Ακόμη ένας Assassin χωρίς Silence

Μετά το nerf στον Kassadin και στην LeBlanc, ο Talon ξεχώρισε σαν ένας από τους καλύτερους assassins. Μόνο ο Garen και ο Fiddlesticks έχουν ακόμα silence (το οποίο δεν είναι σε μορφή skillshot) στο League of Legends, αφού μετά και το rework της Soraka τώρα και ο Talon χάνει το silence από το kit του. Βέβαια το silence στην Soraka και στον Garen δεν έχει τόση σημασία όση έχει σε έναν assassin όπως η LeBlanc και ο Talon. Με το να ξέρετε πότε και πως να χρησιμοποιήσετε το silence σας δίνεται η δυνατότητα να αιφνιδιάσετε κάποιον αντίπαλο, να τον αποτρέψετε […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Μετά το nerf στον Kassadin και στην LeBlanc, ο Talon ξεχώρισε σαν ένας από τους καλύτερους assassins.

20140922_230410165

Μόνο ο Garen και ο Fiddlesticks έχουν ακόμα silence (το οποίο δεν είναι σε μορφή skillshot) στο League of Legends, αφού μετά και το rework της Soraka τώρα και ο Talon χάνει το silence από το kit του. Βέβαια το silence στην Soraka και στον Garen δεν έχει τόση σημασία όση έχει σε έναν assassin όπως η LeBlanc και ο Talon. Με το να ξέρετε πότε και πως να χρησιμοποιήσετε το silence σας δίνεται η δυνατότητα να αιφνιδιάσετε κάποιον αντίπαλο, να τον αποτρέψετε από το να ξεφύγει και ακόμα η σωστή χρήση του σε μια ομαδική μάχη, μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα της, με τον Talon και την LeBlanc να είναι αξιοσημείωτα παραδείγματα για το πως το silence μπορεί να κρίνει μια μάχη.

Ο Talon πήρε την θέση του στο competitive play μετά από τα nerf σε Zed, Kassadin και LeBlanc, αλλά τώρα μετά από την αφαίρεση του silence από το kit του θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τόσο στην φάση του lane όσο και στα teamfights. Στο lane, ο Talon δεν έχει την δυνατότητα να κάνει πολλά πράγματα, διότι ως melee ήρωας οι ranged αντίπαλοι του δεν τον αφήνουν καν να πλησιάσει να για σκοτώσει κάποιο creep.

Επίσης, επειδή πριν το έκτο επίπεδο δεν έχει και τρόπο να ξεφύγει από κάποιο gank, πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και να μένει κοντά στον πύργο του. Ο κύριος τρόπος για να μαζέψει χρυσό ο Talon, είναι να κάνει ο ίδιος gank, να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο και τελικά να τον σκοτώσει, καθώς εκείνος δεν θα μπορεί να ξεφύγει λόγο του silence. Τουλάχιστον αυτός ήταν ο τρόπος μέχρι τώρα, πριν τις αλλαγές, γιατί ο Talon δεν είχε ποτέ το mobility που έχουν assassins όπως ο Zed και η LeBlanc.

Είναι τελικά το silence τόσο δυνατό; Η απάντηση είναι όχι, απλά στα κατάλληλα χέρια γίνεται χρήσιμο και ήρωες όπως ο Talon βασικό κομμάτι της επιβίωσης τους. Το πρόβλημα είναι πως το silence δεν έχει counter play ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν οι περισσότεροι και για αυτό και δεν βρίσκουν τρόπο να το αντιμετωπίσουν ή ακόμα και αν βρουν είναι πολύ αργά.

Το ζήτημα είναι πως αν αφαιρέσεις από έναν ήρωα αυτό το κάτι που τον κάνει χρήσιμο τότε τι μπορείς να κάνεις για να συνεχίσει να είναι χρήσιμος; «Να του ανεβάσεις την ζημιά που κάνει» έτσι σκέφτονται οι περισσότεροι αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Με το να μεγαλώσεις την ζημιά που κάνει ένας assassin τότε του δίνεις και την δυνατότητα να βγει εκτός ελέγχου αν με κάποιο τρόπο βρεθεί μπροστά σε χρυσό. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι πως όταν αφαιρείς από τον assasin την ικανότητα να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο ταυτόχρονα μειώνεις κατά πολύ τις πιθανότητες του να παραμείνει ζωντανός όταν όλοι οι αντίπαλοι των στοχεύσουν και συνήθως αυτό είναι χειρότερο από το να μειώσεις την ζημιά που κάνει.

Η ουσία λοιπόν είναι, πως όπως έχει εξελιχθεί το meta αυτή την στιγμή, όπου δίνεται μεγαλύτερη σημασία στο crowd control και στο να μπορεί ο ήρωας να κάνει ζημιά σε πολλούς αντιπάλους ταυτόχρονα, ο Talon είναι καταδικασμένος.

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga