Gaming Επενδύσεις | Οκτώβριος W3

Νέα στήλη στο GameSpace.gr!

Platforms
 

Νέα στήλη στο GameSpace.gr!

gaming

Μέσα από τις γραμμές της, θα μαθαίνετε για τις σημαντικότερες κυκλοφορίες της εβδομάδας και φυσικά για τα διαμαντάκια που δεν τραβούν πάντα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, αλλά αξίζουν την προσοχή σας.

Στόχος μας είναι να εξαφανίσουμε κάθε ενδοιασμό που μπορεί να έχει κάποιος μπροστά στο να επιλέξει τι θα αγοράσει, αλλά και να δώσουμε την ευκαιρία για μια δεύτερη σκέψη πάνω σε κάτι που έχει πάρει αρχικά με κακό μάτι.

Η εβδομάδα ξεκινάει πολύ φτωχά, κάτι που είναι σχετικά καλό για την τσέπη του καταναλωτή, με τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Πέμπτη να μην έχουν τίποτα από κυκλοφορίες. Την Παρασκευή όμως θα γίνει ένας πραγματικός πόλεμος, που θα εξολοθρεύσει το περιεχόμενο πολλών πορτοφολιών.


Τρίτη 24/10

Μια ήρεμη μέρα με την κυκλοφορία της PC έκδοσης ενός πολυαναμενόμενου τίτλου.

Destiny 2

Πλατφόρμες: PC (Στα υπόλοιπα έχει βγει αρκετό καιρό κυκλοθυμικέ αναγνώστη)

Μετά από ένα console exclusive, το Destiny βρίσκει επιτέλους το δρόμο του στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς έρχεται με νέες δυνατότητες στην κατηγοριοποίηση των όπλων, in-game χάρτη (!) και νέες δυνατότητες στις τρεις κλάσεις που διαθέτει. Φυσικά, η κυκλοφορία σε PC σημαίνει δύο πράγματα: καλύτερη ανάλυση και βελτιωμένο framerate. Ας μην ξεχνάμε όμως πως υπάρχουν πάρα πολλά ports για PC που δεν δούλευαν και τόσο «καλά». Αν κρίνουμε ωστόσο από την καθυστερημένη κυκλοφορία του, η Bungie προσπαθεί να αποφύγει αυτή τη μοίρα πριν το παιχνίδι γίνει διαθέσιμο στο Battle.net (Blizzard app δεν είχε γίνει αυτό; Κάθε μερικούς μήνες θα αλλάζει;).


Παρασκευή 27/10

Εδώ είναι που θα παλέψουν τρεις τιτάνες, ο καθένας στο δικό του genre. Έχουμε δηλαδή ένα action-adventure, ένα single player FPS και ένα system se… ένα platformer.

Assassin’s Creed Origins

Πλατφόρμες: PS4, X1, PC

Μετά το διάλειμμα που έκανε η σειρά για ένα χρόνο (περίπου, αφού βγήκε η συλλογή του Ezio), επιστρέφει δριμύτερη, με εντυπωσιακά trailer και ένα πολλά υποσχόμενο gameplay. Η Αίγυπτος υποδέχεται και αυτή με τη σειρά της τους Assassins, αν και μάλλον στην ουσία είναι αυτή που τους δημιούργησε. Αυτοί που λένε πως η ετήσια κυκλοφορία των Assassin’s Creed είναι αυτό που τα κάνει κακά παιχνίδια, είναι καιρός να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και να απολαύσουν μια βόλτα κοντά στον ποταμό Νείλο.

Wolfenstain II: The New Colossus

Πλατφόρμες: PS4, X1, PC, Switch (αλήθεια)

Ναζί, ρομποτικοί ναζί, σκύλοι ναζί και άλλοι πολλοί του είδους επιστρέφουν με μοναδικό σκοπό να σας διασκεδάσουν όσο τους γεμίζετε με μολύβι. Το προηγούμενο παιχνίδι δεν είχε αφήσει πολλά περιθώρια για sequel, να όμως που η Bethesda έκανε πάλι το θαύμα της. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα shooter που εστιάζει περισσότερο στην ιστορία, παρά σε ένα κλασσικό multiplayer γεμάτο απαίσια lootboxes. Αν κρίνουμε από το πρώτο παιχνίδι, τότε και αυτό θα είναι ένα αριστούργημα.

Mario Odyssey

Πλατφόρμες: Switch

Εδώ είναι που πέφτει η μεγάλη βόμβα. Κλασσικό 3d Mario έχουμε να δούμε από το Gamecube και το Mario Sunshine (τα galaxy ήταν κάπως διαφορετικά από τα κλασσικά). Ένα παιχνίδι που μπορεί να πουλήσει από μόνο του Nintendo Switch σε όσους κρατήθηκαν και δεν το πήραν μαζί με το Breath of the Wild. Η «Οδύσσεια» του Mario για πρώτη φορά αλλάζει όριο ηλικίας και μάλλον οφείλεται στην topless εμφάνιση του μουστακαλή Ιταλού. Μην ξεχάσετε να επενδύσετε και στο νέο Peach Amiibo, ώστε να δείτε τον ήρωα με… νυφικό.


THE VERDICT!

Ξεκάθαρα τα χρήματα μας θα πήγαιναν σε ένα παιχνίδι της Παρασκευής. Αν διαθέτετε Nintendo Switch τότε μιλάμε για ένα μονόδρομο. Η αγορά Switch γίνεται όλο και πιο απαραίτητη στις μέρες μας, αλλά αν παρόλα αυτά δεν σας κάνει κλικ ως «παιδικό» video game, τότε ανάλογα με το genre που αγαπάτε περισσότερο, μπορείτε να επιλέξετε άνετα ένα από τα άλλα δύο. Αν παρόλα αυτά έπρεπε να διαλέξουμε εμείς ένα από αυτά τα δύο για εσάς, η απάντηση θα ήταν ξεκάθαρα το Assassin’s Creed Origins.

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.