Αφιέρωμα – Assassin's Creed

Ένα λεπτομερές αφιέρωμα στην σειρά Assassin’s Creed και το πως αυτή συνδέεται με την ιστορία

Assassin’s Creed Brotherhood (2010)

 Με το franchise να παίρνει… ετήσια μορφή, ο Ezio συνεχίζει το ταξίδι του. Το σενάριο του παιχνιδιού συνεχίζει από το δεύτερο μέρος με το ίδιο μυστικιστικό ύφος και στόχο του πρωταγωνιστή να δώσει τέλος στη ζωή του εδώ συναντούμε τον Τσέζαρε Βοργία, γιο  του Πάπα Αλέξανδρου ΣΤ’, ο οποίος στο παιχνίδι είναι υψηλόβαθμο στέλεχος των Ναΐτων και τα θέλει όλα δικά του. Η αποστολή του Ezio να ενώσει τους Ασσασίνους και να δώσει τέλος στη βασιλεία των Βοργία, περνάει μέσα από τη Ρώμη, η οποία στο παιχνίδι εμφανίζεται πανέμορφη και δεκάδες ιστορικούς (συνολικά για τις περιπέτειες του Ezio σε 3 εργάστηκαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι) στη Ubisoft να δίνουν τις γνώσεις τους για να δημιουργηθεί ο φανταστικός αυτός κόσμος. Όπως και στα προηγούμενα μέρη κι εδώ συναντούμε πραγματικά ιστορικά πρόσωπα όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Μακιαβέλι, η Λουκρητία Βοργία ή η Κατερίνα Σφόρτσα.

 Assassin’s Creed III (2012)

  Πέντε διαφορετικά studios της Ubisoft εργάστηκαν για να φέρουν στις οθόνες μας την ιστορία της αμερικανικής επανάστασης. Αυτή τη φορά αφήνουμε πίσω μας τον 16ο αιώνα και μεταφερόμαστε στον 18ο αιώνα όπου μέσω του animus, ο Desmond παίρνει το ρόλο του Ιθαγενή Ratonhnhaké:ton ή αλλιώς Connor και παίζει σημαντικό ρόλο στην αμερικανική ανεξαρτησία. Είναι ίσως το παιχνίδι (σ.σ. ακόμη δεν έχουμε δει το Unity) όπου ο πρωταγωνιστής δε συμμετέχει στα ιστορικά γεγονότα, αλλά παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο.

 Επί τρία χρόνια μία ομάδα ιστορικών μελέτησε έγγραφα, χάρτες, σχέδια και μαρτυρίες ιστορικών, προκειμένου ν’ αποδώσει με τη μεγαλύτερη ακρίβεια (όχι ότι το πέτυχε) την πραγματική ιστορία. Στο παιχνίδι ο Connor παίρνει μέρος στη μεγαλύτερη αφορμή για την αμερικανική επανάσταση, το λεγόμενο “πάρτι του τσαγιού”, όπου οι αμερικάνοι διαμαρτυρόμενοι για την υψηλή φορολογία στο τσάι έκαψαν χιλιάδες εμπορεύματα που είχαν φτάσει από αποικίες Άγγλων στη Βοστώνη και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Στο AC III θα γνωρίσουμε ιστορικά πρόσωπα όπως ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, οι στρατηγοί Πούτναμ, Λι, Πίτκαΐρν, θα βρεθούμε παρόντες στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ στη Φιλαδέλφεια, αλλά και σε μάχες που έπαιξαν ρόλο στο να γραφτεί η ιστορία. 

Σελίδες: