Όλες οι λεπτομέρειες για το LCS 2015: NA and EU Expansion Tournament

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το επερχόμενο Τουρνουά Επέκτασης και, πιο συγκεκριμένα, τις ημερομηνίες, τη μορφή και τους συμμετέχοντες. Τον προηγούμενο μήνα ανακοινώσαμε ότι το LCS Βόρειας Αμερικής και το LCS Ευρώπης θα επεκταθεί από 8 σε 10 ομάδες και θα πραγματοποιηθεί ένα Τουρνουά Επέκτασης για μία μόνο φορά, για να αναδειχθούν οι δύο τελευταίες ομάδες που θα προκριθούν στην Εαρινή Περίοδο του LCS 2015 για κάθε περιφέρεια. Εκτός από την αύξηση του αριθμού των ομάδων στο τουρνουά, αποφασίσαμε, επίσης, να μειώσουμε τον αριθμό των αγώνων στην κανονική σεζόν, καθώς και να αυξήσουμε το χρονικό διάστημα […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το επερχόμενο Τουρνουά Επέκτασης και, πιο συγκεκριμένα, τις ημερομηνίες, τη μορφή και τους συμμετέχοντες.

lcs-expansion-tournament_header

Τον προηγούμενο μήνα ανακοινώσαμε ότι το LCS Βόρειας Αμερικής και το LCS Ευρώπης θα επεκταθεί από 8 σε 10 ομάδες και θα πραγματοποιηθεί ένα Τουρνουά Επέκτασης για μία μόνο φορά, για να αναδειχθούν οι δύο τελευταίες ομάδες που θα προκριθούν στην Εαρινή Περίοδο του LCS 2015 για κάθε περιφέρεια. Εκτός από την αύξηση του αριθμού των ομάδων στο τουρνουά, αποφασίσαμε, επίσης, να μειώσουμε τον αριθμό των αγώνων στην κανονική σεζόν, καθώς και να αυξήσουμε το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των πλέι-οφ. Πιστεύουμε ότι αυτές οι αποφάσεις θα βελτιώσουν σημαντικά το επίπεδο του LCS από διάφορες απόψεις.

Πρώτα και κύρια, η επέκταση θα αυξήσει την ποικιλία των αγώνων στην κανονική σεζόν και θα μειώσει τον αριθμό των επαναληπτικών αγώνων στην κανονική σεζόν. Έτσι, οι αγώνες θα γίνουν πιο ενδιαφέροντες και η σημασία κάθε αγώνα ξεχωριστά θα αυξηθεί.

Επιπλέον, η αύξηση του αριθμού των ομάδων στο πρωτάθλημα θα μας δώσει την ευελιξία που απαιτείται, ώστε να προστατέψουμε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι-οφ από τον υποβιβασμό, αυξάνοντας έτσι τη σημασία των πλέι-οφ και δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στη συνέπεια της απόδοσης στην κανονική σεζόν. Η μείωση της χρονικής διάρκειας της κανονική σεζόν θα μας επιτρέψει, επίσης, να αυξήσουμε το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των πλέι-οφ από μόλις 1-2 εβδομάδες σε 3 ολόκληρες εβδομάδες. Θέλουμε να δώσουμε στους φίλους του LoL αρκετό χρόνο, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τα πιο σημαντικά παιχνίδια των περιόδων του LCS.

Παρόλο που υπάρχουν πολλές εντυπωσιακές ομάδες οι οποίες θα μπορούσαν αν ενισχύσουν το LCS, αν κατόρθωναν να προκριθούν σε αυτό, πιστεύουμε ότι η συμμετοχή στο LCS δεν πρέπει να δίνεται αφειδώς, αλλά να την κερδίζουν οι ομάδες με την αξία τους. Συνεπώς, διοργανώνουμε το Τουρνουά Επέκτασης, για να προσφέρουμε σε κάθε ομάδα τη δυνατότητα να κερδίσει μία από τις δύο θέσεις που είναι αυτήν τη στιγμή κενές στα LCS Βόρειας Αμερικής και Ευρώπης.

Πιστεύουμε ότι αυτή η περίοδος του LCS θα είναι η πιο συναρπαστική από ποτέ.

Ομάδες που συμμετέχουν

Το Τουρνουά Επέκτασης θα διεξαχθεί ανάμεσα σε 13 ομάδες από το Τουρνουά Προβιβασμού, τα πλέι-οφ της Σειράς Challenger και το πρωτάθλημα των Ομάδων Κατάταξης.

