Just Cause 4 | Review

Το πρώτο που παρατηρεί κάποιος στο game είναι ότι έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό το στυλ του prequel του

Platforms
 
Genres
,  
Publisher
 

Όπως περίμεναν πολλοί από το νέο Just Cause, το πρώτο που παρατηρεί κάποιος στο game είναι ότι έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό το στυλ του prequel του, δηλαδή του Just Cause 3. Πράγματι, όπως και στο προηγούμενο, το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα να «ανατινάζεις» τα πάντα. Ώστοσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προστέθηκαν νέα πράγματα και ότι δεν διορθώθηκαν αρκετές ατέλειες που είχε το 3ο παιχνίδι της σειράς.

Η ιστορία ακολουθεί τα γεγονότα του Just Cause 3. Ο Rico Rodriguez, που είναι φυσικά ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, σε συνεργασία με την Mira Morales προσπαθούν να αποκαλύψουν την αλήθεια που κρύβεται πίσω από το Project Illapa, στο οποίο έχει γίνει λόγος ότι έχει αναμειχθεί και ο πατέρας του Rico και σχετίζεται με τον έλεγχο των καιρικών συνθηκών. Το συγκεκριμένο Project το διαχειρίζεται ο Oscar Espinosa, που είναι ο δικτάτορας της περιοχής, δηλαδή της Solis. Μάλιστα, αυτός συνεργάζεται στενά με την οργάνωση «Black Hand», της οποίας αρχηγός είναι η Gabriela Morales. Σε γενικές γραμμές, η πλοκή εξελίσσεται με ήπιους τόνους δίχως καμία ιδιαίτερη ανατροπή. Στα cutscenes, πάντως, έχει γίνει ορθή δουλειά καθώς εντάσσονται ευχάριστα καθώς δεν κόβουν τη δράση του παιχνιδιού.

Είναι γεγονός ότι η μεγάλη ομοιότητα αυτού του Just Cause με το προηγούμενο το κάνει να έχει έλλειψη από μία πρωτότυπη ιδέα που θα το έκανε ξεχωριστό. Ωστόσο, το τελευταίο δεν το εμποδίζει από το να είναι πιθανότατα και το καλύτερο του είδους του ανάμεσα στα games που έχουν να κάνουν με την «καταστροφή» όσο το δυνατόν περισσότερων κτιρίων και οχημάτων γίνεται. Πραγματικά, τα εφέ και οι ήχοι, που προκαλούνται από τις ανατινάξεις και είναι αποτέλεσμα των ενεργειών σου, είναι αναμφίβολα εντυπωσιακά.

Όσον αφορά τον χάρτη του Just Cause 4, αυτός είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοιος με αυτόν του προηγούμενου παιχνιδιού που διαδραματιζόταν στο Medici. Το νησί του Solis δίνει την αίσθηση ότι περιφέρεσαι σε γνώριμα μέρη. Αυτό, φυσικά, έχει ως αποτέλεσμα να κάνει τις βόλτες αρκετά μονότονες.

Επιπρόσθετα, ο χάρτης είναι χωρισμένος στα λεγόμενα territories, τα οποία πρέπει να φροντίζεις να καταλαμβάνεις ώστε να γίνεται εφικτή η επανάσταση εναντίον της κυβέρνησης. Κάνοντας διάφορες αποστολές, καταφέρνεις να κυριαρχείς τα territories. Ωστόσο, άπαξ και το καταφέρεις, οι εχθροί δεν προσπαθούν ποτέ να πάρουν κάποια περιοχή πάλι πίσω με αποτέλεσμα όλη αυτή η διαδικασία να μην διαθέτει μεγάλο ενδιαφέρον.

Υπάρχουν, επίσης, ποικίλες αναβαθμίσεις για να ξεκλειδώσεις για το parachute, το wingsuit και το grapple. Όλα αυτά σε βοηθούν στις καταστροφές. Μάλιστα, ο τρόπος που χρησιμοποίει ο χαρακτήρας σου τα συγκεκριμένα εργαλεία δεν έχει αλλάξει και ιδιαίτερα σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς. Μια αξιοσημείωτη προσθήκη, πάντως, είναι τα διάφορα loadouts για το grapple: το παραδοσιακό grapple, αυτό που πετάει μπαλονάκια ώστε να σηκώνουν στον αέρα τα διάφορα πράγματα και τα jets, που πετούν στον αέρα τους εχθρούς.

Το combat system είναι αρκετά απλό και δεν έχει περίπλοκα mechanics. Φυσικά, ο Rico Rodriguez είναι overpowered, καθώς η ζωή του κατεβαίνει πολύ αργά, ενώ γεμίζει με ιδιαίτερη ευκολία. Αυτό που μένει πιο πολύ από τα fights είναι η αλυσίδα των ανατινάξεων που προκαλείται με το παραμικρό.

Παρόλο που το Just Cause 4 θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το 3ο game της σειράς και του λείπει μια πρωτότυπη ιδέα για να το κάνει ξεχωριστό, διατηρεί το βασικό του χαρακτήρα και έχει κάποιες μικρές αλλά αισθητές βελτιώσεις. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσει κανείς.

Βαθμολογια: 7/10

Pros

  • Ωραία εφέ από τις ανατινάξεις
  • Δυνατότητα να καταστρέφεις τα πάντα
  • Ποικίλες αποστολές

Cons

  • Έλλειψη πρωτότυπης ιδέας
  • Μεγάλες ομοιότητες με το προηγούμενο Just Cause
Περισσότερα νέα για το Just Cause 4