Αφιέρωμα – Assassin's Creed

Ένα λεπτομερές αφιέρωμα στην σειρά Assassin’s Creed και το πως αυτή συνδέεται με την ιστορία

Assassin’s Creed Unity (2014)

Έπεσε, έπεσε η Βαστίλη

Στην περυσινή E3 υπό τους ήχους του “Everybody Wants To Rule The World” είδαμε το νέο πρωταγωνιστή της σειράς Arno να παρεμβαίνει στην άλωση της Βαστίλης, γεγονός το οποίο αποτέλεσε αφορμή για να ξεκινήσει η γαλλική επανάσταση το 1789. Το νέο επεισόδιο της σειράς βάζει τον παίκτη σε μία από τις πιο σημαντικές εποχές του δυτικού πολιτισμού, αναμιγνύοντας  για μία ακόμη φορά την πραγματική ιστορία και τις ικανότητες των παικτών.  Παράλληλα θα γίνουμε μάρτυρες της δολοφονίας του Ζαν Πολ Μαρά και το θάνατο του Ροβεσπιέρου. Ήδη γνωρίζουμε ότι ο Arno στην πορεία της περιπέτειάς του θα συναντήσει τον Μαρκήσιο Ντε Σαντ -όχι όσο hardcore τον γνωρίζουμε άρα εντελώς διαφορετικό από το πραγματικό πρόσωπο που μάθαμε-, τον Βασιλιά Λουδοβίκο XVI, τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τον χημικό Αντουάν Λαβουαζιέ, τον Ζοσέφ Γκιλοτίν -εφευρέτη της γκιλοτίνας, τον Ροβεσπιέρο -ο μεγαλύτερος λάτρης της γκιλοτίνας, τον Κόμη Μιραμπό, αλλά και τη Μαντάμ Τισό, διάσημη για τα μουσεία κέρινων ομοιομάτων!

 Όλοι αυτοί θα παίξουν το ρόλο τους στην επανάσταση, αλλά κατά πόσο; Το Unity φέτος αναμένεται να μας προσφέρει ένα ανανεωμένο gameplay -για πρώτη φορά στη σειρά θα υπάρχει συνεργατικό παιχνίδι 4 παικτών σε missions, ενώ η ομάδα ανάπτυξης πρόσθεσε νέο μηχανισμό για περιήγηση στην πόλη: “parkour up” για ν’ ανεβαίνουμε στα κτίρια και “parkour down” για να κατεβαίνουμε, δηλαδή ένα είδος ελεγχόμενης ανάβασης και κατάβασης, κατά τις οποίες ο παίκτης θα έχει τον απόλυτο έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι ο Arno θα μειώσει σημαντικά τα leaps of faith στα στάχια, αλλά θα έχει πάμπολα animations στη διαδρομή του, που θα του επιτρέπουν άμεση και γρήγορη κίνηση ανάμεσα στα γαλλικά κτίσματα. (Tip: για τα motion capture του parkour εργάστηκε κι ο Αμερικανός  Jesse La Flair που πρόσφατα είδαμε στο Art of Motion της Σαντορίνης).

gs-ac-unity

 Ανανεωμένο θα είναι και το σύστημα της μάχης, καθώς ο Assassin μας έχει δεκάδες νέα animations για να τα βάζει με το γαλλικό στρατό, ενώ το hidden blade του Arno θα αναβαθμιστεί σε phantom blade προσφέροντας έτσι μία μικρή βαλίστρα στον καρπό μας! Όσον αφορά στις δολοφονίες, το νέο Adaptive Mission Mechanic που πρόσθεσε η ομάδα ανάπτυξης, δίνει τέλος στην επανάληψη των αποστολών ξανά και ξανά. Αν ο στόχος που πρέπει ν’ ακολουθήσεις ή να δολοφονήσεις χαθεί δεν κάνεις επανεκκίνηση, αλλά κρύβεται κι εσύ πρέπει να τον ξαναβρείς. Τέλος η μεγαλύτερη αλλαγή είναι τα rpg στοιχεία που περνούν στο χαρακτήρα. Ο Arno μπορεί πλέον ν’ αποκτήσει skills και να τ’ αναβαθμίσει μέσα από τρεις βασικούς άξονες, ανάλογα με το τρόπο που θέλει ο καθένας να παίξει: stealth, combat και navigation. Αυτό είναι ένα στοιχείο που θα βοηθήσει στο co-op mode, αφού ο κάθε Ασσασίνος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του προς όφελος της ομάδας του.

 Κάπου εδώ τελειώνει και το αφιέρωμα μας στην σειρά Assassin’s Creed. Με την κυκλοφορία του παιχνιδιού να πλησιάζει, δε μπορούμε παρά να περιμένουμε με ανυπομονησία το νέο μέλος της σειράς, Unity. Φυσικά, υπάρχει και δεύτερη παράλληλη κυκλοφορία AC, αυτή του Rogue. Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο επόμενο αφιέρωμα μας, το οποίο θα σας κρατήσουμε για έκπληξη!

Credits το Γιώργος Πανόπουλος

*Με 18 τίτλους να κυκλοφορούν ήταν αδύνατον να γράψουμε για όλα τα επεισόδια της σειράς. Αντ’ αυτού επιλέξαμε ν’ ασχοληθούμε με όσα είχαν πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο και ιστορικά γεγονότα στα οποία παρενέβη ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ενεργά.

Σελίδες: