The Crew – Review

Τρέξε, τρέξε οδηγέ…

Platforms
 
Genres
,  
Publisher
 
Developer
 

Τρέξε, τρέξε οδηγέ…

Η Ubisoft, έχοντας μία χρονιά γεμάτη «αναποδιές», κράτησε στο χέρι της ένα «τελευταίο χαρτί», ελπίζοντας να αλλάξει με αυτό έτσι λίγο την ροή των πραγμάτων,  η οποία έδειχνε να έχει ξέφυγε λιγάκι από την κατεύθυνση που έπρεπε να ακολουθήσει φέτος. Το τελευταίο αυτό κερδοφόρο χαρτί, γράφει επάνω «The Crew», και ετοιμάζεται να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση, σε γενικά πλαίσια. Το 2011, η Ubisoft κυκλοφόρησε το Driver: San Francisco, ένας τίτλος, ο οποίος αν τον έβλεπε κανείς, θα έλεγε ότι δεν θα άρμοζε απόλυτα σε μία τέτοια εταιρία. Παρ’ όλα αυτά, το Driver: San Francisco αποδείχτηκε μεγάλη επιτυχία, με εξαιρετικό παικτικό και τεχνικό κομμάτι. Μετά από λίγα χρόνια λοιπόν, φτάνοντας στο 2014, η Ubisoft αποφασίζει να κυκλοφορήσει άλλο ένα racing MMO game, με αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά από το franchise του Need for Speed, Real Racing και Forza Horizon, στο οποίο στήρίξε όλες τις ελπίδες της για το φετινό έτος.

crew11

Πλοκή

Έχοντας δημιουργήσει ένα Racing παιχνίδι, η Ubisoft, όπως και κάθε άλλη εταιρία που δημιουργεί τέτοιου είδους παιχνίδια, βάζει σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα το story, αφού ως γνωστόν επιλέγει να τοποθετήσει στην πρωτιά το παικτικό και τεχνικό τομέα. Παρ’ όλα αυτά, η ιστορία του «The Crew» δεν απογοητεύει. Αν και θυμίζει «χολιγουντιανή» ταινία, η οποία δεν είναι ότι καλύτερο να συναντάμε σε έναν racing τίτλο, εντούτοις καταφέρνει να ενώσει το video game χαρακτηριστικό, μαζί με το «χολιγουντιανό» στοιχείο. Μπαίνοντας στο main story, πρωταγωνιστής σας στο «The Crew» είναι ο Alex Taylor. Ο Alex, έχοντας καταδικαστεί άδικα, κι έχοντας χάσει τον αδελφό του (τον οποίο σκοτώσανε μπροστά στα ίδια του τα μάτια), είναι πρόθυμος να κάνει οτιδήποτε για να εκδικηθεί την απώλειά του. Απελπισμένος για εκδίκηση, και έχοντας μηδαμινές επιλογές, αναγκάζεται να γίνει το «τσιράκι» μιας αστυνομικής ομάδας και να βγάλει στην φόρα τις παρανομίες του κόσμου της νύχτας. Με λίγα λόγια, ο ήρωας βρίσκεται σε αποστολή εξάλειψης των «μαχητών του δρόμου» (ναι… παραδεχτείτε το ότι σας θυμίζει λίγο το The Fast and The Furious).

Αφού λοιπόν αποφυλακιστείτε και ξεκινήσετε την «βρομοδουλειά» που σας ανέθεσαν, το ταξίδι σας αρχίζει από το Detroit. Όπως προαναφέραμε, το story του The Crew, μπορεί να σας φανεί σαν μία ακριβού τύπου παραγωγή, που θα άρμοζε περισσότερο σε ταινία. Απλά μην ξεχνάτε πως επιδιώκει να πατήσει σε άλλα σημεία, κι όχι στο σενάριο.

Gameplay

Το «The Crew«, δανείζεται κάποιους μηχανισμούς και λειτουργικά από άλλους πετυχημένους τίτλους της τελευταίας γενιάς, όπως είναι τα franchise του Need For Speed, Forza Horizon, Real Racing, αλλά και άλλους παρόμοιους τίτλους. Καταφέρνει σε ορισμένους τομείς να δημιουργήσει κάτι το πρωτότυπο και το διασκεδαστικό, ενώ σε άλλους κάτι το ανιαρό, το οποίο γρήγορα μετατρέπεται σε κουραστικό. Ξεκινώντας με τα θετικά του τίτλου, μεγάλη ικανοποίηση μας δίνουν τα open world στοιχεία στο gameplay του παιχνιδιού. Στο παιχνίδι σας δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψετε σε 5 regions (East Coast, South, West Coast, Midwest και Mountain States), σε πάνω από 12 «μεγάλες» αμερικανικές πόλεις, αλλά και σε άλλες μικρότερες. Τα open world στοιχεία όμως, ενισχύονται από το ρεαλιστικό «background» που κρύβεται μέσα σε αυτά. Για να σας εξηγήσουμε καλύτερα την σκέψη μας, στο «The Crew» όταν θα διανύσετε μία συγκεκριμένη απόσταση με το όχημά σας, είναι πολύ πιθανόν να σας πάρει τόσο χρόνο, όσο θα σας έπαιρνε και στην πραγματικότητα. Συνοπτικά, το στοιχείο ρεαλισμού εδώ κυριαρχεί θριαμβευτικά.

