League of Legends – Πίσω στα θρανία! Μέρος 2ο

Μια περιπέτεια στην δικιά μου ενασχόληση με το League of Legends μου έδωσε ιδέα για ένα δεύτερο άρθρο. Ίσως οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν αλλά το παιχνίδι ξεκινάει από το Champion select. Το game έχει διακριτούς ρόλους (solo top – mid – jungler – adc – support). Ναι μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις το top lane να αλλάξει με το bot lane αλλά οι ρόλοι είναι συγκεκριμένοι. Επίσης είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα tank στην ομάδα. Tank εκτός από πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις γίνεται ή ο top ή ο jungler. Εάν δεν γίνουν οι σωστές επιλογές από την αρχή οι πιθανότητες επιτυχίας […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Μια περιπέτεια στην δικιά μου ενασχόληση με το League of Legends μου έδωσε ιδέα για ένα δεύτερο άρθρο.

back-to-basics2

Ίσως οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν αλλά το παιχνίδι ξεκινάει από το Champion select.

Το game έχει διακριτούς ρόλους (solo top – mid – jungler – adc – support). Ναι μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις το top lane να αλλάξει με το bot lane αλλά οι ρόλοι είναι συγκεκριμένοι. Επίσης είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα tank στην ομάδα. Tank εκτός από πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις γίνεται ή ο top ή ο jungler.

Εάν δεν γίνουν οι σωστές επιλογές από την αρχή οι πιθανότητες επιτυχίας μειώνονται κατά πολύ. Βεβαίως το game προσφέρεται για πολλούς πειραματισμούς, αυτοί όμως καλό είναι να γίνονται σε normal games. Πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας πως τα παιχνίδια κατάταξης δεν είναι για πειράματα.

Στην επιλογή των ηρώων θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν διάφορα πράγματα. Ας ασχοληθούμε με μερικά χρησιμοποιώντας και παραδείγματα:

1)Όσο καλός ήρωας κι αν είναι ο Pantheon δεν χρησιμοποιείται στο TOP όταν jungler είναι ο Kha’Zix. Η ομάδα μας δεν θα έχει tank ακόμα και αν του αγοράσουμε tank items. Η δουλειά του Pantheon δεν είναι να τα βάλει με όλη την αντίπαλη ομάδα.

Ούτε ο -λατρεμένος- Teemo μπορεί να σταθεί στο TOP όταν jungler δεν είναι tank. Ναι θα κερδίσει το lane (μάλλον) ενάντια σε Singed, Nasus, Dr Mundo κ.α. αλλά τελικά θα χάσει το game.

2) Υπάρχουν ήρωες που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα άλλους ήρωες. Αυτά πρέπει να τα γνωρίζουν οι παίκτες. Για παράδειγμα παρόλο που η Vayne είναι από τους πιο δυνατούς 1vs1 ήρωες του LoL ο τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι η αντίπαλη Caitlyn (με το μεγαλύτερο early game range της) να μην την αφήσει να πάρει αρκετό farm και έτσι να είναι υποδεέστερη από άποψη αντικειμένων. Το να διαλέξει κανείς Vayne όταν στην αντίπαλη ομάδα έχει ήδη επιλεχθεί η Caitlyn είναι αποτυχία και ένδειξη απειρίας ή χαρακτήρα – εγώ θα πάρω ότι θέλω και δεν με νοιάζει για εσάς-. Σε διάφορα sites με guides μπορούμε να βρούμε προτάσεις για το πως να παίξουμε έναν ήρωα και επίσης ενάντια σε ποιους είναι καλός και ενάντια σε ποιους δεν θα πρέπει να επιλέγεται.

3) Μπαίνοντας σε ένα ranked game λογικά σκοπός μας είναι να κερδίσουμε ώστε να πάρουμε τα LP και τελικά τα promotions στην πιο πάνω κατηγορία. Κάθε στιγμή στο LoL υπάρχουν κάποιοι ήρωες που είναι πιο δυνατοί από τους άλλους. (Γι’ αυτό και συνέχεια γίνονται nerfs και buffs ηρώων.) Με μια σύντομη ενασχόλησή μας μπορούμε να τους βρούμε και σίγουρα μπορούμε να ρωτήσουμε. Μην παρεξηγηθώ, όλοι οι ήρωες είναι καλοί και έχουν δυνατότητες και σίγουρα μετράει η ικανότητα του παίκτη, όμως γιατί να μην πάρεις και έναν ήρωα που θα βοηθήσει λίγο ακόμα στο να κερδίσεις το παιχνίδι;

Για λόγους που δεν αφορούν το παρόν άρθρο ήρωες όπως η Ashe, ο Scarner, ο Sion και άλλοι δεν είναι ανταγωνιστικοί και σίγουρα έχουμε καλύτερες επιλογές.

4) Τέλος, όποιον ήρωα κι αν διαλέξουμε καλό θα είναι να τον έχουμε «λιώσει» σε normal games και να έχουμε γίνει αρκετά καλοί με αυτούς πριν τους δοκιμάσουμε σε ranked. Δοκιμές σε ranked δεν θα έπρεπε να γίνουν. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του ήρωά μας και να συνεννοούμαστε με τους συμπαίκτες μας.

Το να χαθεί ένα παιχνίδι είναι φυσιολογικό, έχει συμβεί και θα συμβαίνει όσο παίζει κανείς. Επίσης άσχημα games έχουν ακόμα και οι καλύτεροι επαγγελματίες παίκτες. Αλλά να χάνεται ένα παιχνίδι, ειδικά ranked, επειδή κάποιοι δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να ακολουθήσουν κάποιους βασικούς κανόνες είναι απαράδεκτο.

Το πρώτο μέρος της σειράς μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Προτείνετέ μου με τι θα θέλατε να ασχοληθώ στο τρίτο άρθρο της σειράς όπως επίσης και τις γνώμες σας για όσα γράφονται εδώ.

Καλοπροαίρετα σχόλια και κριτικές είναι πάντα αποδεκτές και μάλιστα είναι ένα από τα δυνατά μας όπλα για να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι! Ευχαριστούμε!

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Gamer since: 1983