Ανίβια ο Κρυοφοίνικας

Η Ανίβια είναι ένας πολύ δυνατός μάγος, μπορεί να κάνει πολύ ζημιά σε μικρό χρονικό διάστημα αν χρειαστεί καθώς και προσφέρει έλεγχο στις ομαδικές μάχες Στο «Laning phase«, η Ανίβια, μπορεί με τις κινήσεις της να σκοτώσει γρήγορα και από ασφαλή θέση τα creeps. Ειδικά όταν φτάσει στο έκτο επίπεδο και πάρει blue buff τότε μπορεί να ‘καθαρίσει’ τα waves μέσα σε δευτερόλεπτα. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ανίβια, είναι πως δεν έχει κάποια κίνηση για να ξεφύγει από τα ganks. Αν έχετε flash είστε ασφαλείς, άλλα μόλις το χρησιμοποιήσετε θα είστε αναγκασμένοι να βρίσκεστε κάτω από τον πύργο σας. […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Η Ανίβια είναι ένας πολύ δυνατός μάγος, μπορεί να κάνει πολύ ζημιά σε μικρό χρονικό διάστημα αν χρειαστεί καθώς και προσφέρει έλεγχο στις ομαδικές μάχες

20140930_070457742

Στο «Laning phase«, η Ανίβια, μπορεί με τις κινήσεις της να σκοτώσει γρήγορα και από ασφαλή θέση τα creeps. Ειδικά όταν φτάσει στο έκτο επίπεδο και πάρει blue buff τότε μπορεί να ‘καθαρίσει’ τα waves μέσα σε δευτερόλεπτα. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ανίβια, είναι πως δεν έχει κάποια κίνηση για να ξεφύγει από τα ganks. Αν έχετε flash είστε ασφαλείς, άλλα μόλις το χρησιμοποιήσετε θα είστε αναγκασμένοι να βρίσκεστε κάτω από τον πύργο σας. Αν επίσης δεν μπορείτε να πετύχετε το Παγάκι (Q), δεν θα μπορέσετε να απειλήσετε και τον αντίπαλο σας στο lane, μέχρι τουλάχιστον να φτάσετε στο έκτο επίπεδο. Γενικότερα η έλλειψη «κινητικότητας» κάνει το laning phase σχετικά δύσκολο για την Ανίβια.

Οι Κινήσεις

20140930_070023841Αναγέννηση (Passive)
Όταν πεθάνει, η Ανίβια μεταμορφώνεται σε ένα αυγό. Αν το αυγό επιβιώσει για έξι δευτερόλεπτα, η Ανίβια ανασταίνεται. Το αυγό έχει ίδιο ποσό πόντων ζωής όσο και η Ανίβια. Αυτή η κίνηση επιτρέπει στην Ανίβια να μπορεί να ανταλλάσσει ζημιά με τον αντίπαλο στο lane χωρίς το φόβο να πεθάνει.

20140930_070033391Παγάκι (Q)
Η Ανίβια πετάει ένα ‘παγάκι’ προς μια κατεύθυνση. Το Παγάκι αυτό προκαλεί ζημιά και επιβραδύνει όσους βρεθούν στο διάβα του. Αν ενεργοποιήσετε την κίνηση ξανά ή φτάσει στη μέγιστη απόσταση, το Παγάκι σπάει προκαλώντας ζημιά και ακινητοποιώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή για 1 δευτερόλεπτο. Κάλο είναι την κίνηση αυτή να την τερματίζετε επίπεδο δεύτερη, κυρίως θα την χρησιμοποιείτε για το slow και το stun που προκαλεί.

20140930_070043123Αποκρυστάλλωση (W)
Η Ανίβια δημιουργεί ένα τείχος από πάγο και μπλοκάρει όσους προσπαθούν να περάσουν από μέσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κίνηση αμυντικά στο lane, για να γλυτώσετε από κάποιο gank και στις ομαδικές μάχες για να μην αφήσετε τους αντιπάλους να πλησιάσουν εσάς ή τους συμπαίκτες σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βέβαια την κίνηση επιθετικά κόβοντας τον δρόμο διαφυγής κάποιου αντιπάλου. Τερματίστε αυτή την κίνηση τελευταία.

20140930_070053457Κρυοπάγημα (E)
Η τρίτη κίνηση της Ανίβια είναι και η πιο δυνατή της. Ο σταλακτίτης που πετάει η Ανίβια κάνει ζημιά σε έναν αντίπαλο που εσείς επιλέγετε, αν έχετε επιβραδύνει προηγουμένως τον αντίπαλο με το Παγάκι (Q) ή την Θύελλα Παγετώνα (R) η κίνηση προκαλεί ΔΙΠΛΑΣΙΑ ζημιά. Αυτή είναι η πιο δυνατή σας κίνηση και καλό είναι να την τερματίζετε επίπεδο πρώτη.

20140930_070103771Θύελλα Παγετώνα (R)
Η Ανίβια δημιουργεί ένα κυκλικό πεδίο, όσοι αντίπαλοι είναι μέσα σε αυτό παθαίνουν ζημιά και επιβραδύνονται. Το κακό με αυτή την κίνηση είναι πως, αν και το πεδίο καλύπτει αρκετό χώρο, δεν μπορείτε να το μετακινήσετε ενώ είναι ενεργοποιημένο, θα πρέπει πρώτα να το απενεργοποιήσετε και να περιμένετε να γίνει ξανά διαθέσιμο.

Το καλύτερο Combo

Παγάκι (Q) -> Ενεργοποιήστε ξανά το Παγάκι (Q) για την ζημιά και το stun -> Κρυοπάγημα (E) -> Θύελλα Παγετώνα (R) -> Αποκρυστάλλωση (W) για να εμποδίσετε τους εχθρούς από το να ξεφύγουν.

Χρήσιμα αντικείμενα για κάθε περίπτωση

3089Καπέλο του Ράμπαντον

3135Ράβδος του Κενού

3151Το Μαρτύριο της Λιάντρι

 

strengthΥΠΕΡ

Πολύ ζημιά σε μικρό χρονικό διάστημα αρκεί να πετύχετε το Παγάκι (Q).

Μπορεί να ελέγξει οποιαδήποτε ομαδική μάχη αρκεί να βρίσκετε σε ασφαλή σημείο.

Μαζεύει πολύ γρήγορα χρυσό καθώς μπορεί μέσα σε 3 δευτερόλεπτα να καθαρίσει ολόκληρο κύμα με creeps.

Η αναγέννηση που έχει σαν passive είναι πολύ χρήσιμη. Εκτός από το ότι σας βοηθάει να επιβιώσετε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε ‘bait’ τους αντιπάλους σας.

weakΚΑΤΑ

Το Παγάκι (Q) κινείται σχετικά αργά και είναι δύσκολο να πετύχετε τον αντίπαλο.

Δεν έχει καμία κίνηση τύπου dash ή jump, οπότε δύσκολα ξεφεύγει αν οι αντίπαλοι την πιάσουν σε λάθος θέση.

Χρειάζεται πολύ Mana και Mana Regen, πράγμα που κάνει δύσκολο το να φτιάξετε αμυντικά αντικείμενα, αν θέλετε να προκαλείτε και ζημιά.

Όσο η Ανίβια είναι αυγό, δεν μπορεί να αλλάξει θέση, πράγμα που την κάνει ευάλωτη αν οι εχθροί συγκεντρώσουν τα πυρά τους σε εσάς.

 Περιμένουμε τα σχόλια και τις απορίες σας.

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga