Ο Βάρδος, ο Αλλόκοσμος Οδοιπόρος, αποκαλύπτεται

Ο μυστηριώδης περιπλανώμενος, γνωστός μόνο ως «ο Βάρδος» κατοικεί πέρα από το φυσικό σύμπαν

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Bard_Splash_WP

Ο μυστηριώδης περιπλανώμενος, γνωστός μόνο ως ¨ο Βάρδος¨ κατοικεί πέρα από το φυσικό σύμπαν, σε μέρη άγνωστα στους θνητούς. Ο αρχαίος αυτός φύλακας εμφανίζεται μονο όταν η κοσμική ισορροπία απειλείται, δρώντας με ταχύτητα και σκοπό. Επιστρέφει στην αέναη σκοπιά του μόνο αφού αποτρέψει την καταστροφή της Γης των Ρούνων.

Ικανότητες

Bard_Passive Παθητική: Ταξιδευτής των Κόσμων

Αρχαία Καμπανάκια

Ο ερχομός του Βάρδου προκαλεί την εμφάνιση ιερών καμπανών στις Αρένες της Δικαιοσύνης. Η συλλογή μιας καμπάνας παρέχει στον Βάρδο ένα σύντομο Μπόνους Ταχύτητας Κίνησης, Εμπειρία και Μάνα.

Μιπ

Η παρουσία του Βάρδου προσελκύει κοντά του μικρά πνεύματα, τα μιπ. Κάθε φορά που ο Βάρδος επιτίθεται, ένα μιπ εκτοξεύεται προς το στόχο του, προκαλώντας επιπλέον Ζημιά προτού εξαφανιστεί πάλι στον κόσμο των πνευμάτων. Όσα περισσότερα καμπανάκια συλλέγει ο Βάρδος, τόσο περισσότερα και δυνατότερα μιπ τον ακολουθούν.


Bard_Q Q: Αστρικά Δεσμά

Ο Βάρδος εξαπολύει μια ριπή πνευματικής ενέργειας σε ευθεία γραμμή, προκαλώντας ζημιά και επιβραδύνοντας τον πρώτο εχθρό που θα χτυπήσει. Αφού τα Αστρικά Δεσμά χτυπήσουν έναν εχθρό, η βολή συνεχίζει, αναζητώντας δευτερεύοντες στόχους. Εάν χτυπήσει σε τοίχο, ακινητοποιεί τον αρχικό στόχο, ενώ αν χτυπήσει δεύτερο στόχο, ακινητοποιεί και τους δύο στόχους.


Bard_W W: Βωμός του Οδοιπόρου

Ο Βάρδος δημιουργεί ένα πακέτο πρώτων βοηθειών που μεγαλώνει σε ισχύ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι σύμμαχοι ήρωες που περνούν πάνω από το πακέτο γιατρεύονται και αποκτούν ένα σύντομο Μπόνους Ταχύτητας Κίνησης, ενώ οι εχθροί μπορούν να σταθούν πάνω στο πακέτο για να το καταστρέψουν.


Bard_E E: Πύλη στο Άγνωστο

Ο Βάρδος δημιουργεί μια πύλη σε έναν στοχευμένο τοίχο. Η πύλη δημιουργεί ένα τούνελ έως το τέλος του τοίχου, παρέχοντας ένα μονόδρομο πέρασμα προς όλους τους ήρωες, φίλους και εχθρούς, που εισέρχονται σε αυτό.


Bard_R R: Αλλαγή του Πεπρωμένου

Μετά από μικρή καθυστέρηση, ο Βάρδος θέτει όλες τις μονάδες μιας στοχευμένης περιοχής – φίλους ή εχθρούς, συμπεριλαμβανομένων ηρώων, υπηρετών, τεράτων και πύργων – σε καταστολή. Οι παγωμένες μονάδες είναι άτρωτες σε κάθε είδους ζημιά, έως ότου εξασθενήσει η επίδραση.


