Assassin's Creed Unity – Review

Χρόνο με τον χρόνο, η αναμονή για τον επόμενο Assassin’s Creed τίτλο μοιάζει να είναι όλο κι μεγαλύτερη.

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

The only solution…. is Revolution!

ACUnityArno-1

 

Χρόνο με τον χρόνο, η αναμονή για τον επόμενο Assassin’s Creed τίτλο μοιάζει να είναι όλο και μεγαλύτερη. Ιδιαίτερα φέτος με το Assassin’s Creed Unity, να αποτελεί  τον πρώτο τίτλο της σειράς, που κυκλοφορεί αποκλειστικά για τις κονσόλες νέας γενιάς. Εκτός όμως από το γεγονός αυτό, η Ubisoft  είχε δηλώσει πως πλέον ξεχνάμε την αρίθμηση των τίτλων( Assassin’s Creed II, III, IV κτλ), διότι το Unity σηματοδοτεί  μία νέα αρχή στο Franchise.

 

Σενάριο

Ο χαρακτήρας που χειριζόμαστε, είναι παίχτης μίας παιχνιδομηχανής που δημιουργήθηκε από την Abstergo. H συσκευή αυτή,  επιτρέπει την πρόσβαση σε πολλές διαφορετικές γενετικές μνήμες. Στην αρχή, ο χαρακτήρας μας, παίζει μια μνήμη  με την λεηλασία του ναού του Παρισιού και την σύλληψη του Templar Grandmaster Jacques de Molay το 1307. Ο de Molay κατά την διάρκεια της λεηλασίας, εμπιστεύεται ένα σπαθί κι ένα βιβλίο σε άλλον Templar, ο οποίος τα κρύβει  μέσα σε μία κρύπτη. Μετά από αυτό, η μνήμη προχωράει γρήγορα φτάνοντας στην στιγμή του θανάτου του de Molay στην πυρά και την κατάρα του προς τον βασιλιά Φίλιππο τον 4ο και  Clement του 5ου.

Έπειτα από όλα αυτά, οι Assassins σας ζητούν να ενταχθείτε μαζί τους, παρουσιάζοντάς σας ένα βίντεο της Abstergo. Στο βίντεο, η Abstergo περιγράφει την φυλάκιση ενός Sage, ο οποίος είναι κάτοχος ενός σπάνιου είδους DNA. Επίσης, γίνεται αναφορά στο Phoenix Project, του οποίου ο σκοπός είναι η κατάρτιση ενός μοναδικού γονιδιώματος για άγνωστους προς το παρόν λόγους. Κάπου εδώ αρχίζει η ιστορία, καθώς η επαφή μας με τους Assassins  μας δίνει  πρόσβαση σε μία άλλη μνήμη. Η μνήμη αυτή, μας παροτρύνει να βρούμε την τοποθεσία ενός διαφορετικού Sage, που ελπίζουν να βρουν το πτώμα του οι Assassins.

Τότε η ιστορία μεταφέρεται στον Arno Dorian, γιο ενός Γάλλου ευγενή,  και την συνάντηση του με την κόρη του Templar Grandmaster, Elise, το 1776 στις Βερσαλίες. Μετά την δολοφονία του πατέρα  του εκείνη την ημέρα, τον υιοθετεί ο Grand Master De La Serre γνωρίζοντας πως ο πατέρας του Arno ήταν Assassin(ένα γεγονός που ο Arno δεν γνωρίζει). Στη συνέχεια, η ιστορία προχωράει στο σημείο  ένταξης της Elise στο τάγμα των Templars στην ηλικία των 16 ετών, το 1789. Εκείνη την ημέρα, είχε ζητηθεί απο τον Arno, να παραδώσει ένα πολύ σημαντικό γράμμα στον Msr. De La Serre. Παρόλα αυτά, εκείνος το πετάει κάτω από την πόρτα του γραφείου του, με σκοπό εισχωρήσει ύπουλα στο party της Elise. Μετά την συνάντηση του με την Elise, στην προσπάθειά του να αποδράσει χωρίς να τον καταλάβουν(σχεδόν τον πιάνουν), βρίσκει τον De La Serre δολοφονημένο στην αυλή. Συλλαμβάνεται λοιπόν και φυλακίζεται στην φυλακή της Βαστίλης. Εκεί ανακαλύπτει αποκαλυπτικές γραφές στους τοίχους και με το ταλέντο του στην μάχη, κεντρίζει το ενδιαφέρον του συγκρατούμενου του, Assassin Bellec. Στην απόδραση τους κατά την διάρκεια της άλωσης της Βαστίλης, ο Bellec προσκαλεί τον Arno να μπει στην αδελφότητα. Παρόλα αυτά, εκείνος επιλέγει να γυρίσει σπίτι  συναντώντας  την Elise, η οποία του αποκαλύπτει πως το γράμμα που έπρεπε να παραδώσει στον πατέρα της εκείνο το βραδύ, τον προειδοποιούσε για την δολοφονία του. Τέλος, αποκαλύπτει στον Arno πως η ίδια είναι Templar κι ο πατέρας του Arno ήταν Assassin, εξηγώντας του έτσι πως ήταν αναπόφευκτο πως μία μέρα θα βρίσκονταν σε αντίπαλα «στρατόπεδα». Μετά από αυτό, ο πρωταγωνιστής μας  εντάσσεται στην αδελφότητα, παρακαλώντας για την ευκαιρία να εξοντώσει όλους τους Templars που εμπλέκονταν στην δολοφονία του De La Serre.

529603

 

Gameplay

Στο σημείο αυτό, υπάρχουν αρκετά καινούργια κι ενδιαφέροντα πράγματα που μπορούμε να αναφέρουμε. Ας αρχίσουμε λοιπόν, από το βελτιωμένο Parkour System. Το νέο parkour system, εκτός από τα βελτιωμένα mechanics, μας παρέχει τον απόλυτο έλεγχο κινήσεων τόσο στο Free Running, όσο κι στην κατάβαση μας από την οποιαδήποτε τοποθεσία. Ποιο συγκεκριμένα, κατεβαίνοντας από κάποιο κτήριο, εμφανίζεται η επιλογή descend. Με το descend, ο Assassin  πραγματοποιεί την κάθοδό του σε γρηγορότερα και με πιο Stylish κινήσεις.

Εκτός όμως από όλα τα παραπάνω, αναμφισβήτητα  το νέο Feature που κάνει την διαφορά, δεν είναι άλλο από το character customization. Αναβαθμίσεις  σε όλα τα «κομμάτια» της στολής ξεχωριστά(ή και ολόκληρης της στολής), Co-op Skills για την Multiplayer εμπειρία μας  και επιλογή όπλου ανάλογα με το τι combat style επιθυμεί ο καθένας. Αυτά, είναι μερικά απλά παραδείγματα, σε σχέση με όλες τις επιλογές που μας δίνονται να επιλέξουμε.

Το καινούργιο Fan favorite όπλο, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο φυσικά από το Phantom Blade. Εφαρμοσμένο πάνω στο γάντι του χαρακτήρα μας, μας επιτρέπει είτε να εξοντώσουμε τους εχθρούς από μακριά και αθόρυβα είτε χρησιμοποιώντας το από κοντά και γρήγορα. Για άλλη μία φορά βέβαια, το πως θα αξιοποιήσετε  την κάθε δυνατότητα που σας δίνετε και τι Approach θα έχετε στο game, είναι στην δική σας κρίση.

 

Γραφικά/ ‘Ηχος

Στο Assassin’s Creed, λίγο πολύ, σε όλους άρεσαν τα πλήθη που μπορούσαμε να κάνουμε Blend in κι να εξαφανιζόμαστε. Αυτήν την φορά όμως, δεν μιλάμε για 5 και 10 άτομα αλλά για πάνω από 30 άτομα σε κάποια σημεία.   Εκτός από ότι ο κάθε περαστικός έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά, η απεικόνιση του οργισμένου όχλου σε ορισμένα σημεία, δίνει μία άλλη έννοια στην λέξη λεπτομέρεια. Ανά τακτικά διαστήματα, θα σταματάτε κι απλά θα αγναντεύεται τριγύρω για ώρες, παρατηρώντας το λεπτομερέστατο περιβάλλον που σας περιτριγυρίζει.

