Halo Wars 2 | Review

Η συνέχεια του exclusive RTS της Microsoft επιστρέφει στο Halo Wars 2 και το πλήρωμα του Spirit of Fire καλείται να παλέψει για μια ακόμα φορά

Η συνέχεια του exclusive RTS της Microsoft επιστρέφει στο Halo Wars 2 και το πλήρωμα του Spirit of Fire καλείται να παλέψει για μια ακόμα φορά

Την εποχή του Xbox 360 είδαμε πολλά Real Time Strategy παιχνίδια να έρχονται σε οικιακές κονσόλες, παρόλο που ο χειρισμός τους κάθε άλλο παρά βολικός ήταν. Υπήρχε όμως ένα τέτοιο παιχνίδι, που κυκλοφόρησε αποκλειστικά για την κονσόλα της Microsoft και αυτό δεν είναι άλλο από το Halo Wars. Διαδραματιζόμενο στο αγαπημένο sci-fi σύμπαν της Bungie, αποτελούσε ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις περιπέτειες του Master Chief και την κόντρα του με τους Covenant. Η έλλειψη έκδοσης για PC ήταν ένα μεγάλο αρνητικό για ένα RTS, αλλά αυτό ήρθε να διορθώσει η definitive edition, που κυκλοφόρησε μαζί με το sequel, Halo Wars 2.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται 28 χρόνια μετά το πρώτο Halo Wars και αμέσως μετά το Halo 5. Στο τέλος του Halo Wars, το πλήρωμα του Spirit of Fire μπήκε σε cryosleep και όταν επανήλθε μετά τον πόλεμο με τους Covenant, βρισκόταν στο Ark, μια εγκατάσταση όπου κατασκευάζονταν τα Halo. Ένα AI του UNSC με το όνομα Isabel δούλευε εκεί, μέχρι που μια νέα εξωγήινη απειλή με το όνομα Banished, επιτέθηκε στο Ark, υπό τις διαταγές του στρατηγού Atriox.

Το Spirit of Fire λαμβάνει ένα σήμα από την επιφάνεια της εγκατάστασης και η ομάδα Spartan Team Red καλείται να το ελέγξει. Η ομάδα καταφέρνει να επαναφέρει την Isabel στο σκάφος, αλλά η συνάντηση με τον Atriox είχε πολύ άσχημες επιπλοκές. Μαθαίνοντας για τα γεγονότα ο Captain Cutter κηρύσσει πόλεμο στους Banished και μια ομάδα δράσης καταφέρνει να νικήσει τον Decimus που υπηρετούσε κάτω από τον Atriox. Στα συντρίμμια της μάχης η Isabel βρίσκει πληροφορίες για ένα Cartographer, που δείχνει τα σημεία κλειδιά, καθώς και τα όπλα του Ark. Έτσι η ομάδα του Spirit of Fire ξεκινάει να βρει αυτόν τον Cartographer.

Ο κόσμος του παιχνιδιού περιλαμβάνει όλα τα συστατικά που χρειάζονται για μια σωστή Halo συνταγή. Ένα γήινο περιβάλλον, χωρίς να βρίσκεστε πραγματικά στη γη, με εξωγήινους εχθρούς, υπερσύγχρονα όπλα και φυσικά τα Halo. Μπορεί εδώ οι Covenant να μην παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν μικρά units από grunts, θα σας υπενθυμίζουν κάθε στιγμή ότι πρόκειται για ένα Halo game, με τις ενοχλητικές φωνές τους.

Ωστόσο, σε θέμα γραφικών δεν αποτελεί κάτι το τρομερό, αφού αυτό που προσφέρει είναι σίγουρα πολύ κατώτερο του Halo 5. Από την άλλη δεν θα ήταν εύκολο να μεταφερθεί ένα τέτοιο παιχνίδι σε οικιακή κονσόλα με υψηλότερη ποιότητα γραφικών. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε θέμα animation, αφού τα units από μόνα τους κινούνται ομοιόμορφα, ενώ στους Spartans έχει δοθεί περισσότερη έμφαση, με τα highjack οχημάτων και τις τελειωτικές κινήσεις απέναντι σε μικρότερα units.

Σε ένα παιχνίδι RTS το σημαντικότερο είναι να μπορεί κάποιος να ελέγξει τα στρατεύματά του όπως αυτός θέλει. Τα shortcuts του πληκτρολογίου και η ακρίβεια του ποντικιού ήταν αυτά που έκαναν το είδος να στεγάζεται κυρίως από PC. Συγκεκριμένα ωστόσο, το Halo Wars ήταν ένα εύκολα κατανοητό παιχνίδι, ένα στοιχείο όμως που άγγιζε την υπερβολή για τα δεδομένα των RTS. Στα ίδια χνάρια βαδίζει και το sequel, χωρίς να έχει σημαντικές προσθήκες, πέρα από το κομμάτι του multiplayer.

Ο τρόπος που έχουν κατανεμηθεί τα shortcuts πάνω στο χειριστήριο είναι πολύ χρήσιμος. Μπορείτε να επιλέξετε όλα τα units που βλέπετε στην οθόνη, ένα μικρό κομμάτι τους ή ακόμα και έναν συγκεκριμένο τύπο από αυτά. Μπορείτε μάλιστα να «κλειδώσετε» μέχρι και τέσσερις ομάδες πάνω στο d-pad, για να μπορείτε να τις ελέγχετε πιο εύκολα. Το μεγάλο αρνητικό όμως είναι πως όλα αυτά είναι εύκολο να ξεχαστούν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι συνδυασμοί είναι πολλοί και άλλοι χρειάζονται να κρατάτε πατημένα κουμπιά. Μπορεί να κάνουν τη δουλειά σας πιο εύκολη, αλλά η απομνημόνευσή τους είναι από μόνο του ένας άθλος.

Ευτυχώς, το θέμα της πολυπλοκότητας μένει μόνο στον χειρισμό, αφού η χρησιμότητα των units αναγράφεται ανά πάσα στιγμή και δουλεύει κυρίως με τη λογική. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε εσείς είναι το πλεονέκτημα που έχει μια ομάδα, απέναντι σε μιαν άλλη. Ανάλογα τον τύπο του unit, που μπορεί να είναι infantry, air ή vehicle, θα πρέπει κάθε φορά να ετοιμάζετε μια διαφορετική στρατηγική για την κάθε περίσταση. Επιπλέον, υπάρχουν units ειδικά για την καταστροφή κτηρίων και φυσικά ήρωες, ο καθένας με τις δικές του ιδιαιτερότητες, όπως αυτή των Spartans να μπορούν να κλέψουν ένα εχθρικό όχημα.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Halo Wars 2

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.