Conan Exiles, από την κόλαση στον παράδεισο

Conan Exiles, από την κόλαση στον παράδεισο

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

Όταν ανακοινώθηκε το Conan Exiles, ένα open world survival game, όλοι περίμεναν με ανυπομονησία να το πιάσουν στα χέρια τουςΠαρά τα περισσότερα από 400.000 αντίτυπα που πουλήθηκαν τον πρώτο μήνα, οι κριτικές από τους παίκτες ήταν απογοητευτικές. Φτάνουμε λοιπόν στις 8 Μαΐου 2018 όπου και γίνεται launch ως complete game πια και ως δια μαγείας – ευτυχώς για τους fans του Βάρβαρου – το παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από καλό.

Ξεκινάς με το character creation και εκεί έρχεται η πρώτη ευχάριστη έκπληξη. Προφανώς και ένα Conan εξ ορισμού, δεν θα μπορούσε να είναι σεμνότυφο. Εκτός από τις κλασσικές τροποποιήσεις στην εμφάνιση του χαρακτήρα, επιλέγεις πόσο μεγάλο μόριο έχει (αν είναι άντρας) ή πόσο μεγάλο στήθος έχει (αν πρόκειται για γυναίκα). Λεπτομέρεια που έκανε εντύπωση: τα λακάκια πάνω από τους γυμνούς γλουτούς στον γυναικείο χαρακτήρα.

Ξεκινώντας λοιπόν γυμνός πάνω στο σταυρό, ο ίδιος ο Conan σε ελευθερώνει και βρίσκεσαι μόνος σε μια έρημο. Εκεί ξεκινάει το κλασσικό για αυτό το είδος παιχνιδιού αέναο μάζεμα πρώτων υλών. Ξύλα, πέτρες, φαγητό, μέταλλο, χτίζεις μια υποτυπώδη καλύβα και πάλι από την αρχή. Δεν ξεφεύγει από αυτό το μοτίβο – και πως θα μπορούσε άλλωστε – αλλά τα κτίρια και οι δυνατότητες που προσφέρει είναι πάρα πολλές και αν ο παίκτης θέλει και πολύχρωμες. Επιπλέον χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα ένωσης πρώτων υλών για δημιουργία άλλων και πάλι αυτών με άλλα για τριτογενή υλικά (και πάει λέγοντας) πράγμα που αυξάνει εκθετικά την απαίτηση σε resource farming του παιχνιδιου. Για άλλους καλό για άλλους κακό, όμως κατα την άποψή μας είναι ένα θετικό στοιχείο στο παιχνίδι.

Εκτός από τους υπόλοιπους παίκτες, υπάρχουν άγρια ζώα (γαζέλες, κροκόδειλοι κτλ), NPCs διαφόρων δυσκολιών, σκελετοί αλλά και bosses όπως μια τεραστίων διαστάσεων Ταραντούλα ή ένας αντίστοιχα μεγάλος κροκόδειλος. Για αυτά ή για ένα raid σε σπηλιά ή ακόμα και για κυνήγι ελεφάντων και ρινόκερων, η ύπαρξη συμπαικτών (clan) κάνει την ζωή σημαντικά πιο εύκολη.

Ο χαρακτήρας δεν έχει μια προκαθορισμένη class αλλά ανάλογα με το τις επιλογές των skills γίνεται δυνατότερος σε κάποιες κατηγορίες και οι επιλογές των όπλων επιφίονται στην όρεξη του παίκτη. Θες Pike, σπαθί με ασπίδα ή μήπως ένα τεράστιο Two-handed sword θα ταίριαζε στη στιγμή;

Σημαντικό ρόλο παίζει και η θρησκεία στο παιχνίδι ,καθώς πέρα από άλλες πτυχές ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να καλέσει τον Avatar του θεού του και να τα κάνει όλα ερείπια Αλλά προσοχή μην γίνει summon στη δικιά του βάση, γιατί θα την ισοπεδώσει και αυτή.

Για την προστασία της βάσης αλλά και για τις διάφορες άλλες πτυχές του παιχνιδιού, όπως την κατασκευή καλύτερων σπαθιών και πανοπλιών, είναι σημαντική η αιχμαλωσία NPC (thrall). Αφού χτυπηθεί αρκετές φορές με ένα ρόπαλο και κοιμηθεί, ο παίκτης δένει το αναίσθητο NPC και το σέρνει στη βάση. Εκεί το περιμένει ένας μεγάλος τροχός που του σπάει το ηθικό και τελικά κάνει το Thrall υποχείριο του παίκτη. Αν μιλάγαμε με όρους Ark θα λέγαμε πως αυτό είναι το taming του Conan.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τον τεράστιο χάρτη του παιχνιδιού με τις διαφορετικές κλιματικές συνθήκες αλλά και δυσκολίες κάθε περιοχής. Έρημος, βουνά με χιόνια και τροπικά δάση, αποτελούν μερικά μόνο από τα σκηνικά που θα συναντήσει όποιος είναι αρκετά θαρραλέος να εξερευνήσει τα πολλά τετραγωνικά χιλιόμετρα που προσφέρει το Conan Exiles.

Εν κατακλείδι, το Conan Exiles είναι ένα αρκετά stable (πια) παιχνίδι το οποίο έχει αφήσει πίσω του τον κακό εαυτό του παρελθόντος, και έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να κρατήσουν ένα παίκτη κολλημένο για πολλούς μήνες. Όμορφα γραφικά, όμορφο evolution του χαρακτήρα, raids που θα τον κρατήσουν στο παιχνίδι για αρκετό καιρό, πιο δίκαιο PvP μιας και υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που μπορεί κανείς να επιτεθεί στην αντίπαλη βάση και όχι 24/7.

Δύο πράγματα δεν μας άρεσαν και θα θέλαμε να αλλάξουν. Πρώτον η έλλειψη μεταφορικού μέσου (mount) για τις μετακινήσεις, αλλά κυρίως τα 40 μονο slots στους official servers το οποίο καθιστά αδύνατο σχεδόν να μπορείς να μπεις στον server που σου αρέσει. Ειδικά όταν ΟΛΟΙ κυριολεκτικά οι official servers είναι 40/40 γεμάτοι, καθιστά τους unofficial απαραίτητους.

Μετά από 50 ώρες στην πρώτη βδομάδα, θα το προτείναμε ανεπιφύλακτα στους fans αυτού του είδους των παιχνιδιών.

Περισσότερα νέα για το Conan Exiles

Gamer since: 1983