Οι ομάδες θα προκριθούν αυτόματα στο Τουρνουά Επέκτασης από το Τουρνουά Προβιβασμοκύ και τα τουρνουά της Σειράς Challenger, επειδή έχουν αποδειξει ότι βρίσκονται πιο κοντά στο επίπεδο του LCS στην περιφέρειά τους. Θέλουμε να ανταμείψουμε ομάδες που έχουν καταφέρει στο παρελθόν να συμμετάσχουν στα πλέι-οφ της Σειράς Challenger και στο Τουρνουά Προβιβασμού.

Αυτό σημαίνει ότι νέες, ανερχόμενες ομάδες θα έχουν ξανά τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν μια θέση στην επόμενη περίοδο, καθώς 7 από τις 13 θέσεις στο τουρνουά θα προέλθουν από το πρωτάθλημα των Ομάδων Κατάταξης. Οι 7 κορυφαίες ομάδες από τη βαθμολογία κατάταξης ομάδων στη Βόρεια Αμερική και οι 4 αντίστοιχες κορυφαίες από τη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Τουρνουά Επέκτασης. Υπάρχει μία μόνο διαφορά στη διαδικασία πρόκρισης για τα Τουρνουά Επέκτασης Βόρειας Αμερικής και Ευρώπης. Επειδή υπάρχουν συνολικά 8 ομάδες από τα δύο πρωταθλήματα Ομάδων Κατάταξης στην Ευρώπη, θα διεξαχθεί ένας ακόμη αγώνας που δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο κανονικό πρόγραμμα στην Ευρώπη μεταξύ των τέταρτων ομάδων από τα πρωταθλήματα Ομάδων Κατάταξης της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης με έπαθλο την τελευταία θέση που δικαιούνται οι Ομάδες Κατάταξης.

Οι 13 συμμετέχοντες στο Τουρνουά Επέκτασης θα είναι οι εξής:

 • Τουρνουά Προβιβασμού (3 ομάδες)
  • Ηττημένος του Αγώνα Προβιβασμού 6ης θέσης
  • Ηττημένος του Αγώνα Προβιβασμού 7ης θέσης
  • Ηττημένος του Αγώνα Προβιβασμού 8ης θέσης
 • Πλέι-οφ Σειράς Challenger (3 ομάδες)
  • Ηττημένος του αγώνα πλέι-οφ Σειράς Challenger για την 3η θέση
  • Ηττημένος των Προημιτελικών Σειράς Challenger (υψηλότερη θέση)
  • Ηττημένος των Προημιτελικών Σειράς Challenger (χαμηλότερη θέση)
 • Πρωτάθλημα Ομάδων Κατάταξης (7 ομάδες)
  • ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ: Πρώτες 7 Ομάδες Κατάταξης
  • ΕΥΡΩΠΗ: Πρώτες 4 Ομάδες Κατάταξης από Δυτική Ευρώπη και Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη
   • Η 4η Ομάδα Κατάταξης από τη Δυτική Ευρώπη και η 4η από τη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη θα αγωνιστούν μεταξύ τους εκτός προγράμματος, για να αναδειχθεί η ομάδα που θα πάρει την τελευταία θέση στο Τουρνουά Προβιβασμού Ευρώπης
  • Η ημερομηνία κλειδώματος της βαθμολογίας για την ανάδειξη των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Τουρνουά Επέκτασης είναι η 2η Νοεμβρίου 2014 για τη Βόρεια Αμερική και η 9η Νοεμβρίου 2014για την Ευρώπη.

Βάσει των παραπάνω προϋποθέσεων, οι έξι ομάδες που έχουν προκριθεί αυτόματα για το Τουρνουά Επέκτασης της Βόρειας Αμερικής είναι οι εξής: Team Coast, compLexity Gaming, Curse Academy, Denial eSports, Team LoLPro και XDG Gaming. Οι έξι ομάδες της Ευρώπης που προκρίνονται αυτόματα είναι οι εξής: Gamers 2, H2k-Gaming, Millenium, Ninjas in Pyjamas, Reason Gaming και SK Gaming Prime.

Αν οποιαδήποτε ομάδα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ή απορρίψει την πρόσκληση στο τουρνουά, τη θέση της θα καταλάβει η αμέσως επόμενη ομάδα της βαθμολογίας των Ομάδων Κατάταξης που δεν έχει ήδη προσκληθεί στο Τουρνουά Επέκτασης.

Μορφή

Τόσο το τουρνουά Βόρειας Αμερικής όσο και το τουρνουά Ευρώπης θα έχουν δύο γύρους αγώνων online, ενώ στη συνέχεια θα διεξαχθούν τρεις επιπλέον γύροι αγώνων online που θα μεταδοθούν ζωντανά από τα στούντιο του ESL στο Μπέρμπανκ (αγώνες του Τουρνουά Επέκτασης Βόρειας Αμερικής) και στην Κολωνία (αγώνες του Τουρνουά Επέκτασης Ευρώπης).

Πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα των 13 ομάδων με απευθείας προκρίσεις χωρίς αγώνα στον πρώτο γύρο για τις ομάδες που έχουν προκριθεί από το Τουρνουά Προβιβασμού συνιστά ένα ανταγωνιστικό σύνολο, ιδιαίτερα επειδή υπάρχουν μόνο δύο θέσεις στο LCS για κάθε περιφέρεια. Αν προσκαλούσαμε αρκετά περισσότερες ομάδες, το τουρνουά θα γινόταν υπερβολικά ευρύ, ενώ αν προσκαλούσαμε λιγότερες, θα ήταν πολύ δύσκολο για ανερχόμενες ομάδες να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο LCS μέσω του πρωταθλήματος Ομάδων Κατάταξης.

Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι το κομμάτι του Τουρνουά Επέκτασης που θα μεταδοθεί ζωντανά θα προσφέρει εξαιρετικό θέαμα στους θεατές, γι’ αυτό περιμένουμε, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο στο Τουρνουά Επέκτασης, οπότε θα έχουν απομείνει μόνο οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες. Καθώς δεν υπάρχει φάση ομίλων, οι τέσσερις ομάδες που θα αναδειχθούν από τους δύο πρώτους online γύρους δεν θα αποκτήσουν κάποιο πλεονέκτημα. Θα ήταν άδικο να τις τοποθετούσαμε σε κάποιο συγκεκριμένο όμιλο νοκ άουτ αγώνων, όπου οι ομάδες αποκλείονται με μία ήττα, καθώς ορισμένες μπορεί να έχουν σχετικά πιο εύκολη κλήρωση στη διάρκεια των online γύρων. Ένα τροποποιημένο τουρνουά, όπου οι ομάδες αποκλείονται στις δύο ήττες (η διαφορά είναι ότι δεν θα διεξαχθεί Μεγάλος Τελικός, καθώς οι δύο θέσεις στο LCS μπορούν να δοθούν απλώς στους νικητές των Ημιτελικών και των Τελικών των Ηττημένων) είναι πιο δίκαιη λύση για την ανάδειξη των δύο καλύτερων ομάδων στο χώρο.

Bracket

Στον πρώτο γύρο, οι ομάδες θα αποκλείονται με την πρώτη ήττα. Σε αυτόν το γύρο, δέκα ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε μια σειρά αγώνων που θα κριθεί στις δύο νίκες. Οι ομάδες του Τουρνουά Προβιβασμού που κατέλαβαν τις θέσεις 6, 7 και 8 θα περάσουν στο δεύτερο γύρο χωρίς αγώνα.

Στο δεύτερο γύρο, οι ομάδες θα αποκλείονται με την πρώτη ήττα. Σε αυτόν το γύρο θα διεξαχθούν τέσσερις αγώνες στις δύο νίκες μεταξύ των πέντε ομάδων που προκρίθηκαν από τον 1ο Γύρο και των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις 6, 7 και 8 στο Τουρνουά Προβιβασμού. Οι τέσσερις ομάδες που θα προχωρήσουν στον επόμενο γύρο θα ταξιδέψουν στα στούντιο του ESL, όπου θα παίξουν ένα τροποποιημένο τουρνουά με αποκλεισμό στις δύο ήττες που θα αποτελείται από τρεις ακόμη γύρους.

Οι τρεις τελευταίοι γύροι θα διεξαχθούν μεταξύ τεσσάρων ομάδων, όπου ο αποκλεισμός θα έρχεται μετά από δύο ήττες. Οι ομάδες που θα επικρατήσουν στους Ημιτελικούς και στους Τελικούς των Ηττημένων θα καταλάβουν απευθείας μια θέση στο νέο LCS 10 που θα αποτελείται από 10 ομάδες.

Πρόγραμμα

Το Τουρνουά Επέκτασης θα διεξαχθεί από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου. Όλοι οι αγώνες του Ζωντανού Τουρνουά Επέκτασης θα μεταδοθούν ζωντανά από τα στούντιο του ESL στο Μπέρμπανκ (αγώνες του Τουρνουά Επέκτασης Βόρειας Αμερικής) και στην Κολωνία (αγώνες του Τουρνουά Επέκτασης Ευρώπης).

15-16 Νοεμβρίου: Τουρνουά Επέκτασης Βόρειας Αμερικής (1ος Γύρος)

22-23 Νοεμβρίου: Τουρνουά Επέκτασης Βόρειας Αμερικής (2ος Γύρος), Τουρνουά Επέκτασης Ευρώπης (1ος Γύρος)

29-30 Νοεμβρίου: Τουρνουά Επέκτασης Ευρώπης (2ος Γύρος)

12-14 Δεκεμβρίου: Ζωντανό Τουρνουά Επέκτασης Βόρειας Αμερικής

18-21 Δεκεμβρίου: Ζωντανό Τουρνουά Επέκτασης Ευρώπης

Περιορισμοί εξαγορών

Το Τουρνουά Επέκτασης είναι από πολλές απόψεις μοναδικό τουρνουά και πολύ διαφορετικό από το Τουρνουά Προβιβασμού και τη Σειρά Challenger. Στις διαφορές συμπεριλαμβάνονται οι εξής: οι ερασιτεχνικές ομάδες από το πρωτάθλημα των Ομάδων Κατάταξης θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν απευθείας στο LCS χωρίς να λάβουν μέρος στη Σειρά Challenger και οι ομάδες της Σειράς Challenger θα μπορούν να κερδίσουν μια θέση στο LCS παίζοντας μόνο εναντίον άλλων ομάδων της Σειράς Challenger ή ερασιτεχνικών Ομάδων Κατάταξης.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν ήταν εφικτό στην προηγούμενη περίοδο. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις μοναδικές συνθήκες που προκύπτουν, έχουμε ορίσει συγκεκριμένους περιορισμούς εξαγοράς για αυτό το τουρνουά: Κανένα φυσικό πρόσωπο, οργανισμός ή όμιλος που κατέχει μέρος ή όλο μίας ή περισσότερων ομάδων οι οποίες παίζουν στο Τουρνουά Επέκτασης δεν έχει δικαίωμα κατοχής σε άλλη ομάδα του Τουρνουά Επέκτασης, εάν δεν έχει αποποιηθεί της κατοχής του σε άλλη ομάδα.

Παρόλο που οι κάτοχοι έχουν αυτήν τη στιγμή την επιλογή να έχουν την ιδιοκτησία έως δύο ομάδων της Σειράς Challenger, καθώς και απεριόριστων ερασιτεχνικών Ομάδων Κατάταξης, πιστεύουμε ότι το Τουρνουά Επέκτασης είναι πολύ διαφορετικό αποό τη Σειρά Challenger και από το Τουρνουά Προβιβασμού.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι κάτοχοι μπορούν να αγοράσουν ομάδες που ενδέχεται να παίξουν μεταξύ τους σε ένα τουρνουά που οδηγεί απευθείας σε μια θέση στο LCS, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα δομικό πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο κομμάτι του τουρνουά. Αυτό είναι ένα σενάριο που απαγορεύεται ρητά στο Τουρνουά Προβιβασμού (ένας κάτοχος δεν μπορεί να έχει μία ομάδα του LCS και την αντίπαλη ομάδα της από τη Σειρά Challenger στο Τουρνουά Προβιβασμού).

Αντίθετα, η αγορά μέρους ή όλου δύο ομάδων Challenger που έχουν προκριθεί στο Τουρνουά Προβιβασμού είναι διαφορετική ενέργεια από την αγορά δύο ομάδων του Τουρνουά Επέκτασης. Οι ομάδες Challenger δεν αγωνίζονται μεταξύ τους στο Τουρνουά Προβιβασμού, αλλά μόνο εναντίον άλλων ομάδων του LCS. Παρόμοια, η αγορά δύο ομάδων που βρίσκονται στα πλέι-οφ της Σειράς Challenger δεν εγγυάται μια θέση στο LCS, επειδή αυτές οι δύο ομάδες θα έπρεπε και πάλι να αντιμετωπίσουν ομάδες εκτός της Σειράς Challenger στο Τουρνουά Προβιβασμού. Ως αποτέλεσμα, η αγορά μέρους ή όλου δύο ομάδων Challenger δεν θα συνιστούσε απαραίτητα πλεονέκτημα στον προβιβασμό μέσω του Τουρνουά Προβιβασμού, ενώ η αγορά μέρους ή όλου δύο ομάδων Challenger ή δύο Ομάδων Κατάταξης που πρόκειται να παίξουν μεταξύ τους στο Τουρνουά Επέκτασης θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει πλεονέκτημα.

