Η Sony κλείνει το στούντιο Guerrilla Cambridge

Μια εταιρία με εμπειρία σχεδόν 20 χρόνων κλείνει τις πόρτες της

Μια εταιρία με εμπειρία σχεδόν 20 χρόνων κλείνει τις πόρτες της

Σε ανακοίνωσή της, η Sony δήλωσε το κλείσιμο της Guerrilla Cambridge Studio, απολύοντας όλους τους υπαλλήλους της. Περαιτέρω, η Sony θα προσπαθήσει να μετατοπίσει όσους περισσότερους εργαζομένους μπορεί σε άλλες δουλειές που ετοιμάζει και να βοηθήσει στην εύρεση δουλειάς, για όσους δεν μπορέσει να απορροφήσει, με την προώθησή τους σε ανεξάρτητα στούντιο.

Σύμφωνα με τη δήλωση: «Παρ’ όλο που αυτή η απόφαση σημαίνει την απώλεια υψηλής ποιότητας προσωπικού, με το να συγκεντρωθούμε σε άλλα στούντιο που έχουν συναρπαστικές δουλειές σε ανάπτυξη (συμπεριλαμβανομένου του Playstation VR), πιστεύουμε πως θα είμαστε σε μια καλύτερη θέση για να συνεχίσουμε και να μπορούμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατόν περιεχόμενο υψίστης ποιότητας στους παίκτες μας. Αυτή η απόφαση δε σημαίνει πως ακυρώνονται όλα τα υπέροχα παιχνίδια και υπηρεσίες που έχει προσφέρει η Guerrilla Studio».

Η Guerrilla Cambridge διήρκεσε 19 χρόνια στον χώρο, με πολύ γνωστούς τίτλους όπως Primal, Ghosthunter, Killzone: Mercenary και τη σειρά Medievil. Πρόσφατα είχε φτιάξει το RIGS: Mechanized Combat League για το Playstation VR. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Guerrilla Cambridge δεν έχει σχέση με την Guerrilla Games, που είναι υπεύθυνη για τη σειρά Killzone και τώρα δουλεύει στο Horizon: Zero Dawn.