Athenscon 2016: δύο μέρες γεμάτες εικόνες, ήχους και geeks

Είμασταν στο Athenscon 2016 περάσαμε υπεροχα και αυτό φαίνεται και προς τα έξω

Όταν είσαι σε ένα μέρος που έχεις ένα σκηνικό με σπαθιά, κόμικ, games, cosplayers, robots και geeks, θέλει προσπάθεια να είσαι αμερόληπτη

Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, πήγα στο AthensCon 2016, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια ποπ κουλτούρας στη χώρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, βρέθηκαν στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου χιλιάδες λάτρεις των κόμικς, των anime και manga, του fantasy, του cosplay και του gaming, χωρίς όριο ηλικίας.

Το δικό μου ταξίδι ξεκίνησε το καλοκαίρι με το που ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες. Η σκέψη και μόνο του να βρεθώ ανάμεσα σε χιλιάδες ομοϊδεάτες geeks ήταν αρκετή, για να κλειστούν εισιτήρια και ξενοδοχεία σε χρόνο dt. Μετά το αναμενόμενο δέος της πρώτης επαφής χάθηκα στα περίπτερα και τα σεμινάρια της διοργάνωσης. Είχε όλα τα θέματα για να δημιουργήσει ο καθένας  ένα πολύ ευχάριστο Σαββατοκύριακο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, να ασχοληθώ με πράγματα που αγαπώ, αλλά και να πειραματιστώ με καινούρια. Θέλω να αναφερθώ ειδικά στα σεμινάρια και τις ομιλίες. Μάθαμε από τους ίδιους τους δημιουργούς ότι η τέχνη δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. H επιτυχία θέλει υπομονή, επιμονή και λίγο τύχη. Γενικά ήταν ένα διήμερο που έμαθα πολλά, είδα άλλα τόσα και σίγουρα θα ξαναπάω.

Η αρένα του κλειστού Παλαιού Φαλήρου ήταν γεμάτη από πάγκους σκιτσογράφων, εικονογράφων, συγγραφέων και καλλιτεχνών γενικότερα. Ήταν μια εικόνα που σε γέμιζε αισιοδοξία για την ελληνική παρουσία στον χώρο του μυθιστορήματος, της καλλιτεχνικής σκιτσογραφίας άλλα και των κατασκευών πάσης φύσεως γενικότερα. Η θεματολογία τους κάλυπτε ολόκληρο το φάσμα της ποπ κουλτούρας, αλλά υπήρχαν και δημιουργίες οι οποίες θα ικανοποιούσαν και τα πιο απαιτητικά γούστα ειδικά στον χώρο του fantasy. Εκατοντάδες graphic novels, comics, αφίσες, σελιδοδείκτες, prints και σκίτσα για να επιλέξεις. Δεν έλειπαν φυσικά και τα λογοτεχνικά βιβλία, η θεματολογία των οποίων περιστρεφόταν κατά κύριο λόγο γύρω από το fantasy. Όλοι οι καλλιτέχνες ήταν πάντα πρόθυμοι να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν με το κοινό, και να υπογράψουν την δουλειά τους. Υπήρχε τέλος η δυνατότητα να μιλήσεις με μέλη, ή και να γραφτείς ακόμα σε λέσχες φίλων comics, fantasy, κινηματογράφου και gaming.

Δεκάδες cosplayers έκαναν την εμφάνισή τους στο χώρο του Tae Kwon Do. Είδαμε Harley Quinn,  Batman, Deadpool, Wonder Woman, Joker, Link από το Legend of Zelda, Power Rangers, Gul’dan και ThunderCats. Δεν έλειπαν φυσικά τα ξωτικά, οι μάγοι, οι χαρακτήρες από anime και games. Το AthensCon 2016 είχε προνοήσει ώστε επαγγελματίες make-up artist, να ήταν στην διάθεσή μας ανά πάσα στιγμή για να μας μεταμορφώσουν στους αγαπημένους μας ήρωες. Όσο κι αν φλέρταρα με την ιδέα να μεταμορφωθώ έστω για λίγο σε κάτι αγαπημένο, η προοπτική του να πρέπει να επιστρέψω με το μετρό με το πρόσωπο βαμμένο σαν τον Illidan Stormrage δεν μου άφησε πολλά περιθώρια.

Στον χώρο της αρένας, και απέναντι από το ρινγκ του Zmak, υπήρχε ακόμα διαφορετικό ρινγκ. Εκεί, άτομα κάθε ηλικίας, class, race και γαλαξία, μπορούσαν να μπουν μέσα και να σκηνοθετήσουν μια μικρή μάχη. Εκατοντάδες επισκέπτες δοκίμασαν την τύχη τους, με όπλα ρέπλικες από βιντεοπαιχνίδια και κόμικς. ενάντια σε αγαπημένους ήρωες που βρίσκονταν εκεί. Το lightsaber του Darth Vader δεν εγκρίθηκε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο, όποτε δεν μπόρεσα να λάβω μέρος.

Εταιρίες όπως οι Sony, Bandai Namco ήταν εκεί με κονσόλες και PC, για ατελείωτες ώρες gaming.  Πραγματοποιήθηκε και μαραθώνιος gaming για το Χαμόγελο του Παιδιού με μεγάλη επιτυχία. Διαθέσιμα ήταν επίσης μεταχειρισμένα παιχνίδια για PlayStation, XBox, αλλά και κασέτες για Gameboy Αdvance, DS, ακόμα και Color. Η ομάδα retrocomputers.gr ήταν εκεί, καθώς και τα νοσταλγικά «μπλιμπίκια». Βέβαια, και τα κλασσικά pen and paper RPG και strategy ήταν εκεί. Δεκάδες επισκέπτες κάθισαν στα τεράστια τραπέζια/ταμπλό και έπαιξαν. Προσωπικά, έμεινα λίγο παραπάνω στον πάγκο των Lego. Είχαν φτιάξει απίστευτα πράγματα όπως ένα πλήρως λειτουργικό κεφάλι Iron Man, τον χάρτη της Ελλάδος και άλλα πολλά.

Και να προσθέσω ότι καθώς ήταν όλοι ή σχεδόν εκεί, πραγματοποιήθηκαν ατελείωτες ώρες συζητήσεων, αναλύσεων, μελλοντικών σχεδίων σε πηγαδάκια παντού. Ένιωθες απόλυτα ο εαυτός σου, σε ένα σύμπαν που μπορούσες να κάνεις τα πάντα, να πεις ό,τι θέλεις και κανείς δεν θα σε παρεξηγούσε. Πότε είναι το επόμενο είπαμε;

Ευχαριστουμε το InCludints για τις έξτρα φωτογράφιες, το βίντεο και την καλή παρέα το διήμερο

Xαμένη στην εφηβεία μου, gamer, βιβλιοφάγος, Πρωτάρης παίκτης σε role playing games καθώς μου αρέσει να διηγούμαι ιστορίες.Ταξιδιάρικο μυαλό γεμάτο μουσική, ταινίες και anime. Φωτογράφος ανάλογα με τη διάθεση και τα καιρικά φαινόμενα.Ίσως είμαι ονειροπόλα..... Συγκεντρώνω ήχους και εικόνες από παντού και τα μοιράζομαι με τους γύρω μου. Τρελή Υδροχόος με ζωηρή φαντασία, γεννήθηκα σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή (ίσως). Καλώς ήρθατε στον κόσμο μου, όπου κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία για έκφραση.Been geek 40 years now and loved it all the way.