Tom Clancy’s The Division 2 | Review

Έχοντας παίξει πολλές ώρες το αρχικό Division, η δοκιμή του sequel ήταν κάτι που περιμέναμε με προσμονή

Platforms
 

Ξεκινώντας λοιπόν, λάβαμε και εμείς με την σειρά μας τοThe Division 2 στα HeadQuarters του GameSpace.gr και αμέσως ξεκινήσαμε το ατελείωτο κυριολεκτικά Gameplay του ώστε να σας μεταφέρουμε την άποψη μας σχετικά με αυτόν το τίτλο.

Όσοι απολαύσατε το πρώτο Division, σταματήστε τώρα την ανάγνωση και ξεκινήστε το downloading του Division 2. Οι πρώτες 24 ώρες ήταν απλά υπέροχες.

Η ιστορία του παιχνιδιού διαδραματίζεται σε ένα post-apocalyptic σκηνικό όπου ένας ιός έχει εξαφανίσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και η ανομία κυριαρχεί στον κόσμο. Πολίτες συνασπίζονται ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν ομάδες κακοποιών – όχι με μεγάλη επιτυχία είναι η αλήθεια -. Εκεί μπαίνει το Division η οποία είναι μια κυβερνητική οργάνωση η οποία “κοιμάται”, και αποστολή της είναι όταν όλα τα άλλα καταρρεύσουν να αναλάβει αυτή την επιβολή του νόμου και να περάσει την ανθρωπότητα στην επόμενη μέρα.

Ο παίκτης αναλαμβάνει έναν Division agent και ολοκληρώνει αποστολές στο αρχικό level grinding. Μόλις φτάσεις τα lvl 30 αρχίζει το πραγματικό παιχνίδι με τα raids και τα πραγματικά δυνατά αντικείμενα. Παρόλο που δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο έχουμε ενημερωθεί πως θα υπάρξουν 8 man raids κάτι το οποίο θα δίνει μεγάλες επιλογές στο “στήσιμο” των raids (Tank – Healers – DPS). Εκεί (και λίγο νωρίτερα) ξεκινάνε και τα Dark Zones τα οποία εκτός από τα δυνατά αντικείμενα είναι και οι PvP χώροι που μιάς και δεν υπάρχει επίβλεψη, Division agents γίνονται “Rogues” και χτυπάνε τους συναδέλφους τους με σκοπό και τα DZ levels αλλά και να κλέψουν όσα contaminated items δεν έχουν γίνει extract (και τα οποία πέφτουν από τον ηττημένο).

Η αλήθεια είναι πως το gameplay είναι πανομοιότυπο και αν δεν άλλαζε η πόλη από Νέα Υόρκη σε Washington DC, δεν θα καταλάβαινε κανείς μεγάλες διαφορές. Αυτές ωστόσο υπάρχουν. Αρχικά το παιχνίδι κυλάει ομαλά και χωρίς bugs και η ανανεωμένη μηχανή γραφικών σέβεται το PC και δεν είναι τόσο “βαρύ” όσο το πρώτο. Μαζί με την ανανεωμένη game engine έρχονται και τα απίστευτα γραφικά που αν κάποιος έχει το hardware να τα υποστηρίξει είναι χάρμα οφθαλμών. Το gameplay είναι βελτιωμένο σε σχέση με την αρχή του αρχικού Division και αυτό είναι φυσιολογικό μιάς και θα μπορούσαμε να πούμε πως το νέο game είναι η συνέχεια του 1.8.3 update. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως έχει περισσότερα skills (και παραλλαγές αυτών) από τα οποία μπορεί να επιλέξει κανείς και να πειραματιστεί ωστε να διαπιστώσει ποιο βολεύει στo gameplay του.

Βελτιωμένο είναι και το AI των NPC οι οποίοι κινούνται πολύ πιο φυσικά. Κάνουν ακόμα και κυκλωτικές κινήσεις στον παίκτη και κινούνται αποτελεσματικά από την πλευρά που γυρνάει την πλάτη του με αποτέλεσμα να τον σκοτώνουν περισσότερες φορές σε σχέση με το πρώτο Division. Η μεγαλύτερη δυσκολία έρχεται και με περισσότερα drops τα οποία ανταμείβουν τον παίκτη και κάνουν καλύτερη την εμπειρία στα αρχικά levels (pre-30). Οι δυσκολίες προφανώς και αντιμετωπίζονται με την ύπαρξη συμμάχων και εδώ έχουμε μια ακόμα πρωτοτυπία σε σχέση με τον αρχικό τίτλο. Τώρα οι παίκτες μπορούν να φτιάχνουν Clans οι οποίες δίνουν και πρόσβαση σε επιπλέον αντικείμενα ανάλογα με το Clan Level.

Τα γραφικά του παιχνιδιού, αρκετά εντυπωσιακά και μερικές φορές θα λέγαμε απαιτητικά σε ιδιαίτερα σημεία μάχης. Βέβαια, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο τίτλος είναι αρκετά καλύτερος από την πρώτη έκδοση του κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο. Ιδιαίτερη εντύπωση, μας έκανε και ο ήχος του παιχνιδιού ο οποίος ήταν αρκετά ικανοποιητικός και άμεσος όταν ήμασταν στο πεδίο της μάχης. Είναι σύνηθες, η μουσική σε ένα παιχνίδι να δημιουργεί συναισθήματα αλλά και να σε βάζει κυριολεκτικά στο χαρακτήρα του παιχνιδιού δίνοντας την μέγιστη δυνατή εμπειρία κατά την χρήση του. Στην παρούσα φάση, το The Division 2 κάλυψε πλήρως τις απαιτήσεις μας και σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά γραφικά μας έδωσε έναν ολοκληρωμένο τίτλο.

Συμπέρασμα

Ουσιαστικά, αναφερόμαστε σε έναν τίτλο αρκετά εντυπωσιακό που θα σας χαρίσει αρκετές ώρες GamePlay με ωραία γραφικά, σωστό ήχο και καλά δομημένο πλάνο παιχνιδιού. Όπως και ο πρώτος τίτλος, προσφέρει στον Gamer, ένα πλήρες περιβάλλον διασκέδασης με την απλούστατη λογική ενός Open World Game.

Τέλος, μπορείτε να προμηθευτείτε το The Division 2 σε οποιοδήποτε πολυκατάστημα της αγοράς, με κόστος των 45€.

Βαθμολογία: 8

Περισσότερα νέα για το Tom Clancy's The Division 2

Gamer since: 1983