Χρησιμοποιώντας μία δήλωση της Ubisoft  ότι δημιουργούν Cinematic  Games, το Unity θα ήταν το κατάλληλο παράδειγμα αυτήν την στιγμή, με τα visuals του να αποτελούν χάρμα οφθαλμών. Αξίζει να προστεθεί, πως ακόμα κι οι  Co-op/Heist αποστολές, συνοδεύονται από Cinematic Cutscenes και αφήγηση.

Προχωρώντας στο Voice Acting, με μία  γρήγορη ματιά, θα λέγαμε πως είναι ικανοποιητικό. Έτσι και αλλιώς, σχεδόν κανένα παιχνίδι της σειράς δεν είχε προσφέρει πότε κάτι λιγότερο στον τομέα αυτό. Εάν όμως το αναλύσουμε λίγο παραπάνω, θα φτάσουμε στο συμπέρασμα πως οι ερμηνείες  είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές. Καταφέρνουν να σοκάρουν και  δημιουργήσουν πολλά  ανάμεικτα συναισθήματα, ενθουσιάζοντας τον  Gamer που παίζει/παρακολουθεί. Για πολλούς, όλα τα παραπάνω, είναι από τα κύρια ζητούμενα πλέον σε ένα παιχνίδι(κι έχουν δίκιο απ’ ότι φαίνεται). Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να πούμε πως το Unity, δεν αποτυγχάνει να προσφέρει όλα τα παραπάνω.

acu-gi-01_147185

Trophies/Achievements

Μέχρι κι σήμερα, δεν υπήρχε κάποιο Assassin’s Creed παιχνίδι που να ήταν ‘εύκολο’ για να το ολοκληρώσει κάποιος 100%. Με την λογική αυτή, όπως καταλαβαίνετε, ούτε κι αυτός ο τίτλος διαφέρει. Δεν θα το χαρακτηρίζαμε ως δύσκολο αλλά χρονοβόρο. Υπάρχουν πολλά κι διάφορα πράγματα στα οποία πρέπει να δώσετε από νωρίς προσοχή, για να μην ταλαιπωρηθείτε στην πορεία. Παρακάτω, ακολουθεί μία λίστα με χρήσιμες συμβουλές, για να σας προετοιμάσουμε για το τι έχετε να αντιμετωπίσετε στον δρόμο σας για το 100% του παιχνιδιού:

  • 100% Sync  σε όλα τα Sequences
  • Να βρείτε και να συλλέξετε όλα τα Cockades
  • Να ανοίξετε όλα τα Chests στο παιχνίδι(εξαιρούνται αυτά μέσω mobile app)
  • Όλα τα Sync Point Collectibles που βρίσκονται στα Co-op/Heist Missions.

Θετικά:

  • Εντυπωσιακά γραφικά
  • Βελτιωμένο Parkour System
  • Αμφιλεγόμενο Storyline
  • Co-op Mode

Αρνητικά:

  • Πολύ δύσκολο stealth approach
  • Bad Launch

 

Overview

Στο σύνολο, το Assassin’s Creed Unity είναι ένα θετικό πρώτο βήμα για το Franchise της σειράς και το ντεμπούτο του στην νέα γενιά. Με εξαίρεση το κακό launch του που είχε αρκετά σοβαρά θέματα, παραμένει ένα άξιος τίτλος μιας τόσο μεγάλης σειράς, που δεν θα απογοητεύσει τους παλιούς ή νέους οπαδούς.

