WipEout Omega Collection | Review

Τρία παιχνίδια Wipeout επιστρέφουν καλύτερα από ποτέ

Οι ιλιγγιώδεις ταχύτητες που φτάνει το παιχνίδι δεν είναι δυνατό να συνηθιστούν αμέσως. Το Pilot Assist είναι ο κατάλληλος βοηθός για κάποιον που ξεκινάει την καριέρα του στον κόσμο του Wipeout, αφού καταρχάς βοηθάει στην κατανόηση του μηχανισμού των στροφών και ταυτόχρονα δίνει μια μικρή βοήθεια σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Ωστόσο, δεν δουλεύει πάντα όπως πρέπει, φτάνοντας σε έσχατες περιπτώσεις, όπου δεν αναγνωρίζει το δρόμο που πήρατε και κολλάει στον τοίχο, χωρίς να υπάρχει τρόπος επαναφοράς.

Κανένα από τα τρία παιχνίδια δεν παραμένει μόνο σε αγώνες, αφού υπάρχουν προκλήσεις του τύπου “beat the clock”, survival και combat, με το τελευταίο να είναι ο τομέας που διαπρέπει το Fury expansion. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα παραπάνω, τότε αυτό είναι στο survival και πιο συγκεκριμένα στο είδος παιχνιδιού Zone, όπου πρέπει να τρέχετε σε μία πίστα για όσο αντέχει το όχημά σας, με την ταχύτητα να αυξάνεται συνεχώς. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα, ειδικά σε μεγαλύτερες δυσκολίες στο HD.

Η επιλογή δυσκολίας είναι κάτι αποκλειστικό των HD και Fury, με κάθε μετάλλιο να έχει πάνω το σύμβολο αυτής. Από την άλλη στο 2048 υπάρχουν απλά το “Pass” και “Elite Pass” για αυτούς που θα καταφέρουν να διαπρέψουν σε κάθε αγώνα. Ωστόσο, πίσω από το παιχνίδι και κάθε αναβάθμιση της κλάσης ταχύτητας, υπάρχει μια κλιμακωτή δυσκολία, που κάνει τα παιχνίδια πιο απαιτητικά στην πορεία. Έτσι με την αυξανόμενη δυσκολία και το πλούσιο περιεχόμενο, η διάρκεια του τίτλου ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

Άλλες διαφορές μεταξύ των τίτλων έχουν να κάνουν με την αισθητική του HUD και του μενού επιλογής αγώνα. Η άλλη μεγάλη διαφορά είναι ο τρόπος που ξεκλειδώνονται τα οχήματα, πέρα από συγκεκριμένους αγώνες. Το 2048 έχει ένα σύστημα επιπέδων, που ανεβαίνει ανεξάρτητα το είδος του οχήματος που χρησιμοποιείται και σε ορισμένα level up παίρνετε νέα σκάφη. Από την άλλη στο HD, η κάθε μάρκα οχήματος έχεις ένα δικό της level, που ξεκλειδώνει διαφορετικά HUD και χρώματα.

Κάποια οχήματα είναι φτιαγμένα για συγκεκριμένους τύπους αγώνων, με μεγαλύτερο Health για τα Zone, καλύτερο Firepower για τα Combat events και φυσικά Speed και Handling για τους αγώνες. Όμως, υπάρχουν οχήματα με ιδιαίτερες δυνατότητες, που αναγράφονται στο description του καθενός και είναι αυτά που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους στις δύσκολες στιγμές.

Κλείνοντας με το online κομμάτι του παιχνιδιού, θα δείτε πως είναι χωρισμένο σε regions, με τους παίκτες να φτιάχνουν δωμάτια. Το θέμα είναι πως μπορείτε να αλλάξετε region όποτε εσείς θέλετε, με αποτέλεσμα να δείτε πολλούς Αμερικάνους ή Ασιάτες στα παιχνίδια σας να τηλεμεταφέρονται από το ένα μέρος στο άλλο, χαλώντας έτσι όλο το παιχνίδι.

Το Wipeout Omega Collection είναι μια πλούσια συλλογή, με περιεχόμενο που αντιστοιχεί σε ατελείωτες ώρες παιχνιδιού. Οπτικά το παιχνίδι δείχνει τη δύναμη του PS4, αν και ακουστικά είναι καθαρός πονοκέφαλος. Σε θέμα χειρισμού δεν έχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα πέρα του assist, που ενώ προσπαθεί να κάνει καλό, κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Για την τιμή του είναι μια πάρα πολύ πλούσια συλλογή, που θα ικανοποιήσει όλους τους λάτρεις της ταχύτητας.

Grimmspace

Αφιερώνοντας αρκετή ώρα και στα τρία παιχνίδια, προχώρησα τουλάχιστον στα μισά του καθενός. Μετά, έχοντας την εντύπωση ότι έχω μάθει να παίζω καλά, στράφηκα στο online, όπου έφαγα τα μούτρα μου από άτομα 20 επίπεδα μεγαλύτερα από εμένα και από Ιάπωνες που προτιμούν να χαλάσουν τα παιχνίδια των άλλων, παρά να κάτσουν στο region τους.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το WipEout Omega Collection

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.