Σχετικά με τα Main Missions, θα συναντήσετε διάφορα είδη «αγώνων». Για παράδειγμα, σε μία main αποστολή σας μπορεί να ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο όχημα, να προσπαθείτε να φτάσετε σε ένα σημείο του map μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα, να μπείτε στη διαδικασία να συλλέξετε ορισμένα objects ή και ακόμη να προσπαθείτε να ξεφύγετε από τις αρχές (ειρωνεία ε;). Επίσης, τα main missions, λόγω της μεγάλης έκτασης του χάρτη, μπορεί να αποδειχθούν αρκετά χρονοβόρα. Εδώ, σοφό θα ήταν να αναλύσουμε και το επίπεδο δυσκολίας. Κάνουμε αναφορά στο συγκεκριμένο σημείο διότι παίζοντας το «The Crew» θα εξαπατηθείτε σε αυτό το κομμάτι. Το παιχνίδι καθορίζει καθαρά την δυσκολία του, από το level σύστημα. Για παράδειγμα, δεν σημασία εάν έχετε skills στα racing παιχνίδια, διότι οι πιθανότητες του να χάσετε μία αποστολή είναι πολύ μεγάλες, σε περίπτωση που δεν είναι ικανοποιητικό το level σας. Με λίγα λόγια, εδώ παρατηρούμε μία ανισότητα, η οποία ακόμη και αν έχετε καλά skills, δύσκολα ισορροπείτε .Παρ’ όλα αυτά, το «The Crew» σας ανταμείβει καλά σε περίπτωση που νικήσετε έναν αγώνα με xp, αλλά και νέα χρήσιμα αντικείμενα για το αμάξι σας, τα οποία ανάλογα με τα στατιστικά σας, γίνονται όλο και καλύτερα.

crew12

Όπως προαναφέραμε, το «The Crew» βασίζεται κυρίως σε μηχανισμούς που σας ευνοούν ανάλογα με το level σας. Ένας τρόπος λοιπόν να αποκτήσετε εύκολα level είναι τα skill missions. Αυτά σας δίνουν τη δυνατότητα να οδηγηθείτε με το όχημά σας σε κάποια challenges, ώστε να ξεκλειδώσετε νέα skills τα οποία θα σας φανούν χρήσιμα στα main missions. Επομένως το «The Crew», πέρα από τα μεγάλης έκτασης main missions, διαθέτει και skill challenges, όπως τα climp, escape, follow (line), jump και slalom, τα οποία σας προσφέρουν αρκετές ώρες διασκέδασης.

Δίνοντας βάση ακόμη στο level σύστημα, στο παιχνίδι υπάρχει η επιλογή «Crew Up». Εδώ σας παρουσιάζουμε την εξ’ουρανού, βοήθειά σας. Με την λειτουργία «Crew Up«, σας δίνεται η δυνατότητα να καλέσετε τη συμμορία σας από «μαχητές του δρόμου» στον αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνονται οι πιθανότητες να νικήσετε τον αγώνα. Συγκεκριμένα οι «σύμμαχοί» σας, θα σας βοηθήσουν με ύπουλους τρόπους να βγάλετε εκτός πίστας τα αντίπαλα οχήματα. Με κάθε νίκη παρέα με το crew σας, κερδίζετε ομαδικά xp. Επίσης θα εμπλακείτε στον πόλεμο των φατριών (factors). Εκεί έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε 5 φατρίες (factions). Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε ανάμεσα στις φατρίες των Λύκων, των Αετών, των Κροκόδειλων, των Φιδιών και των Αρκούδων. Ανάλογα την φατρία που θα επιλέξετε, θα οδηγηθείτε σε κόντρες δρόμου με τις υπόλοιπες, και ανάλογα με το αν νικήσετε την κόντρα ή όχι, θα εξασφαλίσετε στην φατρία σας την κυριαρχία σε αυτό το κομμάτι του χάρτη ή το αντίστροφο σε περίπτωση ήττας. Μία σημαντική λεπτομέρεια για το κλείσιμο αυτού του κομματιού είναι ότι θα έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε φατρία κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Τέλος, όσον αφορά την επιλογή του customization, τα οχήματα χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες (Street, Raid, Perf, Dirt και Circuit). Η κάθε κατηγορία προσφέρει διαφορετικές ικανότητες.

