Τι είναι το ‘Snowball’ και πως επηρεάζει το παιχνίδι

Δεν είναι μυστικό πως κάθε ήρωας στο League of Legends επωφελείται σημαντικά με το να παίρνει kills  Με την επίτευξη ενός kill, όχι μόνο καταφέρνουμε να μαζέψουμε ένα σημαντικό ποσό χρυσού, αλλά ‘αφαιρούμε’ την παρουσία του αντιπάλου από τον χάρτη για κάμποση ώρα. Συνεπώς, δε μπορούν να μαζέψουν και χρυσό όσο περιμένουν να ζωντανέψουν στην πηγή. Κάποιοι ήρωες όμως, επωφελούνται περισσότερο με το να παίρνουν kills σε σχέση με άλλους. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται ‘Snowballing’. Μερικοί από τους ήρωες που μπορούν να κάνουν snowball ανήκουν στις κατηγορίες των Top Laners, των Mid Laners και των AD Carries. Για παράδειγμα, αδιαμφισβήτητος […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Δεν είναι μυστικό πως κάθε ήρωας στο League of Legends επωφελείται σημαντικά με το να παίρνει kills 

20140925_055045146

Με την επίτευξη ενός kill, όχι μόνο καταφέρνουμε να μαζέψουμε ένα σημαντικό ποσό χρυσού, αλλά ‘αφαιρούμε’ την παρουσία του αντιπάλου από τον χάρτη για κάμποση ώρα. Συνεπώς, δε μπορούν να μαζέψουν και χρυσό όσο περιμένουν να ζωντανέψουν στην πηγή. Κάποιοι ήρωες όμως, επωφελούνται περισσότερο με το να παίρνουν kills σε σχέση με άλλους. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται ‘Snowballing’.

Μερικοί από τους ήρωες που μπορούν να κάνουν snowball ανήκουν στις κατηγορίες των Top Laners, των Mid Laners και των AD Carries. Για παράδειγμα, αδιαμφισβήτητος snowballer είναι ο Ντρέϊβεν, ένας ήρωας του οποίου η passive, του επιτρέπει ανάλογα με το πόσα τσεκούρια πιάνει να μαζεύει Φήμη και όσο περισσότερη Φήμη έχει μαζέψει, τόσο περισσότερο χρυσό κερδίζει από ένα kill. Αν του δοθεί λοιπόν η ευκαιρία, δηλαδή τα kills, μπορεί να αγοράσει αντικείμενα πιο γρήγορα και να ‘κουβαλήσει’ την ομάδα του. Είναι ένας ήρωας, ο οποίος αν πάρει kills, και δεν αντιμετωπιστεί νωρίς, γίνεται μια ασταμάτητη δύναμη και εφιάλτης για κάθε αντίπαλο.

Ένας ακόμη ήρωας που μπορεί να κάνει snowball είναι η Τζινξ. Εκτός από τα αντικείμενα που μπορεί να αγοράσει αν της δοθούν πολλά kill, με τα οποία θα γίνει πολύ δυνατή, κάθε φορά που παίρνει ένα kill, μία assist ή ακόμα και όταν καταστρέφει έναν πύργο, λόγο της passive της, αυξάνεται η ταχύτητα της κατά πολύ, με αποτέλεσμα να μπορεί να κυνηγήσει ήρωες που προσπαθούν να ξεφύγουν και να τους εξοντώσει. 

20140925_055027592

Όσον αφορά τους Mid Laners, τα δύο είδη που ανήκουν στη λίστα, είναι οι Assassins και οι Melee Mages. Η Καταρίνα για παράδειγμα είναι ο ορισμός του snowball. Σε περίπτωση που πάρει kills, τότε μπορεί να αγοράσει πολύ δυνατά AP αντικείμενα, τα οποία θα την μεταμορφώσουν σε μια ασταμάτητη δύναμη στο πεδίο της μάχης. Αντίθετα, αν δεν καταφέρει να πάρει kills, η χρησιμότητα της μειώνεται σημαντικά. Αυτό που δίνει την ικανότητα στην Καταρίνα να κάνει snowball, είναι η passive της, με την οποία για κάθε kill ή assist που πετυχαίνει, μειώνεται ο χρόνος επαναφόρτισης των κινήσεων της. Από την πλευρά των assassins, έχουμε ως παράδειγμα την Ακάλι. Αν η Ακάλι καταφέρει να βγάλει τα αντικείμενα που χρειάζεται, τότε γίνεται μία ασταμάτητη assassin με την δυνατότητα να μηδενίσει τους πόντους ζωής ακόμα και του tank της αντίπαλης ομάδας.

Τελευταίοι, αλλά μη εξαιρετέοι, είναι οι Top Laners. Σε αυτή την κατηγορία ξεχωρίζουν οι Τρίνταμερ, Ντάριους και Φιόρα. Και οι τρεις μπορούν, αν και εφόσον μαζέψουν αρκετά kills, να κάνουν snowball και να αντιμετωπίσουν και να σκοτώσουν μέχρι και τρεις αντιπάλους ταυτόχρονα. Φυσικά αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού εξαρτάται από αυτούς.

Μπορείτε να μοιραστείτε την γνώμη σας για το snowballing, καθώς και να μας πείτε και άλλους ήρωες που θεωρείτε ότι μπορούν να κάνουν snowball στα σχόλια.

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga