FIFA 17 | Review

Το καθιερωμένο ραντεβού του FIFA είναι εδώ για ακόμα μια φορά με story mode, αλλά και νέα μηχανή γραφικών

Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Το καθιερωμένο ραντεβού του FIFA είναι εδώ για ακόμα μια φορά με story mode, αλλά και νέα μηχανή γραφικών

Ο γνωστός εξομοιωτής ποδοσφαίρου επιστρέφει, με κάποια νέα καλούδια να προσφέρει. Στο FIFA 16 είδαμε για πρώτη φορά το γυναικείο πρωτάθλημα, το οποίο δούλευε κάπως διαφορετικά και ήταν μια προσθήκη που δεν είχαμε δει ποτέ σε παιχνίδι ποδοσφαίρου. Το FIFA 17 πρωτοτυπεί για ακόμη μια φορά, αφού συμπεριλαμβάνει το story based mode με την ονομασία The Journey. Πριν περάσουμε όμως στο νέο αυτό mode, αλλά και τις υπόλοιπες λειτουργίες του παιχνιδιού, ας δούμε τους μηχανισμούς του και φυσικά τα προβλήματά τους.

Αρχικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο player switching. Μπορείτε να αλλάζετε παίκτες με τη χρήση πλήκτρου ή του δεξιού αναλογικού μοχλού, με το δεύτερο να είναι αρκετά πιο ακριβές. Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις θα συναντάτε προβλήματα, παίρνοντας τον έλεγχο παικτών πολύ μακριά από την μπάλα, κατά τη διάρκεια της άμυνας. Ταυτόχρονα, στις πάσες μπορεί να δώσετε την μπάλα κάπου και αμέσως ο έλεγχος να αλλάζει σε κάποιον άκυρο αθλητή εκτός φάσης.

Η μεγάλη ποικιλία σε πάσες, δίνει πολλές επιλογές στις διάφορες καταστάσεις που θα βρεθείτε, με τις περισσότερες από αυτές να χρειάζονται απλά το πάτημα ενός επιπλέον πλήκτρου. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα σουτ, αλλά οι πάσες έχουν κάποια μικρά προβλήματα. Εκτός από αυτό που αναφέραμε πριν με την αλλαγή παίκτη, υπάρχει και ένα σε θέμα στόχευσης μιας πάσας. Θα δείτε περιπτώσεις που δεν θα δίνετε την μπάλα εκεί που θέλετε, αν δύο παίκτες βρίσκονται κοντά, χαλώντας αρκετά το πλάνο που έχετε στο μυαλό σας.

Οι στημένες φάσεις έχουν δεχτεί και αυτές κάποιες αλλαγές, όπου για αρχή τα πλάγια διαθέτουν όλα τα προβλήματα που είπαμε πριν στις πάσες, ενώ απαιτούν να βάζετε δύναμη αν θέλετε να γίνει σωστά. Στα κόρνερ και τα φάουλ που δεν εκτελείτε απευθείας, δεν χρειάζεται να στοχεύετε με το μάτι, αφού υπάρχει ένας στόχος που θα σας βοηθήσει. Ο στόχος δεν είναι απόλυτα ακριβής, αφού επηρεάζεται άμεσα από τη δύναμη της μπαλιάς. Η μεγαλύτερη όμως αλλαγή έχει γίνει στα πέναλτι, όπου μπορείτε να κάνετε μέχρι και προσποιήσεις, αλλάζοντας τη θέση του παίκτη, ενώ θα πρέπει πρώτα να τρέξετε προς την μπάλα και μετά να επιλέξετε κατεύθυνση για το σουτ.

Τα περισσότερα modes του παιχνιδιού επιστρέφουν, με το The Journey να αποτελεί την πιο σημαντική προσθήκη, που θα δούμε αναλυτικά σε λίγο. Αρχικά, έχουμε τα Drills, μια σειρά από δοκιμασίες, που είναι ιδανικές για να μάθετε τους μηχανισμούς που δουλεύει το παιχνίδι. Ταυτόχρονα, διαθέτει και πρωταθλήματα, χωρισμένα σε χώρες, έχοντας τεράστια ποικιλία αν και για ακόμη μια φορά το ελληνικό είναι απόν.

Το Ultimate Team αποτελεί πλέον βασικό στοιχείο της σειράς και δεν θα μπορούσε να λείπει από το FIFA 17, δίνοντας για ακόμα μια φορά ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Πακέτα καρτών θα σας βοηθήσουν να στήσετε το δικό σας ποδοσφαιρικό οργανισμό, περιλαμβάνοντας τα πάντα μεταξύ παικτών, εμφανίσεων, γηπέδων και ό,τι άλλο χρειάζεται. Μεταξύ αυτών, αναλώσιμα που ενισχύουν τη φυσική κατάσταση ενός παίκτη και συμβόλαια, που του επιτρέπουν να παίξει περισσότερους αγώνες μαζί σας. Τα game modes του Ultimate Team χωρίζονται σε online και offline, όπου η ομάδα σας μπορεί να πάρει μέρος σε διάφορα πρωταθλήματα, αλλά και μικρο-απαιτήσεις όπως να φτιάξετε μια ομάδα με συγκεκριμένους παράγοντες.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το FIFA 17

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.