Τρόπος παιχνιδιού

Promo_Bard_Reveal_Comic

Ο Βάρδος είναι ο πρώτος ήρωας υποστήριξης του League που αποκτά πλεονεκτήματα αποκλειστικά περιπλανώμενος στο Φαράγγι των Επικαλεστών. Συλλέγοντας συνεχώς τα καμπανάκια του, καλύπτει αρκετό έδαφος σε όλα τα στάδια του παιχνιδιού, ενώ προσφέρει στην ομάδα του σταθερή δυνατότητα διατήρησης με τα πακέτα πρώτων βοηθειών του και απαράμιλλη κινητικότητα με τις πύλες μεγάλης εμβέλειας.

Φάση λωρίδων

Μολονότι είναι περιπλανώμενο πνεύμα, ο Βάρδος πρέπει να ξέρει πότε να αρχίσει το ταξίδι και πότε όχι – δεν μπορεί να εγκαταλείψει έτσι απλά τον Σκοπευτή του όποτε το θελήσει. Κάνοντας βόλτες όταν η λωρίδα του είναι σπρωγμένη ή όταν ο Σκοπευτής του έχει πάει στη βάση, ο Βάρδος μπορεί να περιπλανιέται χωρίς να θέτει σε άμεσο κίνδυνο το συμπαίκτη του και, στη συνέχεια, να επιστρέφει όταν τον χρειάζονται.

Όσο ο Βάρδος περιπλανιέται, έχει αρκετά εργαλεία για να στηρίξει τους συμμάχους του. Τοποθετώντας έναν ή δύο Βωμούς του Οδοιπόρου κοντά σε φιλικούς πύργους, ο Βάρδος παρέχει στους συμπαίκτες του δυνατότητα γιατρειάς για να παραμείνουν στη λωρίδα τους. Χωρίς να χρειάζεται ο Αλλόκοσμος Οδοιπόρος να παραμένει κοντά. Επιπλέον, οι Πύλες στο Άγνωστο του Βάρδου καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, παρέχοντας σε φιλικούς μαχητές και υπερασπιστές γρήγορη πρόσβαση στη ζούγκλα της αντίπαλης ομάδας, ενώ στους μάγους εύκολη πρόσβαση στο δικό τους μπλε buff. Όμως, οι πύλες δεν προωθούν απλώς τον Βάρδο και τους φίλους του στη ζούγκλα – ο καλός συντονισμός σημαίνει ότι ο Βάρδος μπορεί να φέρει γρήγορα στη λωρίδα συμμάχους του για ένα gank και να εξασφαλίσει έλεγχο των στόχων. Ωστόσο, η Πύλη στο Άγνωστο χρησιμοποιείται καλύτερα όταν οι εχθροί του είναι ορατοί και σε απόσταση – δεν είναι ότι καλύτερο οι αντίπαλοι να ακολουθήσουν τον Βάρδο μέσα απο την πύλη και να αρχίσουν να πέρνουν kills.

Ο Βάρδος, όμως, προσφέρει πολλά περισσότερα από απλή δυνατότητα διατήρησης και κινητικότητα. Εξαπολύει δυνατές επιθέσεις όταν βρίσκεται στη λωρίδα χάρη στα Αστρικά Δεσμά. Μολονότι και απο μόνο του προκαλεί σημαντική ζημιά, η Επιβράδυνση (και αν πετύχει καλά, η Ακινητοποίηση) παρέχει στον Βάρδο ανέλπιστα καλές δυνατότητες για ganks, ιδιαιτέρως όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη Πύλη στο Άγνωστο. Οι εχθροί θα πρέπει να το ξανασκεφτούν προτού διαφύγουν μέσω της βλάστησης στην κάτω και την επάνω λωρίδα, καθώς ο Βάρδος μπορεί να τους καρφώσει στον πλησιέστερο τοίχο με ένα καλά στοχευμένο Q.

