HR Community Conference & Awards 2017

Στην Αθήνα στις 18 Μαΐου 2017 το Skywalker.gr διοργανώνει συνέδριο που θα επιτρέψει στο τεχνοκρατικό περιβάλλον να ζυμωθεί με τον κόσμο των παραμυθιών.

Πες τους κανόνες με ένα παραμύθι

Οι ιστορίες μπορούν να εξασφαλίσουν συναίνεση εκεί όπου οι τυπικοί κανόνες χρειάζονται ενίσχυση, στη δημιουργία ταυτότητας, οράματος και συνοχής.

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη  διαφοροποίησης και σύγκρουσης σε επίπεδο προσωπικό ή συλλογικό. Καθημερινά άνθρωποι με άλλη κουλτούρα, κοινωνικοποίηση, νοοτροπία, δεξιότητες, ανάγκες,  κίνητρα,  συμφέροντα  καλούνται να συνυπάρξουν, να συνδεθούν και να συν-δημιουργήσουν. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά λοιπόν η συναίνεση και η εναρμόνιση συμπεριφορών φαίνεται να είναι κρίσιμη συνθήκη για τη βιωσιμότητα των σύγχρονων οργανισμών.

Μέχρι τώρα τα εργαλεία κανονιστικής συμμόρφωσης των επιχειρήσεων εμποδίζουν μεγάλο μέρος της ελεύθερης συμμετοχής των στελεχών, ματαιώνοντας τη δημιουργική έκφραση και δράση.

Οι ιστορίες  που  μοιράζονται οι άνθρωποι μεταξύ τους για καταφύγιο, παρακίνηση, ανακούφιση, συμβουλή και έμπνευση μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για να επιτρέψουν τη δέσμευσή τους στη στρατηγική ενός οργανισμού.

Τα παραμύθια, πραγματικές ή φανταστικές ιστορίες, προσωπικές ή συλλογικές, παραδοσιακές και μη,  μπορούν από απλή παράθεση πληροφοριών να γίνουν ένα πολύ δυνατό και χρήσιμο εργαλείο. Δύνανται να μετουσιωθούν σε  διηγήσεις  που μέσα από την αλληγορία  θα πυροδοτήσουν τη φαντασία, θα μεταβάλουν το συναίσθημα, θα εμπνεύσουν και θα επιδράσουν καταλυτικά σε συμπεριφορές λειτουργώντας ως  συνδετική ουσία στα πολύπλοκα συστήματα των ανθρώπων.

Η αφήγηση των ιστοριών, όχι απαραίτητα από επαγγελματίες αλλά από οποιονδήποτε θέλει να τις μοιραστεί, αγγίζει βαθύτερες ανθρώπινες ανάγκες όπως αυτές του ανήκειν, του σχετίζεσαι και του φιλοσοφείν. Αποτελεί ταυτόχρονα ρίσκο, ανατροπή,   συναινετική διαδικασία και τρόπο δημιουργίας κοινής ταυτότητας για την ομάδα που μοιράζεται την αφηγηματική εμπειρία.

Στην Αθήνα στις 18 Μαΐου 2017 το Skywalker.gr διοργανώνει συνέδριο που θα επιτρέψει στο τεχνοκρατικό περιβάλλον να ζυμωθεί με τον κόσμο των παραμυθιών.

Στο συνέδριο HR Community Conference & Awards 2017: HR Βedtime Stories, θα προσεγγίσουμε την αφήγηση ως μέθοδο συναινετικής εναρμόνισης συμπεριφορών και μέσο εξομάλυνσης της οργανωσιακής συνοχής.

Οι στόχοι του συνεδρίου είναι:

  • Η μετάβαση από την κανονιστική συμμόρφωση σε ανθρωποκεντρικά μοντέλα αποδοχής κοινών αξιών μέσα στον οργανισμό μέσω της αφηγηματικής μεθόδου
  • Η θεώρηση της εταιρικής κουλτούρας υπό το πρίσμα της ενσωμάτωσης διαφορετικών πολιτισμικών χαρακτηριστικών
  • Η επίτευξη των στόχων των οργανισμών με σεβασμό στην ανθρώπινη ευτυχία
  • Η ανάδειξη προτύπων και μοντέλων συμπεριφορών, οργανωσιακά ωφέλιμων, μέσω της αφήγησης ιστοριών

Ευρύ φάσμα ομιλητών από τοv χώρο των επιχειρήσεων, CEOs και ΗR Μanagers,  επαγγελματίες αφηγητές, καταξιωμένοι συγγραφείς, εκδότες, ψυχολόγοι, νευροβιολόγοι, κοινωνιολόγοι και σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης και εφαρμογής storytelling  εργαλείων και μοντέλων μέσα στο επιχειρηματικό πλαίσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Events Marketing Director, SKYWALKER.GR, 210 9730280, εσωτ. 242, [email protected]