111 Εκατομμύρια Κινέζοι παίζουν League of Legends!

Ένα νούμερο-ρεκόρ, που λέει πολλά για το πόσο μεγαλώνει ο θεσμός των eSports στην Ασία

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Ένα νούμερο-ρεκόρ, που λέει πολλά για το πόσο μεγαλώνει ο θεσμός των eSports στην Ασία

Μετά από τα τρελά νούμερα περί 100 εκατομμυρίων παικτών (ή καλύτερα, accounts) στα μεγάλα server του League of Legends όπως είχε ανακοινώσει η Riot πριν λίγο καιρό, η Κίνα όπως φαίνεται παίρνει την πρωτιά με τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν (καλή τύχη αν σας φαίνονται… κινέζικα).

Η Κίνα πάντα ήταν ένα περίεργο market για τα esports, αφού ως γνωστόν δεν βγαίνουν πολλά προς τα έξω, οπότε δεν είχαμε ποτέ αρκετές πληροφορίες για τη χώρα με πάνω από 1 δις κατοίκους όσον αφορά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια/αθλήματα. Στο League of Legends έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ομάδες όπως LGD ή EGD στα παγκόσμια, αλλά ως εκεί. Που είναι όλοι οι παίκτες; Πόσοι παίζουν League of Legends στην Κίνα; Τι συμβαίνει εκεί; Η εταιρία που είχε αγοράσει την Riot στις απαρχές της, η κινέζικη Tencent, έφτιαξε ένα σύστημα από 28 (!) server όπου μοιράζονται συνολικά 111 εκατομμύρια accounts, με ένα μεγάλο αριθμό να είναι πραγματικοί παίκτες! Μάλιστα, το 1/4 φαίνεται να είναι του ωραίου φύλου. Τέλος, ένα από αυτά τα server έχει παίκτες που στα άλλα server έχουν φτάσει Diamond 1 και πάνω (ουσιαστικά, η ελίτ της Κίνας σε ένα server μαζί).

Μιλάμε συνολικά για πάνω από 200 εκατομμύρια παίκτες στο League of Legends ανά τον κόσμο!

Τέτοια τρελά νούμερα, και ακόμα μερικοί λένε ότι το παιχνίδι παρακμάζει εδώ και καιρό… μάλλον κάνει τον Κινέζο θα λέγαμε.

Stay tuned!

Περισσότερα νέα για το League of Legends