Μια cyberpunk περιπέτεια σας περιμένει στο Neofeud

Το Neofeud είναι ένα παιχνίδι βγαλμένο από την χρυσή εποχή των adventure games

Platform
 

Δράση, συνωμοσίες, ίντριγκες και επιστημονική φαντασία μαζί

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε στο Steam το Neofeud. Όπως μας εξηγεί και ο τίτλος του παιχνιδιού, πρόκειται για έναν κόσμο όπου επικρατεί ένα νεο-φεουδαρχικό σύστημα στην οργάνωση της κοινωνίας. Πιο συγκεκριμένα το έτος είναι 2033 και η ανθρωπότητα κατάφερε να δημιουργήσει AI μονάδες, μόνο που αντί για τα επικίνδυνα και ευφυέστατα μηχανήματα που έχουμε δει σε ταινίες όπως το  Terminator, πρόκειται για δυσλειτουργικές μηχανές, που τις στέλνουν σε μια περιοχή που λειτουργεί ως σκουπιδότοπος για τους ανεπιθύμητους, με το όνομα «The Pile». Μια άλλη κατηγορία ανεπιθύμητων εκεί είναι και οι «Frankenpeople», αποτυχημένα γενετικά πειράματα με DNA ζώων.

Από την άλλη, όσοι παραμένουν άνθρωποι εμπλέκονται σε μια διαμάχη μεταξύ οικογενειών για τον θρόνο του δυστοπικού αυτού κόσμου. Εσείς αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Karl Carbon, ένας πρώην αστυνομικός εξορισμένος στο Pile, θα μπλεχτείτε σε μια υπόθεση τόσο σκοτεινή και περίπλοκη, της οποίας η έκβαση μπορεί να καταστρέψει ή να σώσει τον κόσμο.

Με μια πρώτη ματιά τα γραφικά Neofeudal ενδεχομένως απωθούν τον μέσο gamer, μιας και πρόκειται για ζωγραφισμένα στο χέρι γραφικά με animations που μας πηγαίνουν μερικές δεκαετίες πίσω. Όμως το πρωτότυπο  σενάριο του παιχνιδιού στήνει έναν πολύ λεπτομερή κόσμο με επιρροές από ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως το Blade Runner, αλλά και διάσημους συγγραφείς του είδους. Το Neofeud είναι ένα παιχνίδι βγαλμένο από την χρυσή εποχή των adventure games στα τέλη του ’90 με αρχές του ’00. Αν είχε βγει εκείνη την εποχή, πολύ πιθανόν να μιλούσαμε σήμερα για ένα cult φαινόμενο.

Το Neofeud έχει ήδη κυκλοφορήσει όπως αναφέραμε πιο πάνω στο Steam, όπου και μπορείτε να επισκεφτείτε εδώ.