώτο παιχνίδι του Dragon Ball franchise, που κυκλοφόρησε για κονσόλες νέας γενιάς (PS4, Xbox One).

Σενάριο

Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια της σειράς, το Dragon Ball Xenoverse εστιάζει σε μία καινούργια ιστορία, με τον χαρακτήρα που δημιουργήσατε, ως έναν από τους πρωταγωνιστές. Για κάποιον άγνωστο λόγο, ανατρέπονται τα δεδομένα σχετικά με το πως είχαν διαδραματιστεί τα γεγονότα στο σύμπαν του Dragon Ball. Εξαιτίας των χρονικών αυτών ανωμαλιών, η ιστορία τείνει να αλλάξει προς το χειρότερο. Για να «διορθωθούν» τα γεγονότα και να μην αλλάξει η ιστορία, ο Shenron πραγματοποιεί την ευχή του Time Patrol Trunks, καλώντας έναν ήρωα από το μέλλον. Ο ήρωας αυτός, είναι ο χαρακτήρας που έχετε δημιουργήσει εσείς.

maxresdefault (1)

Το μέρος στο οποίο μεταφέρεστε, ονομάζεται Toki Toki City. Η μεγάλη αυτή βιομηχανική πόλη, περιλαμβάνει το Time Storage Vault, οπού οι φύλακες του χρόνου παρατηρούν τις χρονικές περιόδους και κρατάνε την ισορροπία. Οι φύλακες αυτοί, είναι μέρος της Time Patrol ομάδας, που δημιουργήθηκε από την Supreme Kai Of Time και της οποίας ηγείται ο Time Patrol Trunks. Χρησιμοποιώντας ένα Scroll που ονομάζεται «The Book of Endings and Beginnings», ταξιδεύετε σε όλες τις χρονικές περιόδους για να διορθώσετε τα γεγονότα. Ετοιμαστείτε λοιπόν, να πολεμήσετε τους μεγαλύτερους κακούς στην ιστορία του Dragon Ball, με απώτερο σκοπό να σώσετε τον ίδιο τον γαλαξία. Πιστοί σας σύμμαχοι στην περιπέτεια αυτή, θα είναι οι Dragon Ball Fighters και ο «συνεργάτης» σας, Time Patrol Trunks.

Dragon-Ball-Xenoverse_2014_06-10-14_007

Gameplay

Στην αρχή του παιχνιδιού, θα πρέπει να δημιουργήσετε τον δικό σας χαρακτήρα. Σας δίνετε η δυνατότητα, να επιλέξετε ανάμεσα από 5 διαφορετικά Races, τα Saiyan, Namekian, Majin, Earthling και Frieza’s Race. Αναλόγως με το τι χαρακτήρα θα δημιουργήσετε, τα Attributes, τα Skills και τα Abilities, διαφέρουν από Race σε Race. Για τους οπαδούς του Dragon Ball, αξίζει να αναφέρουμε πως μπορούν να μεταμορφωθούν σε Super Saiyan, με την προϋπόθεση πάνταM πως έχουν επιλέξει Saiyan Race. Προχωρώντας στο character customization, υπάρχουν πολλά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

2563457-1866650590-25611

Ο χαρακτήρας σας, λαμβάνει εμπειρία μετά από κάθε μάχη. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία αυτή, μπορείτε να αναβαθμίσετε τα Attributes σας και να δυναμώσετε τον χαρακτήρα σας. Εμπειρία λαμβάνετε κάθε φορά που ολοκληρώνεται κάποιο Main ή Side Quest. Τα Side Quests συγκεκριμένα, θα τα συναντήσετε στο παιχνίδι με την ονομασία «Parallel Quests». Εκτός από εμπειρία φυσικά, θα λαμβάνετε και χρήματα (Zen) για να μπορέσετε να αγοράσετε items, accessories, skills και equipment. Πολλά από τα Skills θα τα αποκτήσετε προχωρώντας το Main Storyline και ολοκληρώνοντας Parallel Quests, αλλά πάντα θα έχετε την επιλογή  να τα αγοράσετε επίσης. Αγοράζοντας Accessories και Equipment, μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του χαρακτήρα σας. Πολλά από αυτά, θα ενισχύουν μερικά από τα attributes σας αλλά και θα μειώνουν αντίστοιχα κάποια άλλα. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να πειραματιστείτε με απώτερο σκοπό, να βρείτε τα ιδανικά Accessories/Equipment για τον χαρακτήρα σας.

