«Τι έχει να πει ένας eSports Reporter για την επίθεση στην Λάρισα»

Βρήκαμε έναν από τους ελάχιστους Έλληνες eSports Reporters, Σωτήρη Δριμζάκα, και τον ρωτήσαμε την γνώμη του για την επίθεση που δέχτηκαν οι παίκτες του PAO eSports στην Λάρισα.

Βρήκαμε έναν από τους ελάχιστους Έλληνες eSports Reporters, Σωτήρη Δριμζάκα, και τον ρωτήσαμε την γνώμη του για την επίθεση που δέχτηκαν οι παίκτες του PAO eSports στην Λάρισα.

E: «Σίγουρα γνωρίζεις τι έχει συμβεί πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί. Ωστόσο θέλω να σε ρωτήσω ποιο είναι το αποτέλεσμα που πιστεύεις θα επιφέρει, αυτό που συνέβη στη Λάρισα, τόσο στα eSports όσο και στο γενικό Ελληνικό Gaming Community».

Α: «Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα αλλάξει κάτι. Το θεωρώ ένα μεμονωμένο περιστατικό που δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα και κανείς δεν ήταν έτοιμος να το αντιμετωπίσει. Πιστεύω πως την επόμενη φορά θα είναι πιο προετοιμασμένοι. Δεν νομίζω οτι θα συμβεί κάτι παρόμοιο στο άμεσο μέλλον, παρότι γενικά η ομάδα του ΠΑΟ έχει δύσκολη «πρόσβαση» στη Θεσσαλονίκη, όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Μετά από αυτό τα μαγαζιά, στα οποία γίνονται τέτοια event, θα είναι σίγουρα πιο προσεκτικά. Δεν θα αλλάξει κάτι προς το χειρότερο».

Ε: «Με τα χρήματα και τους μισθούς που διατίθονται για τα events αυτά να είναι λίγα, σαφώς και είναι πιο δύσκολο να υπολογιστούν και τέτοια περιστατικά στο budget. Άρα, οι διοργανωτές, το community και όσοι δουλέυουν στα events, πιστεύεις έχουν την θέληση να «κόψουν» από την ρίζα τέτοια φαινόμενα; Έχουν την θέληση να συσπειρωθούν και να καταδικάσουν φαινόμενα βίας σαν και αυτό;»

Α: «Σίγουρα σκηνικά βίας είναι κατακριτέα και καταδικαστέα από όλους. Ίσως όχι από αυτούς που το κάνουν, προφανώς. Τόσο οι ομάδες, όσο και οι διοργανωτές είναι ακόμα ολίγον ερασιτέχνες. Θα αναγκαστούν να γίνουν πιο επαγγελματίες, ασχέτως το budget. Μέχρι τώρα μέσα στο community όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, όταν όμως αρχίζει το community και μεγαλώνει, συμβαίνουν και αντίστοιχα περιστατικά. Έτσι θα αναγκαστούν να «μεγαλώσουν» οι ομάδες και οι διοργανωτές και εκμεταλευτούν αυτό που συνέβη υπέρ όλου του community.

Ευχαριστούμε τον Σωτήρη Δριμζάκα, eSports Reporter του Metrosport.gr, για την συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga