Ενδιαφέρουσα μελέτη ενόψει της Game Developers Conference

Μια Ευρωπαϊκή μελέτη έδειξε ότι οι Ευρωπαίοι παραγωγοί παιχνιδιών στρέφονται στη χρηματοδότηση από το αγοραστικό κοινό(crowdfunding), και αποκαλύπτουν ότι προτιμούν το PlayStation 4 από το Xbox One. Ενόψει της συνδιάσκεψης των παραγωγών παιχνιδιών στην Ευρώπη τον Αύγουστο(Game Developers Conference) , μια νέα μελέτη της GDC αποκαλύπτει πως οι παραγωγοί παιχνιδιών προτιμούν τις κονσόλες νέας γενιάς και τους υπολογιστές. Βέβαια, δεν είναι ισορροπημένη η διανομή σε όλες τις κονσόλες καθώς φαίνεται να προτιμούν το PlayStation 4 λίγο παραπάνω από το Xbox One, με 33 τοις εκατό των παραγωγών να δηλώνουν ότι σχεδιάζουν παιχνίδι για το PS4 και το 23 τοις εκατό […]

Platform
 

Μια Ευρωπαϊκή μελέτη έδειξε ότι οι Ευρωπαίοι παραγωγοί παιχνιδιών στρέφονται στη χρηματοδότηση από το αγοραστικό κοινό(crowdfunding), και αποκαλύπτουν ότι προτιμούν το PlayStation 4 από το Xbox One.

ps4

Ενόψει της συνδιάσκεψης των παραγωγών παιχνιδιών στην Ευρώπη τον Αύγουστο(Game Developers Conference) , μια νέα μελέτη της GDC αποκαλύπτει πως οι παραγωγοί παιχνιδιών προτιμούν τις κονσόλες νέας γενιάς και τους υπολογιστές. Βέβαια, δεν είναι ισορροπημένη η διανομή σε όλες τις κονσόλες καθώς φαίνεται να προτιμούν το PlayStation 4 λίγο παραπάνω από το Xbox One, με 33 τοις εκατό των παραγωγών να δηλώνουν ότι σχεδιάζουν παιχνίδι για το PS4 και το 23 τοις εκατό για το Xbox One.

Κάποια από τα ευρήματα περιέχουν :

  • Η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων προγραμματιστών φτιάχνει παιχνίδια για υπολογιστές και κινητές πλατφόρμες. Το 58 τοις εκατό των εταιριών  που ερωτήθηκαν δουλεύουν σε παιχνίδια για υπολογιστή και το 65 τοις εκατό εργάζεται επάνω σε κινητά.
  • Και οι δύο κονσόλες κερδίζουν νέους προγραμματιστές , αλλά το  PS4 έχει την πρωτιά. Σχεδόν το 20 τοις εκατό των παραγωγών δηλώνουν πως ετοιμάζουν τίτλους για  PS4 και το 33 τοις εκατό αναμένουν τα επόμενα παιχνίδια τους να είναι σε κονσόλες.
  • Σε αντίθεση, μόνο το 13 τοις εκατό των παραγωγών που ερωτήθηκαν δουλεύουν σε παιχνίδια για Xbox One αυτή τη στιγμή και μόνο το 23 τοις εκατό πρόκειται να εκδώσουν τα παιχνίδια τους για Xbox One .
  • Η χρηματοδότηση από το αγοραστικό κοινό(crowdfunding) γίνεται όλο και πιο αποδεκτή όσο αναφορά στην υποστήριξη της παραγωγής παιχνιδιών. Το 41 τοις εκατό όλων των Ευρωπαίων παραγωγών που ερωτήθηκαν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την χρηματοδότηση από το αγοραστικό κοινό (crowdfunding) για μελλοντικά παιχνίδια.

Το GDC Europe (Game Developers Cοnference) λαμβάνει χώρα στις 1113 Αυγούστου στην Γερμανία.

Tags

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga