League of Meta # 1 | Bot lane Ziggs

Ήρθε μια νέα σειρά άρθρων στο Gamespace. Ξεκινάμε με Bot Lane Ziggs!

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Ήρθε μια νέα σειρά άρθρων στο Gamespace. Ξεκινάμε με Bot Lane Ziggs!

Για τους λάτρεις του LoL σας παρουσιάζουμε μια νέα σειρά, που θα περιλαμβάνει άρθρα για in-game meta, περίεργα και θεαματικά picks και πολύ ακόμα! Με το League of Meta, θα μάθουμε για την… μόδα της στιγμής, πράγματα που δε γνωρίζαμε ή… τα αγνοούσαμε. Ξεκινάμε λοιπόν, με το Bot Lane Ziggs!

Τι είναι το Bot Lane Ziggs;

Καλή ερώτηση. Πώς γίνεται ένα champion του mid lane, ο Ziggs, να τα βγάλει πέρα στη…ζούγκλα του bot lane; Για όσους το θυμούνται, είχε «δοκιμαστεί» από την ίδια τη Riot μια ριζική αλλαγή στο bot lane meta με το rework και την εισαγωγή του Mordekaiser APC/ADC. Αν και απέτυχε τελικά μετά τα πολλά – και δικαιολογημένα – nerfs, απέδειξε ότι πράγματι γίνεται να συμβεί κάτι τέτοιο και να αψηφήσουμε το γενικό κανόνα ότι στο bot lane πρέπει να έχει 2 παίκτες σε ρόλο Support και ADC (εκτός από τα…trollpicks, που και αυτά μερικές φορές λειτουργούν αποτελεσματικά). Αυτή τη φορά το σκέφτηκε ένας παίκτης, αλλά όχι όποιος όποιος, γιατί πρόκειται για τον Shiphtur, από τους πιο έμπειρους Challenger και LCS παίκτες στο NA. Έτσι, ξεκίνησε να παίζει Ziggs στο bot lane, όχι σαν ADC, αλλά σαν κανονικό Mage. Δείτε παρακάτω δύο video που ο ίδιος παίζει το συγκεκριμένο pick.

Γιατί είναι αποτελεσματικό;

Σε αντίθεση με ένα άκυρο… Yasuo στο Bot lane, το Bot lane Ziggs έχει, πράγματι, μια λογική και έγκυρη στρατηγική από πίσω. Ο Ziggs σαν champion είχε πάντα δύο ατού: wave clear και tower sieging. Τα Abilities του τον βοηθάνε όλο το παιχνίδι στο farming με σχετική ευκολία και ασφάλεια, ενώ η Passive του (extra damage στο basic attack του) είναι ό,τι πρέπει για να «κόβει» τα Towers και άλλα objectives. Επίσης, ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η αλλαγή στην W με το Mid Season Mage Update 2016, όπου αν ρίξουμε το Satchel Charge πάνω σε Tower (όχι Inhibitor ή Nexus) όπου εμφανίζεται ένα χαρακτηριστικό σύμβολο, όταν το Tower φτάσει κάτω από ένα ποσοστιαίο health, αυτό κυριολεκτικά…ανατινάζεται!

Οπότε, εκτός από την ευκολία στο να μαζεύει CS, ο Ziggs εκμεταλλεύεται το kit του για να πάρει γρήγορα το Bot Outer Tower, που είναι το πιο… εύθραυστο στο game, μετά τις αλλαγές με το first blood στα Towers από τη Riot (για να αποφευχθούν τα lane swaps στην professional σκηνή).

Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Για να είναι αποτελεσματικό, πρέπει φυσικά να γνωρίζουμε σε βάθος το ίδιο το champion, για να μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με αυτό το meta pick. Το bot lane αυτή τη στιγμή είναι πραγματικό…clownfiesta, όπου πολλά εξαρτώνται από τους συμπαίκτες, αν θα μπορούν να κάνουν ganks και να πάρει kills η ομάδα γενικά. Αν και ο Ziggs έχει…τρόπους φυγής (W, E) είναι καλό να συνοδεύεται από συγκεκριμένα Support picks. Η Karma για την ώρα θεωρείται η καλύτερη επιλογή, λόγω του Shield και Movement Speed που μπορεί να προσφέρει και φυσικά για το poke που συνδυάζεται άψογα με τον Yordle Βομβιστή. Επίσης, το build του είναι καθαρά Mage, με AP Runes και offensive Masteries (Thunderlord’s Decree) και items όπως Morellonomicon, Sorcerer’s Shoes, Luden’s Echo, Rabadon’s Deathcap και Lich Bane (το τελευταίο για ακόμα περισσότερη ζημιά με την Passive). Τέλος, το πιο σημαντικό είναι να ξέρουμε πότε μπορούμε να κάνουμε τέτοιο pick – ανάλογα με το team comp μας και των αντιπάλων – και το ρόλο που θα έχουμε σε όλο το παιχνίδι.

Γενικά λοιπόν το Bot Lane Ziggs είναι μια προσπάθεια αλλαγής του Meta, που η κοινωνία του LoL έχει για τη στιγμή λάβει θετικά. Μάλιστα, για την ώρα έχει και καλά ποσοστά επιτυχίας (το OP.GG δείχνει 52,5 % winrate όσο διαβάζετε το άρθρο)  Σίγουρα, ΔΕΝ πρέπει να δοκιμαστεί πρώτη φορά σε ranked και είναι αλήθεια ότι θέλει προπόνηση του champion και καλή γνώση του τι πάμε να κάνουμε. Γιατί πολλοί μπορεί να το πάρουν στραβά. Γι’αυτό προσοχή πάντα και με γνώμονα τη νίκη. Γιατί σκοπός είναι πολλοί να μείνουν έκπληκτοι με μας, όχι να μας κάνουν report!

Stay tuned!

Περισσότερα νέα για το League of Legends