Τα φυσικά πρόσωπα και οι οργανισμοί που κατέχουν αυτήν τη στιγμή μέρος ή όλο περισσότερων από μίας ομάδων που αγωνίζονται στο Τουρνουά Επέκτασης δεν είναι υποχρεωμένα να αποποιηθούν της ιδιοκτησίας τους πριν από το τουρνουά. Είναι σημαντικό αυτός ο περιορισμός να μην επιβαρύνει κατόχους που απόκτησαν μέρος των ομάδων τους πριν καν ανακοινωθεί το Τουρνουά Επέκτασης. Επιπλέον, ακόμη και αυτοί οι κάτοχοι δεν θα επιτρέπεται να εξαγοράσουν κάποια ομάδα στο Τουρνουά Επέκτασης, αν δεν αποποιηθούν όλων των προηγούμενων ιδιοκτησιών τους σε ομάδες που αγωνίζονται στο Τουρνουά Επέκτασης.

Στόχος μας είναι η προώθηση συναρπαστικών αγώνων στο Τουρνουά Επέκτασης και όχι η εξαγορά ομάδων.

Κυριότητα και μετακινήσεις παικτών

Για το Τουρνουά Επέκτασης, η κατάσταση κυριότητας μιας θέσης αυτόματης πρόκρισης στο τουρνουά εξαρτάται από την εκάστοτε ομάδα. Για τις ομάδες του LCS που έχουν υποβιβαστεί, η θέση τους στο Τουρνουά Επέκτασης ανήκει στον οργανισμό. Για όλες τις υπόλοιπες ομάδες που δεν έχουν παίξει ακόμη το πρώτο τους παιχνίδι στο LCS, η θέση τους ανήκει στους παίκτες.

Ανεξάρτητα από το αν η θέση στο τουρνουά είναι στην κατοχή της ομάδας ή των παικτών, όλες οι ομάδες που προκρίνονται αυτόματα θα πρέπει να συμπεριλάβουν τουλάχιστον 3 από τους 5 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν για την αυτόματη πρόκριση στο τουρνουά, ώστε να αποδεχθούν την πρόσκλησή τους στο τουρνουά. Αν μια ομάδα που έχει προκριθεί αυτόματα δεν πληροί αυτήν την προϋπόθεση, δεν θα έχει δικαίωμα αποδοχής της θέσης αυτόματης πρόκρισης, ωστόσο θα έχει ακόμη τη δυνατότητα πρόκρισης στο τουρνουά μέσω του πρωταθλήματος των Ομάδων Κατάταξης.

Στόχος μας είναι η συνέπεια με τις τρέχουσες πολιτικές μας. Δεν θέλουμε να υποχρεώσουμε τις ομάδες Challenger να προβούν σε συμφωνίες πριν παίξουν το πρώτο τους παιχνίδι στο LCS, ούτε θέλουμε να υποχρεώσουμε πρώην ομάδες του LCS να αποποιηθούν της θέσης τους.

Επίσης, για να αποτραπούν φαινόμενα, όπου επαγγελματίες παίκτες συμμετέχουν σε μια ομάδα που αγωνίζεται στο Τουρνουά Επέκτασης απλώς για να την βοηθήσουν να κερδίσει μια θέση στο LCS μέσω του τουρνουά και στη συνέχεια να αποχωρήσουν και να βρεθούν σε άλλη επαγγελματική ομάδα, ισχύει ο εξής κανόνας για το Τουρνουά Επέκτασης:

Αν ένας παίκτης που έλαβε μέρος στην πιο πρόσφατη περίοδο με μια επαγγελματική ομάδα (όπου «επαγγελματική» θεωρείται μια ομάδα που έχει συμμετάσχει στην υψηλότερη κατηγορία ή βαθμίδα του LCS Βόρειας Αμερικής, του LCS Ευρώπης, του Garena Premier League, του OGN Champions ή του Tencent League of Legends Pro League) παίξει στο Τουρνουά Επέκτασης και προκριθεί με επιτυχία στο LCS, ο συγκεκριμένος παίκτης δεν θα μπορεί να αποκτηθεί από άλλο οργανισμό του LCS, έως την ολοκλήρωση της 4ης εβδομάδας της κανονικής σεζόν στην αντίστοιχη περιφέρειά του. Για σκοπούς σαφήνειας, το ίδιο ισχύει αν ο παίκτης αποχωρήσει από τον οργανισμό οικεία βουλήσει, αν ο οργανισμός διακόψει τη σχέση μεταξύ παίκτη και οργανισμού ή αν ο οργανισμός επιχειρήσει να προβεί σε ανταλλαγή του παίκτη.»

Το Τουρνουά Επέκτασης θα ξεκινήσει στις 15 Νοεμβρίου. Συντονιστείτε στο lolesports.com για να μην χάσετε λεπτό από τη δράση!

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends