NBA 2K20 | Review

The King is back, better than ever

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

The King is back, better than ever

ΤοNBA 2K20 είναι ένα παιχνίδι προσομοίωσης μπάσκετ, που αναπτύχθηκε από Visual Concepts και εκδόθηκε απ’ την 2K Sports. Αποτελεί τον 21ο τίτλο του ΝBA 2K20 franchise και είναι ‘διάδοχος’  του ΝΒΑ 2Κ19( εδώ και χρόνια ο τίτλος κυκλοφορεί  ετησίως ). Κυκλοφόρησε στις 9 Σεπτεμβρίου για PS4, PC, XB1 και NintendoSwitch.

Εδώ και χρόνια,  το NBA 2Kείναι αναμφίβολα ο ‘βασιλιάς’  των basketball τίτλων και με την πάροδο των χρόνων, έχει καταφέρει να προσφέρει στους οπαδούς την πιο ρεαλιστική και αυθεντική εμπειρία που θα μπορούσε. Το gameplayδίνει πολλές δυνατότητες στους παίχτες και οι συνδυασμοί που υπάρχουν μοιάζουν ατελείωτοι. Αυτό ταυτόχρονα λειτουργούσε και αρνητικά, καθώς ένας νέος παίχτης είχε πολλά να μάθει. Αυτό φέτος αποτελεί παρελθόν, καθώς με το νέο επανασχεδιασμένο 2KU και το 2K20 tutorialmode, οι παίχτες μπορούν να μάθουν εύκολα και γρήγορα όλα τα ‘κόλπα’ του παιχνιδιού ( το tutorialχρειάζεται λιγότερο από ώρα για να ολοκληρωθεί). Είναι επίσης μια ‘ευκαιρία για όσους είχαν ξεχάσει τον χειρισμό ή συγκεκριμένους μηχανισμούς, να κάνουν ένα μικρό ‘recap’.

Oπως προαναφέραμε, το NBA 2K20 είναι ο ‘βασιλιάς’ των basketballgames και εκτός του ρεαλιστικού gameplayκαι γραφικών, υπάρχουν μικρές σημαντικές λεπτομέρειες που ‘αναβαθμίζουν’ ακόμη περισσότερο τη συνολική εμπειρία.  Μια απ’ αυτές, είναι η παρουσίαση και ο σχολιασμός των εκφωνητών, όπου χρόνο με το χρόνο γίνεται ακόμη πιο ρεαλιστική και πιο κοντά στην πραγματικότητα. Εκτός αυτού, στο NBA 2K20 το κομμάτι αυτό έχει ανέβει ένα ‘σκαλοπάτι’ ακόμη, καθώς απ’ τον σχολιασμό μέχρι και το χορό των cheerleadersστο διάλειμμα της περιόδου, θυμίζουν κανονικό αγώνα του NBA. Μάλιστα, το παιχνίδι λαμβάνει updatesσχετικά με τις ομάδες, μεταγραφές αγώνων κλπ σε αληθινό χρόνο και ακόμη και στο quickplay, μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα αγώνων στο πραγματικό NBAσε επιγραφές πριν την έναρξη του παιχνιδιού.  Εκτός αυτού, βάση των στατιστικών που δημιουργούνται κατά την διάρκεια κάποιου αγώνα, οι σχολιαστές μιλούν εύστοχα με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν και δεν υπάρχει κάποιο ‘standardgeneratedscript’ που ακολουθούν. Στο παιχνίδι αναγράφονται σχολιάζονται και διαφημίζονται, μέχρι και οι originalsponsorsκάθε αθλητή, ομάδας ή και του ίδιου του παιχνιδιού. Φυσικά, υπάρχουν στιγμές που ο σχολιασμός μοιάζει επαναλαμβανόμενος αλλά υπάρχουν τόσα πολλά dialogues,που φτάνει σε σημείο να θεωρείται αρνητικό.

Δεδομένου ότι το παιχνίδι έχει αφήσει αρκετά καλές εντυπώσεις στο σύνολο του, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ένα πράγμα μας δυσαρέστησε ιδιαίτερα δείχνοντας εντελώς μία διαφορετική εικόνα από ότι έχουμε δει σε τίτλους NBA και δεν είναι άλλο από τα microtransactions. Ουσιαστικά, είτε αυτό έχει να κάνει με skipκάποια storyline όπου τυχαία το παιχνίδι θα διαλέξει την πορεία του παίχτη ή ακόμη και το να πετύχεις κάποιους μικρούς στόχους. Αυτό που βλέπουμε είναι πως η “μαμά” εταιρεία έδωσε βάση σε αυτό ιδιαίτερα καθώς θεώρησε πως αυτό το μοντέλο δράσης, θα τις αποφέρει περισσότερα κέρδη πέρα της λιανικής αγοράς του παιχνιδιού. Σίγουρα για τον Fanτης σειράς NBA, αυτό θα δυσαρεστήσει αρκετά καθώς θυμίζει άλλες ανταγωνιστηκές εταιρείες και τίτλους που άσχετα με το πόσο εντυπωσιακοί ήταν απλά έδιναν βάση στα microtransactions.  Κάποιος θα το χαρακτήριζε ως ένα καλό Videogameφτιαγμένο από MarketingDirectors και όχι ουσιώδεις Developers, που απλά ήθελαν να το κάνουν καλύτερο. Πράγμα που δείχνει πως η διαφήμιση, δεν σταματάει στο Internetκαι στα ράφια, θα μπει άμεσα στην διασκέδαση ακόμη και στο ίδιο το gameplay.

Συνολικά, το NBA 2K20 κάνει μόνο βήματα προς την βελτίωση και έχει ως απώτερο σκοπό κάθε χρόνο, να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία ως basketball video game. To gameplay έχει φτάσει ήδη σε ένα πολύ ρεαλιστικό επίπεδο, όπου κάθε κίνηση και εναλλαγή με την μπάλα επιβραβεύει τον παίχτη που κάνει pull off κάποιο συγκεκριμένο συνδυασμό (και  ανταποκρίνεται σωστά φυσικά). Ο οπτικοακουστικός τομέας είναι άρτιος και γίνεται καλύτερος χρόνο με το χρόνο, με τα μοντέλα των χαρακτήρων έως και τα attires, παπούτσια κλπ να έχουν μεγάλη λεπτομέρεια στο σχεδιασμό τους. Όπως προαναφέραμε, οι αγώνες μοιάζουν λες και παρακολουθεί κάποιος ζωντανά αγώνα στο NBA. Η όλη ατμόσφαιρα που υπάρχει,  από τα chants των θεατών μέχρι και ο λεπτομερής σχολιασμός των commentators, πληρούν πλήρως τις προδιαγραφές στον ηχητικό τομέα για ένα sports παιχνίδι. Το μόνο ‘αρνητικό’ στοιχείο του NBA 2K20 θα μπορούσαμε να πούμε (όπως και πέρσι) πως είναι τα micro transactions, όπου βρίσκονται ‘σε κάθε πιθανή γωνία’ του παιχνιδιού και επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει εύκολα progress μέχρι και μικρά tasks (ειδικά στο MyCareer).

Βαθμολογία: 9/10

Περισσότερα νέα για το NBA 2K20