TLDR: Το σωστό feedback έχει ποσοστά αναμόρφωσης μέχρι και 70%, αρκεί να παρέχεται άμεσα. Σχεδιάσαμε τους περιορισμούς για τα παιχνίδια κατάταξης να έχουν ποινές για αρνητική συμπεριφορά στοχευμένες στα κίνητρα που έχουν οι παίκτες κατάταξης και να παρέχονται το δυνατόν συντομότερα μετά την συμπεριφορά που τις προκάλεσε.
Στο πρώτο μας Blog Σχεδιασμού για τη Συμπεριφορά Παιχτών, είδαμε γιατί δεν υπάρχει μια ότι υπάρχει μία μαγική λύση για την αρνητική συμπεριφορά στα παιχνίδια στο διαδίκτυο Η αναμόρφωση είναι πολύ σημαντική στην φιλοσοφία σχεδιασμού που χρησιμοποιούμε επειδή λιγότερο από το 1% των παικτών είναι τόσο αρνητικοί ώστε να λάβουν μια μεγάλη τιμωρία, όπως μια 14ήμερη ή και μόνιμη αναστολή.
Η αναμόρφωση γίνεται πολύ πιθανότερη όσο πιο άμεσα (από τη στιγμή της αρνητικής συμπεριφοράς) παρέχεται το feedback πως αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή. Με τους περιορισμούς για τα παιχνίδια κατάταξης, ένας παίκτης με αρκετή αρνητική συμπεριφορά λαμβάνει το feedback την ίδια μέρα που παρατηρήθηκε αυτή η συμπεριφορά. Εαν λάβει περιορισμούς στα παιχνίδια κατάταξης ένας παίκτης δεν μπορεί να μπει σε παιχνίδια κατάταξης μέχρι να κερδίσει κάποια παιχνίδια σε ουρές χαμηλότερης ανταγωνιστικότητας (όπως τα κανονικά παιχνίδια)
Κάποιοι από σας ίσως τον ξέρετε ήδη, ο Socrates είναι ένας σχεδιαστής που δούλεψε στους περιορισμούς των παιχνιδιών κατάταξης και είναι εδώ για να ρίξει μια πιο αναλυτική ματιά στο σύστημα και να εξερευνήσει γιατί κάποιες σχολές σχεδιασμού δουλεύουν τόσο καλά.
-Lyte
Περιορισμοί Παιχνιδιών Κατάταξης
Το feedback είναι πάρα πολύ σημαντικό, όμως καθώς προείπαμε, πρέπει να είναι το σωστό είδος και να δοθεί με τέτοιο τρόπο που να βγάζει νόημα στον παραλήπτη. Για παράδειγμα, οι παίκτες κατάταξης έχουν διαφορετικά κίνητρα από τους παίκτες που προτιμάνε άλλου είδους ουρές.
- Βελτίωση επιδεξιότητας και πρόοδος στο ladder — Το να παίζουν για να γίνουν καλύτεροι στο παιχνίδι και απολαμβάνουν το να ανεβαίνουν βαθμίδες.
- Σοβαρό ανταγωνισμό — Το να παίζουν παιχνίδια κατάταξης γιατί είναι τα πιο ανταγωνιστικά, εκεί που όλοι βάζουν τα δυνατά τους για να νικήσουν.
- Κοινωνική σύγκριση — Το να παίζουν για να συγκριθούν με άλλους παίκτες.
- Ανταμοιβές και απτά κατορθώματα — Το να παίζουν για να κερδίσουν ανταμοιβές στο τέλος της κάθε σεζόν.
