Θέλω να γυρίσω στα παλιά: Σαν σήμερα πριν 37 χρόνια βγαίνει το Donkey Kong (vids)

Όσα χρόνια και αν περάσουν δύσκολα θα ξεχάσει κανείς τις ατελείωτες ώρες που έχει χαλάσει παίζοντας Donkey Kong που είχε κυκλοφορήσει σαν σήμερα πριν 37 χρόνια!

Ήταν από τα video games που ήταν μπροστά  από την εποχή του. Γι’ αυτό το λόγο έχει μείνει μέχρι και σήμερα στον «αφρό». Ήταν από εκείνα που πέρναγαν από τον πατέρα στο γιο με την παρακάτω συμβουλή: «προσοχή στην μαϊμού».

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά η μαϊμού συνέχισε να είναι εκεί. Και μετά τον πατέρα ήταν και ο γιος που την «πάτησε» με αυτό το παιχνίδι, χάνοντας αρκετές ώρες από τη ζωή του, αλλά τουλάχιστον το διασκέδαζε.

Όπως είχε πει και ο Τζον Λένον, ο οποίος να υπογραμμίσουμε δεν είχε προλάβει να πιάσει στα χέρια του το Donkey Kong: «χρόνος που σπαταλάς διασκεδάζοντας δεν είναι χαμένος χρόνος». Και ποιοι είμαστε εμείς να του πάμε κόντρα αγαπητέ αναγνώστη;

Εμείς είμαστε απλά εκείνοι που θα σου υπενθυμίσουμε πως μια μέρα σαν σήμερα το (όχι και τόσο) μακρινό Ιούλιο του 1981 στην αγορά βγήκε ένα παιχνίδι που έμελλε να πουλήσει σαν τρελό και να μην… πέσει παρά τις όποιες μπανανόφλουδες.

Άνθρωπος που πήρε το πρώτο του κινητό στα 15 και το πρώτο του smartphone στα 26 μόνο στο gamespace θα έβρισκε το χώρο(χρόνο) του. Ίσως και όχι. Θα δείξει. Όπως και να έχει Θέμης Λιουδάκης και τεχνολογία προχωράνε μαζί, όπως ο Τζέιμς Μποντ με τον γκατζετάκια συνεργάτη του "Q".