The only solution.... is Revolution!   Χρόνο με τον χρόνο, η αναμονή για τον επόμενο Assassin’s Creed τίτλο μοιάζει να είναι όλο και μεγαλύτερη. Ιδιαίτερα φέτος με το Assassin’s Creed Unity, να αποτελεί  τον πρώτο τίτλο της σειράς, που κυκλοφορεί αποκλειστικά για τις κονσόλες νέας γενιάς. Εκτός όμως από το γεγονός αυτό, η Ubisoft  είχε δηλώσει πως πλέον ξεχνάμε την αρίθμηση των τίτλων( Assassin’s Creed II, III, IV κτλ), διότι το Unity σηματοδοτεί  μία νέα αρχή στο Franchise.   Σενάριο Ο χαρακτήρας που χειριζόμαστε, είναι παίχτης μίας παιχνιδομηχανής που δημιουργήθηκε από την Abstergo. H συσκευή αυτή,  επιτρέπει την πρόσβαση σε πολλές διαφορετικές γενετικές μνήμες. Στην αρχή, ο χαρακτήρας μας, παίζει μια μνήμη  με την λεηλασία του ναού του Παρισιού και την σύλληψη του Templar Grandmaster Jacques de Molay το 1307. Ο de Molay κατά την διάρκεια της λεηλασίας, εμπιστεύεται ένα σπαθί κι ένα βιβλίο σε άλλον Templar, ο οποίος τα κρύβει  μέσα σε μία κρύπτη. Μετά από αυτό, η μνήμη προχωράει γρήγορα φτάνοντας στην στιγμή του θανάτου του de Molay στην πυρά και την κατάρα του προς τον βασιλιά Φίλιππο τον 4ο και  Clement του 5ου. Έπειτα από όλα αυτά, οι Assassins σας ζητούν να ενταχθείτε μαζί τους, παρουσιάζοντάς σας ένα βίντεο της Abstergo. Στο βίντεο, η Abstergo περιγράφει την φυλάκιση ενός Sage, ο οποίος είναι κάτοχος ενός σπάνιου είδους DNA. Επίσης, γίνεται αναφορά στο Phoenix Project, του οποίου ο σκοπός είναι η κατάρτιση ενός μοναδικού γονιδιώματος για άγνωστους προς το παρόν λόγους. Κάπου εδώ αρχίζει η ιστορία, καθώς η επαφή μας με τους Assassins  μας δίνει  πρόσβαση σε μία άλλη μνήμη. Η μνήμη αυτή, μας παροτρύνει να βρούμε την τοποθεσία ενός διαφορετικού Sage, που ελπίζουν να βρουν το πτώμα του οι Assassins. Τότε η ιστορία μεταφέρεται στον Arno Dorian, γιο ενός Γάλλου ευγενή,  και την συνάντηση του με την κόρη του Templar Grandmaster, Elise, το 1776 στις Βερσαλίες. Μετά την δολοφονία του πατέρα  του εκείνη την ημέρα, τον υιοθετεί ο Grand Master De La Serre γνωρίζοντας πως ο πατέρας του Arno ήταν Assassin(ένα γεγονός που ο Arno δεν γνωρίζει). Στη συνέχεια, η ιστορία προχωράει στο σημείο  ένταξης της Elise στο τάγμα των Templars στην ηλικία των 16 ετών, το 1789. Εκείνη την ημέρα, είχε ζητηθεί απο τον Arno, να παραδώσει ένα πολύ σημαντικό γράμμα στον Msr. De La Serre. Παρόλα αυτά, εκείνος το πετάει κάτω από την πόρτα του γραφείου του, με σκοπό εισχωρήσει ύπουλα στο party της Elise. Μετά την συνάντηση του με την Elise, στην προσπάθειά του να αποδράσει χωρίς να τον καταλάβουν(σχεδόν τον πιάνουν), βρίσκει τον De La Serre δολοφονημένο στην αυλή. Συλλαμβάνεται λοιπόν και φυλακίζεται στην φυλακή της Βαστίλης. Εκεί ανακαλύπτει αποκαλυπτικές γραφές στους τοίχους και με το ταλέντο του στην μάχη, κεντρίζει το ενδιαφέρον του συγκρατούμενου του, Assassin Bellec. Στην απόδραση τους κατά την διάρκεια της άλωσης της Βαστίλης, ο Bellec προσκαλεί τον Arno να μπει στην αδελφότητα. Παρόλα αυτά, εκείνος επιλέγει να γυρίσει σπίτι  συναντώντας  την Elise, η οποία του αποκαλύπτει πως το γράμμα που έπρεπε να παραδώσει στον πατέρα της εκείνο το βραδύ, τον προειδοποιούσε για την δολοφονία του.…

7.8

Καλό!

To Assassin's Creed κάνει στροφή στη νέα γενιά

Το Assasin's Creed- Unity ίσως είναι ένας από τους καλύτερους τίτλους της σειράς , αλλά τα τεχνικά προβλήματα καθώς και η χαμηλή απόδοση σε High-End συστήματα το υποβαθμίζουν αρκετά σαν τίτλο.

Γραφικά

7.5

Gameplay

8.3

Ήχος

8.1

Διάρκεια

7.1

User Rating : 4.31 ( 2 votes)
8

 

Περισσότερα νέα για το Assassin's Creed Unity