Πριν τους περιορισμούς παιχνιδιών κατάταξης, δεν δίναμε το κατάλληλο feedback την κατάλληλη στιγμή στους υπερ-ανταγωνιστικούς παίκτες της σόλο ουράς στα παιχνίδια κατάταξης και μπορούσαν να παίξουν ακόμα και μετά από πολλές προειδοποιήσεις ή ποινές μέχρι το αναπόφευκτο permaban. Κλειδώνοντας αυτούς τους παίκτες έξω από τα παιχνίδια κατάταξης τους στερούμε αυτό που ήταν και το μεγαλύτερο τους κίνητρο. Για να το ξαναποκτήσουν θα πρέπει να βελτιώσουν την συμπεριφορά τους έτσι ώστε να είναι πιο σύμφωνη με τις προσδοκίες της κοινότητας, έτσι ενθαρρύνουμε την καλή συμπεριφορά και προωθούμε την αναμόρφωση.
Με τους περιορισμούς στα παιχνίδια κατάταξης, χρησιμοποιήσαμε ένα προηγμένο μοντέλο μηχανικής μάθησης για να αναγνωρίζει αμέσως τις αρνητικές συμπεριφορές που η κοινότητα έχει απορρίψει. Μέσα από τις αναφορές στο τέλος του αγώνα, τις τιμές και τα ιστορικά αρχεία του Δικαστηρίου είμαστε σε θέση να αναλύσουμε εκατομμύρια παιχνίδια προκειμένου να αναγνωρίσουμε αρνητικές συμπεριφορές και να φτιάξουμε ένα ταχύτερο κύκλο feedback.
Δεν μιλάμε με αριθμούς πάντα, αλλά μιας και μιλάμε μόνο για παιχνίδια κατάταξης (δηλαδή για λογαριασμούς που είναι επίπεδο 30 και ενεργοί στην ουρά κατάταξης) πιστεύουμε πως αυτοί βγάζουν κάποιο νόημα χωρίς να χρειάζονται αρκετές εξηγήσεις. Από όταν εισαγάγαμε τους περιορισμούς στα παιχνίδια κατάταξης, η αναφορές για Λεκτική Βία στα παιχνίδια κατάταξης έχουν μειωθεί κατά 18%.
Αφού εντοπίσαμε κάποια από τα κίνητρα των παικτών παιχνιδιών κατάταξης και σχεδιάσαμε ένα σύστημα που δίνει ποινές που είναι άμεσα σχετικές με αυτά τα κίνητρα, το ποσοστό των παιχνιδιών με μέτρια αρνητικότατα μειώθηκε κατά 28% (από 1 στα 8 παιχνίδια σε λιγότερο από 1 στα 10), και το ποσοστό των παιχνιδιών με σοβαρή αρνητικότατα (απειλές για θανάτους, σεξιστικά σχόλια, ρατσισμό ή ομοφοβία) κατακρημνίστηκε 47% στο 0.8 του συνόλου των παιχνιδιών κατάταξης.
Το feedback είναι το παν
«Σε αυτό το blog, αναλύω την θεωρία μας γύρω από την αναμόρφωση και εξηγώ γιατί δεν θεωρώ ότι υπάρχει μία μαγική λύση για την αρνητική συμπεριφορά. Έπειτα ο Socrates εξηγεί πως οι περιορισμοί στα παιχνίδια κατάταξης είναι μια αποτελεσματική λύση. Στο επόμενο blog ο Drevarius θα κάνει μια βαθιά ανάλυση για τις ποινές και το πως προσεγγίζουμε το ζήτημα των διαφορετικών ποινών Για παράδειγμα, η απόφαση μας να αφαιρέσουμε τις ανταμοιβές παιχνιδιών κατάταξης από τους πιο αρνητικούς παίκτες ήταν ταιριαστή με τα κίνητρα που ανέλυσε ο Socrates σε αυτό το blog, και παρουσιάζει μια διαφορετική προσέγγιση από το να μοιράζουμε bans δεξιά και αριστερά.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, τα λέμε στη μάχη!»
– Lyte
Social Media
18.202 Likes
582 Followers
3.940 Subscribers
2.114 Followers
3.386 Followers