Βοηθάει το League of Legends στην Πραγματική Ζωή;

Το League of Legends είναι ένα παιχνίδι που χρειάζεται γνώσεις, στρατηγική, ικανότητα στον χειρισμό, και πολύ προπόνηση

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Το League of Legends είναι ένα παιχνίδι που χρειάζεται γνώσεις, στρατηγική, ικανότητα στον χειρισμό, και πολύ προπόνηση20141017_054035842Αυτό που κάνει το παιχνίδι να ξεχωρίζει είναι πως πάντα, σαν παίκτης, θα μπορείς να γίνεσαι όλο και καλύτερος. Επειδή το παιχνίδι εξελίσσεται ταυτόχρονα με τους παίκτες, πάντα θα υπάρχει κάτι νέο να μάθεις, κάποιος τομέας στον οποίο μπορείς να γίνεις καλύτερος. Αν παίζετε πολύ League of Legends, θα παρατηρήσετε πως οι ικανότητες σας αυξάνονται και σε άλλα παιχνίδια. Αυτό συμβαίνει γιατί το LOL σας κάνει καλύτερο παίκτη, και γενικότερα πιο εύστροφο άνθρωπο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το League of Legends μπορεί να σε κάνει καλύτερο Gamer. Αν θες να είσαι καλός στο LOL, πρέπει να έχει πολύ καλά αντανακλαστικά. Τα καλά αντανακλαστικά όμως σε βοηθάνε και σε άλλα παιχνίδια, κυρίως σε παιχνίδια shooting πρώτου προσώπου, FPS. Επίσης ένας καλός παίκτης έχει map awareness, δηλαδή ξέρει ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στον υπόλοιπο χάρτη. Στα FPS συνήθως είσαι κλεισμένος σε μια αρένα με κάποιου είδους χάρτη-radar. Το να ξέρεις λοιπόν που βρίσκεται ο αντίπαλος είναι αυτό που θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην νίκη και το awareness που έχεις αποκτήσει από το League of Legends σίγουρα θα σε βοηθήσει.

Πέραν από τις δύο ικανότητες που προαναφέραμε και σίγουρα σαν παίκτης LOL αναπτύσσεις, υπάρχει κάτι που πραγματικά σε κάνει καλύτερο gamer και άνθρωπο.  Αυτό λοιπόν το κάτι είναι η ομαδικότητα. Η αίσθηση της ομαδικότητας ενός παίκτη τον κάνει να ξεχωρίζει. Όσο καλά mechanics και αν έχεις, αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς με την ομάδα σου δεν θα νικήσεις. Αντίθετα, με το να παίζεις ομαδικά, να μην γίνεσαι κακός με τους συμπαίκτες σου και να αναγνωρίζεις την προσφορά τους, θα σου φέρει πολύ περισσότερες νίκες.

lifebar

Η ομαδικότητα είναι παντού χρήσιμη. Από το σχολείο ακόμα μαθαίνουμε το πως να συνεργαζόμαστε με άλλους, είτε στο παιχνίδι είτε στα μαθήματα. Αν λοιπόν μπορούμε μέσα από το League of Legends να μάθουμε να δουλεύουμε ομαδικά, να επικοινωνούμε, και να έχουμε υπομονή, κάτι που αν μη τι άλλο χρειάζεται όταν παίζεις LOL, τότε τίποτα δεν μας εμποδίζει να εφαρμόσουμε αυτά που μάθαμε και στην πραγματική μας ζωή, στο σχολείο, και στην δουλειά αργότερα.

Εν κατακλείδι, το League of Legends σε κάνει πιο εύστροφο, διευρύνει την αντίληψη και κάνει τα αντανακλαστικά σου πιο γρήγορα. Το βασικότερο όλων όμως, σε μαθαίνει πως μόνο μέσα από ομαδική δουλειά και επικοινωνία μπορείς να νικήσεις, αξίες που στην πραγματική ζωή σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Αυτή λοιπόν είναι η απάντηση σε όποιον αναρωτιέται ακόμα για το τι μπορεί να σου προσφέρει ένα παιχνίδι. Περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια. 

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga