ESEA: Διέρρευσαν στοιχεία για πάνω από 1.5εκ παίκτες

To website της ESEA καταλήφθηκε από hackers, τα Χριστούγεννα

Platform
 
Publisher
 
Developer
 

To website της ESEA καταλήφθηκε από hackers, τα Χριστούγεννα

Η Esports Entertainment Association (ESEA), κυρίως γνωστή για την ενασχόληση της με τα επαγγελματικά Counter-Strike τουρνουά, επιβεβαίωσε πως το website της έπεσε στα χέρια hackers, την ημέρα των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με το  LeakedSource, που αργότερα επιβεβαιώθηκε και από την ESEA, πληροφορίες για πάνω από 1,5 εκ. χρήστες διέρρευσαν, καθώς ο οργανισμός αρνήθηκε να πληρώσει $100,000 που ζητήθηκαν σαν λύτρα.

Αργότερα, η ESEA προχώρησε στην ενημέρωση της κοινότητας της, στις 30 Δεκεμβρίου σχετικά με την διαρροή των πληροφοριών, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, η LeakedSource επιβεβαίωσε πως 1,503,707 αρχεία της ESEA είχαν προστεθεί στο δικό τους website (συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών όπως πόλη, όνομα και επώνυμο, email, ημερομηνία γέννησης κτλπ).

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, πριν συμβεί οτιδήποτε, ο hacker, υπεύθυνος για όλο αυτό, είχε απαιτήσει από τον οργανισμό $100,000 σε αντάλλαγμα της σιωπής του αλλά και συνεργασία για να «διορθώσει» την έλλειψη ασφαλείας στην ESEA. Η εταιρεία όμως, αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Τέλος, η ESEA, σε σχετικές ερωτήσεις που της έγιναν από το community, υποστήριξε πως το πρόβλημα έχει βρεθεί και έχει ήδη διορθωθεί.

«Ζητούμε συγγνώμη για το γεγονός, ειδικά από την στιγμή που είναι ευθύνη μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε τα δεδομένα των χρηστών.  Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί με τους developers και τους ανεξάρτητους security experts για να βελτιώσουμε την ασφάλεια και για να επενδύσουμε στις δυναμικές υποδομές της ESEA.»

Περισσότερα νέα για το Counter-Strike: Global Offensive

Υποστηρίζει οτιδήποτε (σχεδόν) μπορεί να αναχθεί σε τέχνη. Κάποια στιγμή το πτυχίο της θα γράφει "Ιστορικός", και όταν δεν μαθαίνει ημερομηνίες & ιστορικά γεγονότα παίζει & δοκιμάζει ό,τι game υπάρχει.