Μόλις ο Βάρδος πάει επίπεδο 6, κερδίζει αμέτρητες ευκαιρίες να διασφαλίσει και να προστατέψει στόχους στο Φαράγγι των Επικαλεστών, χάρη στην απίστευτη ευελιξία της Αλλαγής του Πεπρωμένου. Εάν η αντίπαλη ομάδα κάνει έφοδο κάτω απο τον πύργο σας σε έναν απομονωμένο σύμμαχο, η χρήση του ulti του παρέχει λίγα πολύτιμα δευτερόλεπτα ατρωσίας μέχρι να έρθει η ομάδα του Βάρδου να τον σώσει. Η ικανότητα έχει και επιθετικές χρήσεις, όπως το πάγωμα ενός μεμονωμένου αντιπάλου, όσο η ομάδα του Βάρδου πλησιάζει για την εκτέλεση του ή το πάγωμα ενός εχθρικού πύργου όσο ο Βάρδος και οι σύμμαχοί του ορμούν στους ξαφνικά απροστάτευτους στόχους του.

Promo_Bard_Reveal_BardFloating

Ομαδικές μάχες

Ο Αλλόκοσμος Οδοιπόρος διαθέτει διάφορους τρόπους ελέγχου περιοχών του χάρτη στη μεσαία φάση του αγώνα. Ακόμη κι αν η ομάδα του φτάσει αργά σε μια προσπάθεια για τον Δράκο, ο Βάρδος μπορεί να εξαπολύσει την Αλλαγή του Πεπρωμένου στο Δράκο, προτού δημιουργήσει ένα Πύλη στο Άγνωστο μέσα στο λάκκο του τέρατος. Ξαφνικά, ένας απλός Δράκος μετατρέπεται σε μια αμφίροπη,μεγάλη ομαδική μάχη για το buff του Δράκου. Στην περίπτωση αυτή, ο ρόλος του Βάρδου αλλάζει σε Υποστηρικτή των μετόπισθεν. Τοποθετώντας λίγους Βωμούς γύρω από το στόχο της ομάδας του, παρέχει στην ομάδα του ένα αυτόματο πλεονέκτημα διατήρησης – δίνοντας τη δυνατότητα στα Τανκ της πρώτης γραμμής να οπισθοχωρήσουν για να επαναφέρουν την Ζωή τους ή σε πιο ευάλωτους συμμάχους να ανακάμψουν εάν έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά. Επίσης, τα Αστρικά Δεσμά γίνονται πιο χρήσιμα σε στενούς χώρους. Χωρίς να υπάρχει πολύς χώρος για διαφυγή, είναι πολύ πιο πιθανό να προσδεθούν σε έναν κοντινό τοίχο ή έναν δεύτερο αντίπαλο, ακινητοποιώντας και τις δύο μονάδες όσο η ομάδα του Βάρδου διασφαλίζει πολύτιμες εκτελέσεις. Υπό την προϋπόθεση ότι έχει συλλέξει αρκετά καμπανάκια κατά τη διάρκεια του αγώνα, ακόμη και τα μιπ του Βάρδου προσφέρουν σημαντική υποστήριξη, επιβραδύνοντας και προκαλώντας ζημιά σε εχθρούς που τρέπονται σε φυγή μετά το τέλος της μάχης.

Τέλος, η Πύλη στο Άγνωστο προσφέρει στον Βάρδο την ευκαιρία να κάνει πολλές ζαβολίες στο Φαράγγι των Επικαλεστών. Παρασύροντας την αντίπαλη ομάδα να τον ακολουθήσει μέσα από μια πύλη προτού την ακινητοποιήσει με τα Αστρικά Δεσμά, μπορεί να επιφέρει έναν γρήγορο και βίαιο άσο ή να παρασύρει εκτός θέσης την αντίπαλη ομάδα, θυσιάζοντας τον εαυτό του, καθώς η ομάδα του αναδύεται αλλού μέσα από την ομίχλη του πολέμου, για να συντρίψει τις άμυνες του αντιπάλου.