Όσο αναφορά το online μέρος του παιχνιδιού, αυτό είναι που ζωντανεύει όλη την μαγεία του τίτλου. Το «The Crew«, αντικειμενικά, δημιουργήθηκε για να προσφέρει μία ωραία online εμπειρία. Το PvP στο παιχνίδι είναι αρκετά ισορροπημένο, σε σχέση με τα main missions, και προσφέρει τόνους διασκέδαση στους κατόχους του τίτλου. Βέβαια, η Ubisoft έχει κάποια θέματα με τους server της και ορισμένες φορές η online αναμέτρηση μετατρέπεται σε μία βάναυση εμπειρία, λόγω του lag που υπάρχει.

crew13

Γραφικά/ Ήχος

Όσον αφορά τα γραφικά, η Ubisoft, αλλού μας εντυπωσιάζει και αλλού όχι. Για παράδειγμα, ενώ φροντίζει να δώσει τις καλύτερες εμφανίσεις στο τεχνικό κομμάτι των οχημάτων όπως και στα textures, τα animations, αλλά και τα cutscenes, μας απογοητεύει με προχειροδουλειές σε ορισμένα σημεία. Για παράδειγμα, όταν πατήσετε ένα πολίτη με το όχημα σας, εξακολουθεί να ζει. Ή όλοι οι πολίτες είναι «πολύ σκληροί για να πεθάνουν» ή κάτι δεν πάει καλά με το γραφικό τομέα (μάλλον το δεύτερο). Επίσης, εκεί που χάνει από άποψης ρεαλισμού, είναι όταν φθείρονται τα οχήματα. Πέρα από την φθορά του αμαξιού, η λειτουργία του δεν παθαίνει απολύτως τίποτα. Όσον αφορά όμως, την γραφική απεικόνιση των 5 regions…. ουδέν παράπονο.

Σχετικά με τον ηχητικό τομέα, υπάρχουν αρκετά καλά soundtracks που αρμόζουν στο «κλίμα», όπως και οι ήχοι των εξαρτημάτων, το φρενάρισμα, και γενικά όλο το πλαίσιο των οχημάτων, είναι πολύ ικανοποιητικό. Ακόμη και η κραυγές των «χτυπημένων» πεζών είναι εξαιρετικές. Βέβαια, το ρεσιτάλ το δίνει ο Troy Baker (The Last of us, Far Cry 4…) στο ρόλο του Alex, όπως και το υπόλοιπο voice acting. Κατά τ’ άλλα, τα τραγούδια που ακούγονται, οι διάλογοι και ο υπόλοιπος ηχητικός τομέας, σε γενικά πλαίσια, είναι αρκετά καλός.

Τέρμα τα γκάζια…

Σε γενικές γραμμές, το «The Crew», μας προσφέρει αρκετές ώρες διασκέδασης (ειδικά η online εμπειρία του), με μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες για να ασχοληθείτε, όπως και τα ρεαλιστικά open world στοιχεία . Επίσης, το gameplay, μια και ήταν στην πρώτη μοίρα, ικανοποιεί τις ανάγκες μας, παρά την προχειροδουλειά σε κάποια σημεία. Η online εμπειρία, ίσως είναι το πιο αξιόλογο στοιχείο, που δίνει μία ξεχωριστή λάμψη στον τίτλο. Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να διορθωθούν κάποια lags. Τέλος, ο οπτικοακουστικός τομέας, με δυο-τρεις εξαιρέσεις, όπως στις περιπτώσεις των πεζών, είναι αρκετά καλός.

Θετικά

  • Ωραία Online Εμπειρία
  • Ρεαλιστικά open-world στοιχεία
  • Καλό voice acting

Αρνητικά

  • Προχειροδουλειές στο γραφικό τομέα
  • Κακό σύστημα level
  • Το σενάριο δεν είναι ότι το καλύτερο (ούτε πολύ κακό)
  •  Lags στο online παιχνίδι
Τρέξε, τρέξε οδηγέ... Η Ubisoft, έχοντας μία χρονιά γεμάτη "αναποδιές", κράτησε στο χέρι της ένα "τελευταίο χαρτί", ελπίζοντας να αλλάξει με αυτό έτσι λίγο την ροή των πραγμάτων,  η οποία έδειχνε να έχει ξέφυγε λιγάκι από την κατεύθυνση που έπρεπε να ακολουθήσει φέτος. Το τελευταίο αυτό κερδοφόρο χαρτί, γράφει επάνω "The Crew", και ετοιμάζεται να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση, σε γενικά πλαίσια. Το 2011, η Ubisoft κυκλοφόρησε το Driver: San Francisco, ένας τίτλος, ο οποίος αν τον έβλεπε κανείς, θα έλεγε ότι δεν θα άρμοζε απόλυτα σε μία τέτοια εταιρία. Παρ' όλα αυτά, το Driver: San Francisco αποδείχτηκε μεγάλη επιτυχία, με εξαιρετικό παικτικό και τεχνικό κομμάτι. Μετά από λίγα χρόνια λοιπόν, φτάνοντας στο 2014, η Ubisoft αποφασίζει να κυκλοφορήσει άλλο ένα racing MMO game, με αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά από το franchise του Need for Speed, Real Racing και Forza Horizon, στο οποίο στήρίξε όλες τις ελπίδες της για το φετινό έτος. Πλοκή Έχοντας δημιουργήσει ένα Racing παιχνίδι, η Ubisoft, όπως και κάθε άλλη εταιρία που δημιουργεί τέτοιου είδους παιχνίδια, βάζει σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα το story, αφού ως γνωστόν επιλέγει να τοποθετήσει στην πρωτιά το παικτικό και τεχνικό τομέα. Παρ' όλα αυτά, η ιστορία του "The Crew" δεν απογοητεύει. Αν και θυμίζει "χολιγουντιανή" ταινία, η οποία δεν είναι ότι καλύτερο να συναντάμε σε έναν racing τίτλο, εντούτοις καταφέρνει να ενώσει το video game χαρακτηριστικό, μαζί με το "χολιγουντιανό" στοιχείο. Μπαίνοντας στο main story, πρωταγωνιστής σας στο "The Crew" είναι ο Alex Taylor. Ο Alex, έχοντας καταδικαστεί άδικα, κι έχοντας χάσει τον αδελφό του (τον οποίο σκοτώσανε μπροστά στα ίδια του τα μάτια), είναι πρόθυμος να κάνει οτιδήποτε για να εκδικηθεί την απώλειά του. Απελπισμένος για εκδίκηση, και έχοντας μηδαμινές επιλογές, αναγκάζεται να γίνει το "τσιράκι" μιας αστυνομικής ομάδας και να βγάλει στην φόρα τις παρανομίες του κόσμου της νύχτας. Με λίγα λόγια, ο ήρωας βρίσκεται σε αποστολή εξάλειψης των "μαχητών του δρόμου" (ναι... παραδεχτείτε το ότι σας θυμίζει λίγο το The Fast and The Furious). Αφού λοιπόν αποφυλακιστείτε και ξεκινήσετε την "βρομοδουλειά" που σας ανέθεσαν, το ταξίδι σας αρχίζει από το Detroit. Όπως προαναφέραμε, το story του The Crew, μπορεί να σας φανεί σαν μία ακριβού τύπου παραγωγή, που θα άρμοζε περισσότερο σε ταινία. Απλά μην ξεχνάτε πως επιδιώκει να πατήσει σε άλλα σημεία, κι όχι στο σενάριο. Gameplay Το "The Crew", δανείζεται κάποιους μηχανισμούς και λειτουργικά από άλλους πετυχημένους τίτλους της τελευταίας γενιάς, όπως είναι τα franchise του Need For Speed, Forza Horizon, Real Racing, αλλά και άλλους παρόμοιους τίτλους. Καταφέρνει σε ορισμένους τομείς να δημιουργήσει κάτι το πρωτότυπο και το διασκεδαστικό, ενώ σε άλλους κάτι το ανιαρό, το οποίο γρήγορα μετατρέπεται σε κουραστικό. Ξεκινώντας με τα θετικά του τίτλου, μεγάλη ικανοποίηση μας δίνουν τα open world στοιχεία στο gameplay του παιχνιδιού. Στο παιχνίδι σας δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψετε σε 5 regions (East Coast, South, West Coast, Midwest και Mountain States), σε πάνω από 12 "μεγάλες" αμερικανικές πόλεις, αλλά και σε άλλες μικρότερες. Τα open world στοιχεία όμως, ενισχύονται από το ρεαλιστικό "background" που κρύβεται μέσα σε αυτά. Για να σας εξηγήσουμε καλύτερα την…

7.9

Καλό

Μία "χολιγουντιανή" εμπειρία

Το "The Crew", σαν το τελευταίο "φύλλο" στα χέρια της Ubisoft, της δίνει την ευκαιρία να κάνει παιχνίδι, και να γυρίσει τη "ροη" των πραγμάτων.

Gameplay

8

Διάρκεια

7.3

Γραφικά

8.5

Ήχος

7.9

User Rating : 4.05 ( 5 votes)
8
Περισσότερα νέα για το The Crew