1419126942-4121-card

Το Combat του παιχνιδιού χρησιμοποιεί στοιχεία από παλαιότερους Dragon Ball τίτλους, όπως τα Dragon Ball: Ultimate Tenkaichi και Dragon Ball: Battle Of Z. Ο χειρισμός και το style των μαχών παραμένει ο ίδιος, με την διαφορά πως πλέον αντιμετωπίζετε παραπάνω από έναν εχθρούς ταυτόχρονα. Συγκεκριμένα, μπορούν να υπάρξουν συνολικά 6 fighters στην ίδια μάχη, δημιουργώντας έτσι 2 ομάδες από 3 χαρακτήρες η κάθε μία. Στο πεδίο της μάχης, μπορείτε να κινείστε συνεχώς και να πολεμάτε στον αέρα, στο έδαφος ή και κάτω από το νερό. Παρ’ όλα αυτά, έχετε επίσης την δυνατότητα να κάνετε roam μαζεύοντας items ή Dragon Balls, καθώς και να εξερευνήσετε διαφορετικά μέρη.

Ο χειρισμός και οι μηχανισμοί μπορεί να είναι αρκετά απλοϊκοί, αλλά χάνουν σε πολλά σημεία. Οι οπτικές γωνίες της κάμερας και το targeting system, δεν βοηθούν καθόλου στην μάχη, καθώς αλλάζουν συνεχώς δίχως να το καθορίζουμε οι ίδιοι. Πολλές φορές, τα συγκεκριμένα ελαττώματα μπορούν να οδηγήσουν τον παίκτη σε απόγνωση. Ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να κάνει τις μάχες αρκετά κουραστικές και βαρετές, είναι το AI System. Η ανταπόκριση του στα σημεία που χρειάζεται, είναι σχεδόν μηδαμινή, καθώς δεν αλληλεπιδρά με τον τρόπο που θα έπρεπε.

Dragon-Ball-Xenoverse-110

Σε πολλά σημεία του παιχνιδιού, θα χρειαστεί να κρατήσετε κάποιους συμμάχους σας ζωντανούς. Αυτό θα ήταν αρκετά εύκολο να επιτευχθεί, εάν δεν ήσασταν υποχρεωμένοι να βρίσκεστε  συνεχώς δίπλα τους και να τους προστατεύετε.  Το να σας αναγεννήσουν επίσης στην περίπτωση που πεθάνετε, μοιάζει σαν μακρινό όνειρο, καθώς πεθαίνουν προσπαθώντας. Εάν καταφέρετε να αποφύγετε όλα τα παραπάνω,  σίγουρα θα μπουν στον δρόμο σας, απομακρύνοντας τον εχθρό από την εμβέλεια που θέλετε. Με λίγα λόγια, το Dragon Ball Xenoverse έχει ένα κακό AI System.

Αναμφίβολα, υπάρχουν πολλές δυνατότητες στο παιχνίδι που μπορείτε να αξιοποιήσετε. Εκτός από το Single Player Mode, υπάρχει επίσης Local Multiplayer και Online Multiplayer. Όσο αφορά το Online Multiplayer, μπορείτε να παίξετε Online Parallel Quests παρέα με φίλους σας και άλλους παίκτες.  Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε μέρος σε World Tournaments, κάνοντας μάχες με παίκτες από όλο τον κόσμο, καθώς και με φίλους σας (Online). Η ίδια δυνατότητα φυσικά, υπάρχει και στο Offline Mode.

Dragon-Ball-Xenoverse-2

Εξερευνώντας την πόλη, θα παρατηρήσετε πως υπάρχουν διάφοροι χαρακτήρες από τον κόσμο του Dragon Ball. Μιλώντας στους χαρακτήρες αυτούς, μπορείτε να γίνετε μαθητές τους και να σας διδάξουν διάφορες ικανότητες (Skills, Ultimate Skills). Αυτός είναι ένας αρκετά εύκολος τρόπος να εξοικονομήσετε λεφτά και χρόνο στον εαυτό σας. Οι δοκιμασίες που θα σας βάλουν οι Μasters σας, άλλοτε θα είναι εύκολες και άλλοτε πολύ δύσκολες.

Γραφικά/Ήχος

Για την δημιουργία του παιχνιδιού, χρησιμοποιήθηκε μια In-house engine παρόμοια με αυτή του Street Fighter IV. Αντίστοιχα, τα physics του παιχνιδιού δημιουργήθηκαν με Havoc Εngine και τα Post-Processing Effects με YEBIS 2. Τα γραφικά είναι σαφώς βελτιωμένα σε σύγκριση με τους προηγούμενους τίτλους του franchise, ιδιαίτερα στις PlayStation 4 και PC εκδόσεις. Παρ’ όλα αυτά, τα physics υστερούν σε πολλά σημεία και ως αποτέλεσμα, υποβαθμίζουν την συνολική εμπειρία. Αναμφισβήτητα όμως, τα effects κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, καλύπτουν πλήρως τους φανατικούς οπαδούς του Dragon Ball. Τα visuals αναδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό, τα λεπτομερώς σχεδιασμένα models των χαρακτήρων. Εστιάζοντας στα cinematics και στα cutscenes, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για in-game graphics, καθώς όλες οι σκηνές είναι animated με βάση το Dragon Ball anime.

1403541730-dragon-ball-xenoverse-7-dragon-ball-xenoverse-have-japan-s-reviews-confirmed-z-s-hype

Το Voice-Acting και τα Sound Effects, δεν καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν. Σε συγκεκριμένες στιγμές μάλιστα, οι φωνές και η ομιλία των χαρακτήρων είναι πλήρως ασυγχρόνιστες. Τα Soundtracks στο συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού, μπαίνουν καθαρά σε 2η μοίρα, δίχως να υπάρχει κάποια μελωδία που να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Παρ’ όλα αυτά, συμπεριλαμβάνονται κλασσικά themes από την σειρά Dragon Ball, τα οποία συνοδεύουν διάφορα cinematics και cutscenes.

Watch-Two-Legendary-Fights-From-Dragon-Ball-Xenoverse-468285-9

Overview

To Dragon Ball Xenoverse (XV) παραμένει αρκετά πιστό στο Dragon Ball franchise, προσφέροντας ταυτόχρονα  ένα εναλλακτικό storyline από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Συγκριτικά με άλλα παιχνίδια της σειράς οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές, δίχως όμως να μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως. Οι οπαδοί του Dragon Ball θα μείνουν ικανοποιημένοι από τον συγκεκριμένο τίτλο. Ταυτόχρονα όμως, οι νέοι οπαδοί του παιχνιδιού θα είναι πολύ μπερδεμένοι και απογοητευμένοι, καθώς δεν μιλάμε για έναν user-friendly τίτλο.

Θετικά

  • Λεπτομερές character customization
  • Μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική ιστορία

Αρνητικά

  • Βασικοί και προχωρημένοι χειρισμοί
  • Διάφορες μάχες  είναι βαρετές και εκνευριστικές σε πολλά σημεία
  • Ελάχιστη αξιοποίηση δυνατοτήτων
Choose your race and save the Dragon Ball Universe Το Dragon Ball Xenoverse είναι ένα fighting παιχνίδι, που αναπτύχθηκε από την Dimps και εκδόθηκε από την Bandai Namco Games. Κυκλοφόρησε στις 27 Φεβρουαρίου για PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One και PC. Αξίζει να αναφερθεί, πως το Dragon Ball Xenoverse είναι το πρώτο παιχνίδι του Dragon Ball franchise, που κυκλοφόρησε για κονσόλες νέας γενιάς (PS4, Xbox One). Σενάριο Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια της σειράς, το Dragon Ball Xenoverse εστιάζει σε μία καινούργια ιστορία, με τον χαρακτήρα που δημιουργήσατε, ως έναν από τους πρωταγωνιστές. Για κάποιον άγνωστο λόγο, ανατρέπονται τα δεδομένα σχετικά με το πως είχαν διαδραματιστεί τα γεγονότα στο σύμπαν του Dragon Ball. Εξαιτίας των χρονικών αυτών ανωμαλιών, η ιστορία τείνει να αλλάξει προς το χειρότερο. Για να «διορθωθούν» τα γεγονότα και να μην αλλάξει η ιστορία, ο Shenron πραγματοποιεί την ευχή του Time Patrol Trunks, καλώντας έναν ήρωα από το μέλλον. Ο ήρωας αυτός, είναι ο χαρακτήρας που έχετε δημιουργήσει εσείς. Το μέρος στο οποίο μεταφέρεστε, ονομάζεται Toki Toki City. Η μεγάλη αυτή βιομηχανική πόλη, περιλαμβάνει το Time Storage Vault, οπού οι φύλακες του χρόνου παρατηρούν τις χρονικές περιόδους και κρατάνε την ισορροπία. Οι φύλακες αυτοί, είναι μέρος της Time Patrol ομάδας, που δημιουργήθηκε από την Supreme Kai Of Time και της οποίας ηγείται ο Time Patrol Trunks. Χρησιμοποιώντας ένα Scroll που ονομάζεται «The Book of Endings and Beginnings», ταξιδεύετε σε όλες τις χρονικές περιόδους για να διορθώσετε τα γεγονότα. Ετοιμαστείτε λοιπόν, να πολεμήσετε τους μεγαλύτερους κακούς στην ιστορία του Dragon Ball, με απώτερο σκοπό να σώσετε τον ίδιο τον γαλαξία. Πιστοί σας σύμμαχοι στην περιπέτεια αυτή, θα είναι οι Dragon Ball Fighters και ο «συνεργάτης» σας, Time Patrol Trunks. Gameplay Στην αρχή του παιχνιδιού, θα πρέπει να δημιουργήσετε τον δικό σας χαρακτήρα. Σας δίνετε η δυνατότητα, να επιλέξετε ανάμεσα από 5 διαφορετικά Races, τα Saiyan, Namekian, Majin, Earthling και Frieza's Race. Αναλόγως με το τι χαρακτήρα θα δημιουργήσετε, τα Attributes, τα Skills και τα Abilities, διαφέρουν από Race σε Race. Για τους οπαδούς του Dragon Ball, αξίζει να αναφέρουμε πως μπορούν να μεταμορφωθούν σε Super Saiyan, με την προϋπόθεση πάνταM πως έχουν επιλέξει Saiyan Race. Προχωρώντας στο character customization, υπάρχουν πολλά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Ο χαρακτήρας σας, λαμβάνει εμπειρία μετά από κάθε μάχη. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία αυτή, μπορείτε να αναβαθμίσετε τα Attributes σας και να δυναμώσετε τον χαρακτήρα σας. Εμπειρία λαμβάνετε κάθε φορά που ολοκληρώνεται κάποιο Main ή Side Quest. Τα Side Quests συγκεκριμένα, θα τα συναντήσετε στο παιχνίδι με την ονομασία «Parallel Quests». Εκτός από εμπειρία φυσικά, θα λαμβάνετε και χρήματα (Zen) για να μπορέσετε να αγοράσετε items, accessories, skills και equipment. Πολλά από τα Skills θα τα αποκτήσετε προχωρώντας το Main Storyline και ολοκληρώνοντας Parallel Quests, αλλά πάντα θα έχετε την επιλογή  να τα αγοράσετε επίσης. Αγοράζοντας Accessories και Equipment, μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του χαρακτήρα σας. Πολλά από αυτά, θα ενισχύουν μερικά από τα attributes σας αλλά και θα μειώνουν αντίστοιχα κάποια άλλα. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να πειραματιστείτε…

6.8

Καλό!

Ηeroes and Villians Collide once more

Ένας Dragon Ball τίτλος με πολλές δυνατότητες και προοπτικές, που δεν κατάφερε όμως να τις αξιοποιήσει στο σημείο που θα έπρεπε.

Gameplay

6.7

Διάρκεια

6.7

Γραφικά

6.8

Ήχος

6.8

User Rating : 5 ( 1 votes)
7
Περισσότερα νέα για το Dragon Ball: Xenoverse