Συνέργεια

Συνεργάζεται καλά με τους:

CaitlynΚέιτλιν, η Σερίφης του Πιλτόβερ

Μπορεί άλλα ADC να μη τα καταφέρνουν μόνα τους, η Κέιτλιν όμως, έχει όσα εργαλεία χρειάζεται για να επιβιώσει, όσο ο Βάρδος περιπλανιέται στο Φαράγγι. Το Q της καθαρίζει μίνιονς γρήγορα και με ασφάλεια, το W μπορεί να την κρατήσει σχετικά ασφαλή από αντίπαλους jungler και, αν όλα τα υπόλοιπα αποτύχουν, το E της παρέχει αρκετή κινητικότητα για να διαφύγει. Όταν ο Βάρδος είναι στη λωρίδα, η σωστή στόχευση των Αστρικών Δεσμών βοηθάει τη Κέιτ να χτυπήσει και αυτή με τo Q της.

UdyrΟύντιρ, ο Πνευματοβάτης

Ο Ούντιρ είναι ενα κτήνος όταν φτάσει τον στόχο του, αλλά παραδοσιακά έχει μια δυσκολία να φτάσει εκεί. Κι εδώ είναι που αναλαμβάνει ο Βάρδος. Ο Βωμός του Οδοιπόρου δίνει στον Ούντιρ την απαιτούμενη ταχύτητα για να φτάσει επιταχύνοντας τον μέχρι την καρδιά των περισσότερων αντίπαλων ομάδων. Αλλά ακόμα κι αν ο αντίπαλος ξεφύγει, ο Βάρδος μπορεί να εξαπολύσει τα Αστρικά Δεσμά και, αν χρειαστεί, την Αλλαγή του Πεπρωμένου.

AmumuΑμούμου, η Θλιμμένη Μούμια

Η Θλιμμένη Μούμια διαθέτει έναν από τα καλύτερα combo κατά την έναρξη ομαδικών μαχών, αλλά το Πέταγμα Επιδέσμου και μετα η Κατάρα της Θλιμμένης Μούμιας είναι αποτελεσματικό μόνο όταν ο Αμούμου πετύχει όντως το Q του. Ο Βάρδος μπορεί να φέρει τον Αμούμου στη θέση που χρειάζεται με μια έξυπνη Πύλη στο Άγνωστο, προτού επιβραδύνει τον στοχο του με τα Αστρικά Δεσμά. Ακόμη κι αν αστοχήσει, ο Βάρδος μπορεί να ρίξει τη Αλλαγή του Πεπρωμένου στους εχθρούς, ενώ ο Αμούμου λάμβανει θέση για το ultimate του.

Δυσκολεύεται απέναντι στους:

RekSaiΡεκ’Σάι, η Υποχθόνια Κυνηγός

Ο μεγαλύτερος εχρθός ενός περιπλανώμενου, είναι ένας επιθετικός jungler, και καλύτερος σ’αυτό από τη Ρεκ’Σάι δεν υπάρχει. Με την Αίσθηση Δονήσεων μπορεί να εντοπίσει τον περιπλανώμενο Βάρδο, η Ρεκ’Σάι μπορεί με ένα τούνελ και ένα knockup να εκτελέσει τον Αλλόκοσμο Οδοιπόρο και να ξεφύγει με ασφάλεια. Επιπλέον, εάν η ζούγκλα του Βάρδου προστατεύεται καλά, η Ρεκ’Σάι μπορεί να εισβάλει με το ulti της για να πάρει το kill.

DravenΝτρέιβεν, ο Ένδοξος Εκτελεστής

Ο Βάρδος μπορεί να κάνει βόλτες άνετα μόνο όταν το ADC του αντιμετωπίζει αντιπάλους που δεν έχουν πολύ burst. Ο Ντρέιβεν, κάνει τόση ζημιά στην αρχή του παχνιδιού, που θα καταστρέψει με άνεση πολύ περισσότερη από την Ζωή του στόχου του από όση θα μπορούσαν να αναπληρώσουν οι Βωμοί του Βάρδου.

