League of Meta # 3 | Lethality (over)buff

Πολύ buff έπεσε στο Lethality στο Patch 7.2 και αναμένουμε την επάνοδο μερικών Assassins

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Πολύ buff έπεσε στο Lethality στο Patch 7.2 και αναμένουμε την επάνοδο μερικών Assassins 

Όσο στο SoloQ και στην επαγγελματική σκηνή βλέπουμε πράγματα και… μας πονάει η ψυχή (βλέπε Malzahar, Miss Fortune Support, Ziggs Bot lane, κτλ κτλ), περιμένουμε το επόμενο Patch να ισορροπήσει κάπως τα πράγματα. Να φτιάξει δηλαδή ένα meta που δεν θέλουμε άλλο να βλέπουμε. Έλα όμως που μερικές αλλαγές θα μας κάνουν να λησμονούμε το προηγούμενο! Το Patch 7.2 έχει φέρει πράγματα στο παρασκήνιο, που δεν θα αρέσουν σε πολλούς και όλα αυτά εξαιτίας των buffs στο Lethality και στα Lethality items.

Καταρχάς, για όσους θέλουν να διαβάσουν όλες τις αλλαγές του Patch 7.2 (σίγουρα πιο ευχάριστα από την εξεταστική πανεπιστημίου) μπορούν να τις δουν εδώ. Ένας πιο γρήγορος τρόπος είναι μέσω του μικρού video, που ανέβασε η επίσημη σελίδα του LoL.

Με το που μπήκαμε στο Pre-Season 7 και με το Assassin’s Update (champions + items), πολλοί περίμεναν ένα… μακελειό ingame, με πολλά Fighter/Assassin picks που θα έκαναν και τον πιο έμπειρο ADC να φοβάται τη σκιά του. Ευτυχώς – εκτός ενός broken Rengar – η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική και το meta δεν ευνόησε πολύ τέτοιες επιλογές. Τώρα όμως, με τις αλλαγές στο Patch 7.2, το +20% στον υπολογισμό του Armor Penetration του Lethality, καθώς και μικρά buffs στα items Duskblade of Draktharr και Edge of Night, μπορούν να φέρουν ξανά στην… φόρα picks που μετά χαράς δε βλέπαμε πια τόσο συχνά (Zed για παράδειγμα) και να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο άλλα (Kha’zix, Rengar, Talon, Jayce). Ειδικά ο Jayce βρίσκεται σε μια πολύ προβληματική κατάσταση. Μετά τις αλλαγές που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν, ο Jayce έχει την ικανότητα να μπει σε ένα αντίπαλο carry, να του ρίξει ένα Q+E στον… ψαχνό και κάπου εκεί να απορήσει κανείς «wtf damage», καθώς βλέπει το Gray Screen. Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί στο early game ένα mana αντικείμενο (π.χ Muramana), που ήταν βασικό παλαιότερα. Ουσιαστικά δηλαδή πηγαίνει αμέσως για damage, καθιστώντας τον επικίνδυνο από την αρχή. Αν και ήδη υπάρχουν έτοιμα nerfs γι’ αυτόν στο Patch 7.3, μάλλον θα μας απασχολεί για αρκετό καιρό μέχρι να βρει η Riot τη χρυσή τομή στο balance (αν μπορεί). Όσο για τους υπόλοιπους, εκτός από τον Kha και τον Rengar, που είναι pick/ban, οι Talon και Zed δεν είναι τόσο «διάσημα» αυτή τη στιγμή, αλλά, πιστέψτε, θα είναι σύντομα ξανά.

Γενικά τα Assassin oriented picks αποτελούν και τη «μόδα» της στιγμής στην επαγγελματική σκηνή. Εκεί που κανένα Assassin AD champion τα περνούσε καλά (τα AP λίγο καλύτερα). Εκεί όπου υπάρχει η πιο τέλεια μορφή teamplay και team coordination για να αντιμετωπιστούν τέτοια champions, αυτή τη στιγμή μπορούν να τα βγάλουν πέρα ΚΑΙ εκεί. Φανταστείτε στο SoloQ. Τουλάχιστον, υπάρχουν επιλογές για να τα βγάλουμε πέρα (counters, bans). Αν τέτοια champions φτάσουν σε…ανυπόφορα επίπεδα, ελπίζουμε ότι η Riot θα βρει τον τρόπο να κόψει λίγο από τη δύναμή τους, κρατώντας τα ατού και αυξάνοντας το counterplay, χωρίς όμως να γίνουν αυτά εντελώς άχρηστα – αν και πολλοί θα το ήθελαν !

Αναμένουμε λοιπόν αν πράγματι αλλάξει λιγάκι το meta και αν δούμε πιο συχνά champions που μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις αλλαγές, τι θα μπορούμε να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις (προσεχώς σε άλλο άρθρο της σειράς League of Meta).

Α, και μην ξεχνάμε το buff στο Master Yi. Rito pls.

Stay tuned!

Περισσότερα νέα για το League of Legends