Top Lane: Teleport ή Ignite;

Teleport ή Ignite, ως spell;

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Teleport ή Ignite, ως spell;

mundo

‘Ίσως το πιο πολυχρησιμοποιημένο spell του League of Legends, είναι το Flash… Στα περισσότερα παιχνίδια, τουλάχιστον οι 8 από τους 10 παίκτες -και σε πολλές περιπτώσεις όλοι- διαλέγουν το flash ως ένα από τα δύο spells τους. Ο λόγος όμως, που το flash έχει γίνει μία ¨μόνιμη¨ επιλογή των παικτών, οφειλέται στο γεγονός ότι προσφέρει ταυτόχρονα επιθετικές και αμυντικές προοπτικές. Παρ’ όλα αυτά, έχοντας το flash ως ένα από τα δύο διαθέσιμα spell σας, παρατηρείται μία σύγχυση σε ορισμένα lane. Κι εδώ ερχόμαστε στο Top Lane!

Οι Top players,  έρχονται συχνά αντιμέτωποι με ένα αιώνιο δίλημμα… Αυτό το δίλημμα ονομάζεται ¨Teleport ή Ignite¨. Εφόσον οι παίκτες έχουν καλύψει ήδη το ένα τους spell (το flash δηλαδή), έρχονται στο να κρίνουν τι τους είναι περισσότερο απαραίτητο, ώστε να νικήσουν το lane και μετέπειτα τον αγώνα.  Στο συγκεκριμένο άρθρο θα μιλήσουμε για τις προοπτικές που σας δίνουν τα 2 αυτά spells. Πριν αρχίσουμε την διεξοδική ανάλυση όμως, να δηλώσουμε ότι δεν τα θεωρούμε τα μοναδικά spells για το Top Lane, καθώς υπάρχει και το ghost -που αρμόζει απόλυτα με ορισμένους χαρακτήρες. Παρ’ όλα αυτά, διαλέγουμε τα προηγούμενα 2 spells προς ανάλυση, διότι είναι τα πιο πολυχρησιμοποιημένα, όπως προαναφέραμε.

Αρχικά, θα αναφερθούμε στο Teleport. Για να λέμε τις αλήθειες μας, όσοι από εσάς παίζατε League of Legends από τα ¨γεννητούρια¨ του, θα έχετε παρατηρήσει ότι το Teleport έχει κάνει έκδηλη την παρουσία του στις τελευταίες Seasons (κυρίως season 4). Παιρνώντας μέσα από πολλές κρίσιμες καταστάσεις, πολλοί από εμάς που βρέθηκαμε ως top players, σίγουρα θυμόμαστε τις δυνατότητες που μας πρόσφερε το spell. Για παράδειγμα, φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμο για την προστασία των turrets, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να πηγαινοερχόμαστε από τo turret στο base, σε λίγα δευτερόλεπτα. Ως αποτέλεσμα, φτιάχνατε το build σας, χωρίς να αφήσετε τον αντίπαλο να ¨φαρμάρει¨ σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά ούτε και να ¨πουσάρει¨.

Επίσης, συνεχίζοντας με το Teleport, δηλώνουμε ότι φάνηκε χρήσιμο και στο κομμάτι των ganks. Όλοι θεωρούσαμε ότι ο μόνος παίκτης που θα μπορούσε να φανεί ως απειλή ήταν ο Shen -λόγω της ulti του. Παρ’ όλα αυτά, όλα ανήκουν στο παρελθόν… Πλέον, όλοι οι παίκτες αποτελούν απειλή! Το Teleport επομένως, δίνει καλές προοπτικές για ganks στα υπόλοιπα lanes, βοηθώντας τους συμμάχους σας. Επίσης, εάν έχετε μόνο εσείς Teleport, ενώ το αντίπαλο lane ignite, έχετε πολλές πιθανότητες για κάνετε carry το παιχνίδι! Εάν είστε λίγο αμυντικός στα πρώτα λεπτά, στην πορεία (αυτό) θα είναι το κλειδί για την επιτυχία! Θα μπορείτε για παράδειγμα, να βοηθήσετε το team σας σε μία αιφνίδια επίθεση στο dragon. Μέχρι το αντίπαλο Top Lane να έρθει στο πεδίο της μάχης, εσείς θα έχετε ήδη εξολοθρεύσει τους αντιπάλους. Με λίγα λόγια, εσείς θα φτάσετε σε 3.5 δευτερόλεπτα, ενώ το αντίπαλο lane σε πολύ περισσότερα.

Από την άλλη, έχουμε το Ignite. Το Ignite θα σας παρέχει το καλύτερο offensive start από οποιοδήποτε άλλο spell. Με βάση τα skills σας επάνω στο spell, αλλά και στο χαρακτήρα, μπορεί να γίνει το καλύτερο επιθετικό όπλο σας, και να σας εξασφαλίσει αρκετά kills. Εάν έχετε συγκεκριμένη στρατηγική, και δεν παίζετε στα τυφλά, τότε είναι σίγουρα επιτυχία. Για παράδειγμα, ένας παίκτης με CC και ignite (και skills) μπορεί να δημιουργήσει μία ¨δολοφονική μηχανή¨. Ειδικά, όταν ο αντίπαλός σας έχει Teleport, το οποίο δεν θα του δώσει κάποια extra δύναμη στο συγκεκριμένο κομμάτι. Στο κομμάτι του Ignite, δεν έχουμε να προσθέσουμε πολλά, από τη στιγμή που είναι θέμα καθαρού skill, και λιγότερο στρατηγικής (απ’ ότι στο κομμάτι του teleport). Τέλος, όσοι διαλέγετε το Ignite, θα πρέπει να βελτιώσετε τα αντανακλαστικά σας και να ξέρετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για όλα.

Η απόφαση βέβαια είναι δική σας… Teleport ή Ignite;

Πηγή

Περισσότερα νέα για το League of Legends