Resident Evil 7: Biohazard | Review

Η σειρά Resident Evil επιστρέφει με μια διαφορετική προσέγγιση, προσπαθώντας να γυρίσει μια και καλή στα παιχνίδια τρόμου

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

Το μοναδικό θέμα στο περιβάλλον, είναι ότι κάποιες φορές τα γραφικά στις λεπτομέρειες δεν είναι τόσο περιποιημένα. Αυτό κυρίως φαίνεται όταν κοιτάτε από κοντά κάτι και μόνο σε περιορισμένα πράγματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αράχνες, οι οποίες είναι σα να έχουν φτιαχτεί από χαρτί. Αυτό το μειονέκτημα έρχεται σε αντίθεση με τα πολύ καλά character models, όπου έχει δοθεί η μεγαλύτερη προσοχή και ειδικά στις εκφράσεις των προσώπων. Ο τρόμος και η τρέλα κάποιον χαρακτήρων θα σας αφήσει έκπληκτους. Αν υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα σε αυτά, είναι κάποια μικρά θέματα στο lip-syncing.

Μένοντας λίγο στους χαρακτήρες, πρέπει να αναφερθούμε και λίγο στους εχθρούς. Θα δείτε πως δεν υπάρχουν ακριβώς ζόμπι, αλλά κάποια ανθρωπόμορφα πλάσματα καλυμμένα με μια μαύρη γλίτσα. Όλοι οι εχθροί έχουν αυτή τη μορφή, με κάποιες μικρές αλλαγές. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε εχθρούς, αν και για το μέγεθος του παιχνιδιού δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Εξάλλου, στη λίστα υπάρχουν τα διάφορα ζωύφια που αναφέραμε πριν και φυσικά τα bosses.

Αυτό που κάνει σωστά το παιχνίδι, είναι ότι παίρνει στοιχεία από προηγούμενους τίτλους της σειράς που τόσο αγαπήσαμε. Έχουν υιοθετηθεί στοιχεία από RE1, RE3 ακόμα και RE4, που σαν σύνολο δίνουν ένα αποτέλεσμα, που μόνο αποτυχία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Σε συνδυασμό με τη νέα κάμερα, έχουμε ένα πολύ ωραία πάντρεμα του τρόμου. Στην ουσία, η first person κάμερα αποτελεί το τρομακτικό στοιχείο της εποχής, όπως ήταν πριν αρκετά χρόνια η fixed. Ειδικά μετά τον ντόρο που έκανε το P.T., η Capcom δεν έχανε τίποτα να πειραματιστεί.

Από τα τελευταία Resident Evil, είχαμε συνηθίσει να αδειάζουμε γεμιστήρες πάνω στους εχθρούς. Το έβδομο μέρος της σειράς μας πάει πίσω, όπου η πιο σοφή πράξη είναι να προσπερνάτε τους εχθρούς όπως μπορείτε, κάνοντας οικονομία στα πυρομαχικά για τις δύσκολες καταστάσεις. Handgun και shotgun είναι τα κλασσικά όπλα, με μερικά ακόμα πιο ιδιαίτερα που χρησιμεύουν κυρίως στα boss fights. Το first person shooting, αυτόματα σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κλειδώσετε πάνω σε έναν εχθρό όπως γινόταν παλιά και πολλές φορές θα βρεθείτε να ξοδεύετε σφαίρες άδικα.

Οι επιθέσεις των τεράτων έχουν αρκετούς τρόπους αντιμετώπισης. Καταρχάς, μπορείτε να κάνετε άμυνα, κάτι που μειώνει σημαντικά τη ζημιά που δέχεστε και αποτελεί τον πιο χρήσιμο μηχανισμό που πρέπει να γνωρίζετε στη μάχη. Η άλλη λύση είναι φυσικά το τρέξιμο, κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι τόσο αποτελεσματικό, αφού οι εχθροί κάποιες φορές είναι αρκετά γρήγοροι και όταν γυρίσετε να κοιτάξετε πίσω, θα είναι μια ανάσα μακριά. Εναλλακτικά, με side stepping μπορείτε να αποφύγετε κάποιες επιθέσεις, ενώ το αστείο βρίσκεται στα ψηλά χτυπήματα, που μπορείτε να γλιτώσετε σκύβοντας.

Η ζωή του χαρακτήρα θυμίζει και αυτή πάρα πολύ old school Resident Evil. Δεν υπάρχει μπάρα ενέργειας, παρά μόνο αίματα στην οθόνη και ένα καρδιογράφημα πάνω σε μια συσκευή στο χέρι του Ethan. Όπως και παλιότερα, όταν αυτό γίνει κόκκινο, διατρέχετε μεγάλο κίνδυνο. Μπουκαλάκια first aid και πράσινα βότανα θα σας βοηθήσουν να αναπληρώσετε τη χαμένη σας ζωή, ενώ υπάρχουν και κάποιες σήραγγες που θα ανεβάσουν μόνιμα την ενέργεια και θα μειώσουν τα reload times. Μια τραγική λεπτομέρεια, είναι πως κάποιοι εχθροί μπορούν να σας κόψουν το πόδι. Εσείς θα πρέπει να συρθείτε για να το πιάσετε και μετά με ένα first aid kit να το συγκολλήσετε στη θέση του ως διά μαγείας.

Η διαχείριση του inventory είναι και αυτό μια δύσκολη υπόθεση και πολλές φορές θα έχετε πολλά άχρηστα, για την ώρα, αντικείμενα και με τη συνεχή ανάγκη για πυρομαχικά θα υπάρξουν αρκετά διλήμματα. Ένας σύμμαχος που επιστρέφει από τα παλιά, είναι τα κουτιά στα safe rooms που βρίσκονται τα saves. Εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε πράγματα που έχετε πάνω σας, ώστε να μην τα πετάξετε και να τα πάρετε αργότερα από άλλη τοποθεσία, αφού όλα συνδέονται μεταξύ τους.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ενώσετε αντικείμενα, έτσι ώστε να γλιτώσετε χώρο και φυσικά να φτιάξετε χρήσιμο εξοπλισμό. Όλα γίνονται με χρήση χημικών, όπου αναμιγνύοντάς τα με τα κατάλληλα υλικά, μπορείτε να φτιάξετε first aid kits, ακόμα και ειδικές σφαίρες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα σε κάτι, αφού αργά ή γρήγορα σίγουρα θα χρειαστείτε σφαίρες, ενώ όσο προσεκτικοί και αν είστε, ανά πάσα στιγμή μπορεί κάτι να σας χτυπήσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα herbs είναι σχεδόν άχρηστα στην αναπλήρωση ζωής και θα ήταν καλό να γίνονται first aid όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Resident Evil 7

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.