LeonaΛεόνα, η Υπέρλαμπρη Αυγή

Παρόμοια με τον Ντρέιβεν, η Λεόνα επιτείνει τις αδυναμίες του Βάρδου ως κλασική κυρίαρχος της λωρίδας. Σε μια ευνοϊκή λωρίδα δύο εναντίον ενός, είναι πολύ πιθανό η Λεόνα να ενεργοποιήσει την Έκλειψη , να ρίξει το Σπαθί του Ζενίθ και την Ασπίδα της Αυγής για να φτάσει και να ακινητοποιήσει τον απομονωμένο σκοπευτή του Βάρδου, ακόμη και κάτω από έναν πύργο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ήρωα

Ο Βάρδος σχεδιάστηκε από τον Rabid Llama

Είχαμε εξετάσει και στο παρελθόν την ιδέα των περιπλανώμενων ηρώων υποστήριξης. Ένας από αυτούς ήταν και ο Άλισταρ, για μικρό χρονικό διάστημα, προτού αρχίσει να περιπλανιέται τόσο καλά που τελικά τον μετατρέψατε σε θανατηφόρο ήρωα ζούγκλας, χάρη στο σχεδόν ασταμάτητο combo W+Q και τις εξαιρετικές δυνατότητες εφόδου σε πύργους. Οπότε, κάναμε αλλαγές. Αποδυναμώσαμε την επιπλέον ζημιά σε τέρατα και τον επαναφέραμε στον παραδοσιακό υποστηρικτικό του ρόλο. Ωστόσο, εξακολουθούσε να μας αρέσει η ιδέα και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τρόπους να εισαγάγουμε έναν νέο ήρωα στο League που να έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός περιπλανώμενου ήρωα υποστήριξης.

Την ίδια περίοδο, ένας σχεδιαστής ιδεών για ήρωες είχε σχεδιάσει έναν πολύ ελκυστικό χαρακτήρα. Είχε παράξενη και απόκοσμη εμφάνιση, οπότε αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πώς θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε αυτά τα δύο, τον περιπλανώμενο ήρωα υποστήριξης με αυτόν τον χαρακτήρα. Αφού δοκιμάσαμε διάφορα μηχανικά στοιχεία (σε κάποιο στάδιο, ο Βάρδος έμοιαζε αρκετά με βάρδο, με μια πιο μουσική μορφή και ένα όργανο με πιο σημαντικό ρόλο στις ικανότητές του), καταλήξαμε σε έναν μυστηριώδη χαρακτήρα, έναν φύλακα του σύμπαντος που στόχος της ύπαρξής του ήταν η προστασία αρχαίων αντικειμένων και περιοχών διασκορπισμένων σε όλον τον κόσμο.

Από ποιες απόψεις, λοιπόν, είναι διαφορετικός στο παιχνίδι; Λοιπόν, ο Βάρδος περιπλανιέται για να ενδυναμώσει τον ίδιο και τους συμμάχους του. Κάθε καμπανάκι που συλλέγει βελτιώνει με την παθητική τα μιπ του και, καθώς ταξιδεύει, το κίνητρό του είναι να βοηθήσει τους άλλους ήρωες λωρίδας και ζούγκλας με τους Βωμούς του Οδoιπόρου. Κάτι σημαντικό είναι ότι δεν απαιτείται να παραμένει στην περιοχή, συνεπώς ο Βάρδος μπορεί να εμφανιστεί στη μεσαία λωρίδα, να τοποθετήσει έναν Βωμό και, στη συνέχεια, να κατευθυνθεί προς την επάνω λωρίδα αναζητώντας περισσότερες καμπάνες. Κάθε καμπανάκι του προσφέρει μια σύντομη ενίσχυση κίνησης (για να μπορεί να κινείται με έναν αξιοπρεπή ρυθμό), εμπειρία (ώστε να μην χάνει πολλή εμπειρία από τις λωρίδες) και μάνα. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η περιπλάνησή του ανταμείβεται και ότι μπορεί (ελπίζουμε) να αφήνει τον σκοπευτή του μόνο χωρίς αυτό να σημαίνει πως τον καταδικάζει σε θάνατο.

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends