HyperX Pulsefire FPS | Review

Επιτέλους ήρθε στα χέρια μας το πολυαναμενόμενο Pulsefire FPS, το οποίο συμπληρώνει την FPS gaming gear

Επιτέλους ήρθε στα χέρια μας το πολυαναμενόμενο Pulsefire FPS, το οποίο συμπληρώνει την FPS gaming gear σειρά της HyperX

Όπως και το Alloy FPS, το Pulsefire είναι ειδικά σχεδιασμένο για FPS Games με γνώμονα το επαγγελματικό επίπεδο. Η HyperX προτίμησε να επικεντρωθεί σε μία κατηγορία την φορά και μέχρι τώρα το αποτέλεσμα την δικαιώνει για αυτή της την απόφαση, καθώς δέχεται αρκετά θετικές κριτικές.

Packaging | Νομίζαμε πως ήταν Smartphone

Εξαιρετική συσκευασία δύο κομματιών. Το εξωτερικό έχει κυρίως μαύρο ματ χρώμα με logos, brands και λοιπά χαρακτηριστικά συνήθως, σε γυαλιστερό κόκκινο χρώμα και με ανάγλυφη υφή. Αφαιρώντας το εξωτερικό κομμάτι, παίρνουμε το κουτί στα χέρια μας και παρατηρόυμε το μαύρο χρώμα και τον λιτό σχεδιασμό του. Μοιάζει με κουτί από Smartphone, τόσο προσεγμένο. Στο εσωτερικό του υπάρχει το mouse ωραία τοποθετημένο. Όπως καταλάβατε ενθουσιαστήκαμε με την συσκευασία αλλά ήρθε η ώρα να «σοβαρευτούμε» και να περάσουμε στο προϊόν.

Design | Μινιμαλιά Refined

Ο σχεδιασμός του Pulsefire είναι αρκετά λιτός ενώ ταυτόχρονα έχει δικό του ξεχωριστό style. Εργονομικός σχεδιασμός που ταιριάζει στους περισσότερους τύπους παλάμης. Τα δεξί και αριστερό κλικ είναι χωρισμένα σε αρκετά ψηλό σημείο ώστε να υπάρχει καλύτερο precision στα κλικ, ενώ η ροδέλα ανάμεσα είναι αρκετά στιβαρή με κόκκινες φωτιζόμενες λεπτομέρειες. Πίσω από τη ροδέλα υπάρχει το πλήκτρο εναλλαγής DPI το οποίο έχει φωτεινή ένδειξη, διαφορετικού χρώματος ανάλογα με το DPI setting. Ακόμα πιο πίσω υπάρχει το Brand Name της HyperX, που επίσης φωτίζει κόκκινο. Το ποντίκι είναι για δεξιόχειρες, ωστόσο εκτός από την πλευρά του αντίχειρα, υπάρχει και από την άλλη πλευρά αντιολισθητικό υλικό. Το υλικό αυτό πέρα από την άριστη ποιότητα έχει και πολύ ενδιαφέρον pattern.

Η κάτω επιφάνεια είναι εξίσου απλή, με δύο αρκετά μεγάλα skates, τα οποία κάνουν το glide ευκολότερο. Όσο για τα patterns, μέχρι και η ροδέλα έχει δικό της και μάλιστα σε σχήμα που θυμίζει μαίανδρο. Το καλώδιο έχει μήκος 1.8m και έχει την γνωστή πλεκτή μόνωση. Συνολικά η ποιότητα των υλικών είναι αρκετά υψηλή και αντίστοιχη των ανταγωνιστών. Ακόμα, φαίνεται η προσοχή που έχει δοθεί σε κάθε λεπτομέρεια. Το Pulsefire έχει μέγεθος 127.5mm x 41.91mm x 71,07mm (Μ, Υ, Π) και βάρος 95g χωρίς το καλώδιο. Επίσης συνολικά τα πλήκτρα είναι έξι με δύο από αυτά να βρίσκονται στην θέση του αντίχειρα.


Specifications & Features | Τι να τα κάνεις τα DPI;!

Τα παρακάτω χαρακτηριστικά έρχονται να προστεθούν στον όλο σχεδιασμό και για άλλη μια φορά να αναδείξουν τον FPS χαρακτήρα του Pulsefire. Ξεκινώντας από τον optical sensor, έχουμε τον PMW 3310 της PixArt, για όσους γνωρίζουν έναν από τους καλύτερους της σειράς. Μάλιστα έχει δοθεί περαιτέρω προσοχή ώστε το αποτέλεσμα από την εφαρμογή του αισθητήρα αυτού να είναι ακόμα καλύτερο από το προβλεπόμενο. Υπάρχουν 4 επιλογές DPI, 400/800/1600/3200 που αλλάζουν απλά με ένα κλικ, ενώ η κάθε μία έχει και το δικό της χρώμα.

O αισθητήρας «διαβάζει» με ταχύτητα στα 130ips με επιτάχυνση 30g. Σε συνδυασμό με τα πολύ μεγάλα skates και ένα καλό mousepad σίγουρα θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε τα specs αυτά στο μέγιστο. Έτσι θα έχετε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα στα games σας. Τα switches στα δεξί και αριστερό κλικ είναι της omron και έχουν διάρκεια ζωής 20M κλικ. Τα υπόλοιπα buttons είναι κατασκευασμένα από την Kailh. Παρ’ ότι το mouse δεν έχει drivers, η λειτουργικότητα του είναι αυτή που ζητάνε οι pros.

The Verdict | Μιξντ Φίλινγκς

Τέλος με την παρουσίαση, φτάσαμε στο σημείο που μπορώ να πω την άποψη μου ελεύθερα. Όπως πάντα θα ξεκινήσω με αυτά που δεν μου άρεσαν. Αν δεν είχα δοκιμάσει αντίστοιχα mouse ομολογώ πως θα είχα ενθουσιαστεί, ωστόσο ο ανταγωνισμός είναι πολύ δυνατός στην κατηγορία του. Αν για παράδειγμα το συγκρίνω με το Deathadder Elite, από θέμα χαρακτηριστικών, θεωρώ πως η Razer έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Για να μην με πείτε Razer Fan, στην ίδια τιμή παίζει και το BlasterX Siege M04, εξαιρετικό και με περισσότερα specs. Επίσης το βάρος του είναι κάπως περίεργο. Kαταλαβαίνω πως η χρήση του είναι πιο ξεκούραστη, όντως είναι, αλλά νομίζω πως κάποιοι από εσάς δεν θα το βολευτείτε. Τέλος, θα ήθελα drivers για παραμετροποίηση ή τουλάχιστον custom dpi settings. Όμως θα τα προσπερνούσα όλα αυτά λόγω του minimal design, που με κέρδισε από την πρώτη ματιά. Πιστεύω πως η έλλειψη specs όπως τα RGB LED, διευκολύνουν τον υποψήφιο αγοραστή να επικεντρωθεί στα θετικά, τα οποία έχουν να κάνουν με την άριστη λειτουργία του mouse. Γενικά αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για geeky specs και θέλει ένα out of the box αξιόπιστο ποντίκι, το οποίο να μην είναι πολύ ακριβό (69.90€) αλλά να αντέχει ποιοτικά, τότε ναι θα του πρότεινα το PulsefireFPS. Αν τώρα τα RGB LED είναι το φετίχ σας καλύτερα να διαλέξετε κάτι άλλο.

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga