Far Cry New Dawn | Review

Ένα σχεδόν χρόνο μετά από το Far Cry 5, η Ubisoft κυκλοφορεί το sequel του, το Far Cry New Dawn

Platforms
 

Ένα σχεδόν χρόνο μετά από το Far Cry 5, η Ubisoft κυκλοφορεί το sequel του, το Far Cry New Dawn. Το τελευταίο συνεχίζει ακριβώς μετά το τέλος του Far Cry 5. Σε γενικές γραμμές, είναι παρόμοιο σε ποικίλους τομείς με το prequel του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν σημειωθεί ορισμένες αξιοσημείωτες βελτιώσεις. Κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ότι έχει μετα-αποκαλυπτικό (post-apocalyptic) χαρακτήρα.

Όσον αφορά την ιστορία του νέου Far Cry, αυτή αν και παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον, δεν είναι και ιδιαίτερα πρωτότυπη. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα χρόνια μετά από τις πυρηνικές καταστροφές που υπέστη ο κόσμος, οι άνθρωποι άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους και να κάνουν μια νέα αρχή για τον πολιτισμό τους. Ωστόσο, η συμμορία των Highwaymen έρχεται να εμποδίσει τη συγκεκριμένη προσπάθεια, παίρνοντας στα χέρια της την κυριαρχία της μεταποκαλυπτικής περιοχής, Hope County. Οι αρχηγοί της συμμορίας είναι οι δίδυμες αδερφές, Mickey και Lou. Μάλιστα, αυτές θα είναι και οι βασικοί εχθροί κατά τη διάκρεια του παιχνιδιού. Πάντως, η εξέλιξη της πλοκής εξελίσσεται ομαλά και δεν κρύβει ιδιαίτερες ανατροπές. Είναι γεγονός βέβαια, ότι καθ ‘όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού γίνονται πολυάριθμες αναφορές στο Far Cry 5. Αρκετά πρόσωπα και γεγονότα, δηλαδή, είναι γνώριμα για όποιον έχει παίξει και το προηγούμενο. Αντίθετα, για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει, πολλά easter eggs περνούν απαρατήρητα.

Το gameplay του παιχνιδιού είναι σε τεράστιο βαθμό παρόμοιο με το Far Cry 5, καθώς διατηρεί σχεδόν τους ίδιους μηχανισμούς. Σε γενικές γραμμές, τα mechanics θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σταθερά, ενώ η αίσθηση των όπλων είναι πολύ ρεαλιστική. Μια σημαντική αλλαγή στο Far Cry New Dawn είναι η προσθήκη των light RPG στοιχείων. Χάρη σε αυτά διευκολύνεται το gameplay, καθώς είναι πλέον φανερά τα levels των εχθρών, των όπλων και των αποστολών. Αντίθετα, ο δικός σου χαρακτήρας δεν διαθέτει συγκεκριμένο level παρά skills τα οποία ξεκλειδώνονται προχωρόντας στο game. Υπάρχει, ακόμα, co-op mode, το οποίο είναι ακριβώς όπως αυτό του Far Cry 5. Ειδικότερα, μπορείς να παίξεις με ένα φίλο σου για να πάρεις περαιτέρω βοήθεια για τις αποστολές. Ωστόσο, το progression στις αποστολές αφορά μόνο τον host του group.

Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα για crafting στα όπλα και γενικότερα στον εξοπλισμό. Το crafting επιτυγχάνεται μέσω των resources που βρίσκεις ιδίως στα outposts των οποίων το επίπεδο ποικίλει, αλλά και στα expeditions. Τα τελευταία αποτελούν μια νέα προσθήκη. Αυτά είναι αποστολές μικρού μήκους και βρίσκονται έξω από τον open-world χάρτη. Βέβαια, υπάρχει και η εναλλακτική λύση να αγοράσεις εάν προτιμάς τα resources, κάτι το οποίο διευκολύνει ακόμα περισσότερο το παιχνίδι. Φυσικά, πέρα από τον εξοπλισμό, υπάρχει και η δυνατότητα να αναβαθμίζεις την κεντρική βάση, δηλαδή την «Prosperity». Αυτή διαθέτει διάφορους τομείς, όπως το νοσοκομείο για την αναβάθμιση του health bar του χαρακτήρα και τον πάγκο όπλων για την αύξηση των level τους.

 

Όσον αφορά τα visuals, το παιχνίδι είναι όμορφο στο μάτι. Είναι γεγονός ότι είναι φωτεινό και πολύχρωμο, ενώ το ροζ σαν χρώμα επικρατεί καθ ‘όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, μέσω της φύσης και των γκράφιτι. Χωρίς αμφιβολία, τα έντονα χρώματα και τα επιτυχημένα εφέ συμβάλλουν στο να κάνουν το παιχνίδι πιο ζωντανό. Το νέο Far Cry, πάντως, διαθέτει πρωτότυπο στυλ στα χρώματα και τους φωτισμούς.

Συνοψίζοντας, το Far Cry New Dawn, παρόλο που μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το προηγούμενο game της σειράς και έχει έλλειψη από καινοτόμες ιδέες, είναι ορθά φτιαγμένο. Ο ρεαλισμός που έχει προσδώσει σχεδόν σε όλους τους τομείς η Ubisoft, αλλά και η προσθήκη των expeditions και των light-RPG στοιχείων, οδηγούν στη δημιουργία ενός σωστού shooter-game που σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσει κανείς.

Πλεονεκτήματα

  • Σημαντικές προσθήκες, όπως expeditions και light-RPG στοιχείων
  • Ρεαλιστική εναλλαγή όπλων.
  • Όμορφα και πολύχρωμα visuals

Μειονεκτήματα

  • Έλλειψη πρωτότυπων ιδεών
  • Σύντομη εξέλιξη της πλοκής

Βαθμολογία: 8

Περισσότερα νέα για το Far Cry New Dawn