Πως και γιατί να κάνεις freeze ένα lane

Καταρχήν, τι σημαίνει να κάνεις freeze το lane σου;

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Καταρχήν, τι σημαίνει να κάνεις freeze το lane σου;

Το να κάνεις freeze ή αλλιώς το να παγώνεις το lane είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν στα υψηλά elo. Είναι όταν έχεις τον απόλυτο έλεγχο του lane. Αν το κάνεις σωστά, θα μπορείς να εμποδίσεις τον αντίπαλο σου να παίρνει Gold ακόμα και experience σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ εσύ θα μπορείς να κάνεις farm ανενόχλητος.

Για αρχή, πρέπει να αντισταθείς στον πειρασμό και να μην κάνεις push το lane σου. Μόνο last hit. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά οι ανταμοιβές άμα γίνει σωστά είναι πολλές. Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα είναι ότι  δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνει gank ο αντίπαλος jungler όταν έχεις κάνει σωστά freeze το lane. Το να στριμώχνεις τον αντίπαλο σου στον πύργο του, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κερδίζεις και το lane.

Να κάνεις freeze το lane σου, στην ουσία σημαίνει ότι τα minions που πολεμάνε μεταξύ τους, δεν κουνιούνται από την θέση που βρίσκονται, ενώ ο παίκτης περιμένει την κατάλληλη στιγμη για το last hit. Όταν αρχίσει το game, τα minions θα συναντηθούν στο κέντρο του lane. Το μυστικό είναι να τα φέρεις αρκετά κοντά στο tower σου, αλλά σε ένα σημείο που να μη τα βαράει. Για να το κάνεις αυτό, πρέπει να φροντίσεις τα αντίπαλα minions να είναι πιο πολλά από τα δικά σου.

Screen08-copyΤο ιδανικό σημείο για να κάνεις freeze στο bot lane, από την κόκκινη πλευρά, είναι κοντά στο L που αχνοφαίνεται στο πάτωμα.

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κρατάς ζωντανά τα αντίπαλα caster minions και να σκοτώνεις τα melee με την πρώτη ευκαιρία. Με λίγη εξάσκηση, θα μπορείς να καταλαβαίνεις πότε θα πρέπει να αρχίσεις να σκοτώνεις πιο γρήγορα τα minions, έτσι ώστε να μην μαζευτούν υπερβολικά πολλά και αρχίζουν να κάνουν push προς το tower σου. Με αυτήν τη τακτική, θα μπορείς να έχεις τον έλεγχο του lane και να ανεβάζεις το cs σου, ενώ ο αντίπαλος θα μένει στεγνός.

Υπάρχει και η περίπτωση να βρεθείς σε ένα game όπου ο αντίπαλος κάνει freeze. Τότε, η μόνη λύση είναι να κάνεις push όσο πιο καλά μπορείς προς στο αντίπαλο tower, έτσι ώστε όταν βγουν τα καινούρια minion waves, να συναντηθούν στο κέντρο του lane, όπως και στην αρχή ενός game. Κάτι τέτοιο όμως, σε κάνει επιρρεπή στα ganks, οπότε θέλει προσοχή.

sr_new copyΤα σημεία στο map που μπορείς να κάνεις freeze στο laning phase.

Περισσότερα νέα για το League of Legends