Διατηρείστε το προβάδισμα στο Lane

Στα πρώτα 10 με 15 λεπτά, οι ήρωες αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον, σε μια φάση η οποία είναι ευρέως γνωστή με τον όρο ‘Laning Phase’.   Η φάση αυτή είναι πολύ σημαντική και σε αυτή διακυβεύεται η εξέλιξη όλου του παιχνιδιού. Αν καταφέρετε να πάρετε το προβάδισμα σε αυτή την φάση, σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε «snowball» όλο το παιχνίδι. Το να πάρετε βέβαια κάποιο προβάδισμα στο lane, μπορεί να συμβεί στα 3 πρώτα λεπτά, αλλά για να διατηρήσετε αυτό το προβάδισμα καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, θα πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι και να έχετε και τα κατάλληλα […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Στα πρώτα 10 με 15 λεπτά, οι ήρωες αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον, σε μια φάση η οποία είναι ευρέως γνωστή με τον όρο ‘Laning Phase’.

20140925_062719884

 

Η φάση αυτή είναι πολύ σημαντική και σε αυτή διακυβεύεται η εξέλιξη όλου του παιχνιδιού. Αν καταφέρετε να πάρετε το προβάδισμα σε αυτή την φάση, σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε «snowball» όλο το παιχνίδι. Το να πάρετε βέβαια κάποιο προβάδισμα στο lane, μπορεί να συμβεί στα 3 πρώτα λεπτά, αλλά για να διατηρήσετε αυτό το προβάδισμα καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, θα πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι και να έχετε και τα κατάλληλα αντανακλαστικά (mechanics). Παρακάτω θα δούμε μερικούς τρόπους για να κρατήσετε το προβάδισμα στο lane.

‘Τιμωρείστε τα λάθη του αντιπάλου σας’

Όταν έχετε το προβάδισμα, θα πρέπει με κάθε ευκαιρία που σας δίνεται, να τιμωρείτε τον αντίπαλο. Στην περίπτωση, ας πούμε, που προσπαθήσει να σκοτώσει κάποιο creep, χρησιμοποιείστε αυτή την ευκαιρία για να του επιτεθείτε και να τον σκοτώσετε ή αν προσπαθήσει να τοποθετήσει κάποιο αμυντικό ward, επιτεθείτε του με την βοήθεια του Jungler σας. Όσο περισσότερο πρεσάρετε τον αντίπαλο σας, τόσο πιο δύσκολο θα του είναι να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι, πράγμα που θα επηρεάσει τις αποφάσεις του αλλά και την επικοινωνία του με την  ομάδα.

‘Προκαλέστε ζημιά στον αντίπαλο σε κάθε ευκαιρία’

Ο ακριβής όρος λέγεται ‘Harass’ και έχει δύο σκέλη. Το πρώτο είναι το να προκαλείται ζημιά στον αντίπαλο (harass) με κάθε ευκαιρία, και το δεύτερο είναι να ‘παγώνετε’ τα creeps στο σημείο του lane που εσείς επιθυμείτε (freezing). Με το να προκαλείτε ζημιά στον αντίπαλο και να τον πρεσάρετε συνέχεια, όχι μόνο του υπενθυμίζετε πως έχετε το προβάδισμα, αλλά δεν τον αφήνετε να πάρει και creeps. Εδώ λοιπόν κάνει την εμφάνιση του, το δεύτερο σκέλος του όρου, το ‘πάγωμα’ ή αλλιώς ‘freezing’. Με το να παγώσετε τα creeps στη μέση του lane, αφαιρείτε από τον αντίπαλο την πολυτέλεια να σκοτώσει creeps κάτω από την ασφάλεια του πύργου το. Στην καλύτερη περίπτωση μπορείτε να τον απομακρύνετε τόσο πολύ, οπού δεν θα παίρνει καν εμπειρία. Αν καταφέρετε να κάνετε σωστά ‘harass’ στον αντίπαλο, τότε η διαφορά ανάμεσα σας σε χρυσό και εμπειρία όλο και θα μεγαλώνει.

‘Τοποθετήστε Wards

Εφόσον έχετε το προβάδισμα, είναι σίγουρο πως κάποιος θα σας κάνει gank. Μπορεί να είναι ο Jungler, μπορεί ο Mid Laner, μπορεί να είναι και οι δύο, σίγουρα όμως με κάποιο τρόπο, η αντίπαλη ομάδα θα προσπαθήσει να σας χαλάσει τα σχέδια. Αν λοιπόν καταφέρουν να σας σκοτώσουν, αυτομάτως χάνετε και το προβάδισμα που κτίσατε. Αυτό λοιπόν μπορείτε να το αποφύγετε τοποθετώντας wards. Τα wards δεν σας προσφέρουν μόνο ασφάλεια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και επιθετικά, είτε αν ο δικός σας Jungler κάνει counter το gank του αντιπάλου, είτε παρέχοντας στην ομάδα σας πληροφορίες για το που βρίσκετε ο αντίπαλος Jungler, δίνοντας τους ευκαιρίες να πάρουν δράκο ή να παίξουν πιο επιθετικά.

 ‘Δύσκολες καταστάσεις’

Το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε αν έχετε το προβάδισμα,  είναι να στήσει ο αντίπαλος Jungler την σκηνή του στο lane σας και να μην σας αφήσει σε ησυχία. Είναι όμως επιτυχία να απασχολείτε δύο αντιπάλους ταυτόχρονα, και αυτό ‘ανοίγει πόρτες’, για να δημιουργηθούν ευκαιρίες σε άλλα σημεία στον χάρτη. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει και η υπόλοιπη ομάδα να χρησιμοποιήσει τις ευκαιρίες αυτές. Μπορεί να μην ακούγεται σαν την καλύτερη τακτική αλλά συμβαίνει πιο συχνά από το να καταφέρουμε να κερδίσουμε δύο εναντίον ενός.

Περιμένουμε τα σχόλια και τις απορίες σας.

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga