Η πολωνική κυβέρνηση χρηματοδοτεί τη CD Projekt Red

Η CD Projekt Red «κλείνει» δυναμικά το 2016,

Τα Χριστούγεννα ήρθαν λίγο πιο νωρίς για κάποιους

Η CD Projekt Red «κλείνει» δυναμικά το 2016, δείχνοντας σε όλους πως το Witcher είναι μόνο η αρχή μιας πορείας στο χώρο της ανάπτυξης παιχνιδιών. Σε έναν διαγωνισμό υπό την αιγίδα Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης (NCBR) της Πολωνίας, μέσω του προγράμματος GameINN, οι τέσσερις ιδέες της CD Projekt έλαβαν το πράσινο φως, εξασφαλίζοντας στην εταιρία το ποσό των $7.000.000.

Οι τεχνολογίες έχουν ως εξής (Προσοχή: ακολουθεί μετάφραση από Αγγλικά που προηγουμένως μεταφράστηκαν από Πολωνικά, ίσως μερικά σημεία δεν βγάζουν καλό νόημα λόγω της Αγγλικής μετάφρασης):

  • City Creation: Τεχνολογία για την δημιουργία «ζωντανών», έτοιμων για παιχνίδι σε πραγματικό χρόνο, πόλεων μεγάλης κλίμακας βασισμένη στις αρχές της τεχνητής νοημοσύνης και του αυτοματισμού και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ανάπτυξη καινοτόμων διεργασιών και εργαλείων, που θα υποστηρίζουν την δημιουργία υψηλής ποιότητας open world παιχνιδιών.
  • Seamless Multiplayer: Τεχνολογία που επιτρέπει την δημιουργία μοναδικού gameplay για πολλούς παίκτες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αναζήτηση αντιπάλων, διαχείριση sessions, λειτουργίες αναπαραγωγής και υποστήριξη μεγάλης ποικιλίας game modes, μαζί με ένα σετ εξειδικευμένων εργαλείων για αυτές τις εργασίες.
  • Cinematic Feel: Τεχνολογία που επιτρέπει τη δημιουργία εικόνας σε ποιότητα κινηματογράφου για open world RPG παιχνίδια, δημιουργώντας και ένα σετ εξειδικευμένων εργαλείων.
  • Animation Excellence: Τεχνολογία που επιτρέπει σε σημαντικό βαθμό την αύξηση της ποιότητας και της παραγωγής σύνθετων κινήσεων για πρόσωπα και σώματα χαρακτήρων για open world RPG παιχνίδια, μαζί με το δικό τους σετ από εξειδικευμένα εργαλεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της CD Projekt, Adam Kiciński: «Η δημιουργία παιχνιδιών είναι μια υπερβολικά δημιουργική διαδικασία, αλλά συγχρόνως περιλαμβάνει σημαντικά οικονομικά ρίσκα… Είμαι βέβαιος πως τέτοιες πρωτοποριακές λύσεις (εννοεί το GameINN) θα ανεβάσουν περαιτέρω την ποιότητα των πολωνικών παιχνιδιών και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά μας στην παγκόσμια σκηνή.»