The Last of Guardian | Review

Χρόνια αναμονής έφτασαν στο τέλος τους, αφού το The Last Guardian επιτέλους κυκλοφόρησε

The Last Guardian™_20161203011855

Τα συναισθήματα του Trico φαίνονται ξεκάθαρα στο παιχνίδι, με διαφορετικές συμπεριφορές όταν φοβάται, όταν είναι πεινασμένο ή είναι οργισμένο. Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να το περιποιηθείτε, βγάζοντας από το περιβάλλον αυτό που το φοβίζει και ταΐζοντας το με βαρέλια. Από την άλλη, θα σας προσέχει και αυτό με τη σειρά του, προστατεύοντας σας από κινδύνους και φονικές πτώσεις. Υπάρχουν μερικές πολύ εντυπωσιακές scripted σκηνές, όπου το Trico σας σώζει με το στόμα ή την ουρά του. Θα δείτε όμως, πως ακόμα και σε άκυρες στιγμές θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει με τον ίδιο τρόπο.

Όπως είπαμε και προηγουμένως, το παιχνίδι διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από puzzles. Σε διάφορα σημεία που στην αρχή έχει πρόσβαση μόνο το αγόρι, θα πρέπει να φέρετε το Trico κοντά σας, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε. Διάφοροι μηχανισμοί θα μπουν στο δρόμο σας, δείχνοντας τα εκπληκτικά physics που έχει ο τίτλος. Πύλες με περίεργους μηχανισμούς, βαγόνια και υποβρύχια περάσματα είναι μερικά από αυτά που θα συναντήσετε. Μαζί με όλα αυτά υπάρχουν και κάποιες υαλογραφίες  που απεικονίζουν ένα μάτι, κάτι που φοβίζει το Trico και θα πρέπει να τις σπάσετε.

Επίσης, το αγόρι μπορεί να μετακινεί κιβώτια και να δημιουργεί πατήματα, που δίνουν πρόσβαση σε ψηλότερα σημεία. Ένα όμως από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να κάνει, είναι να χρησιμοποιήσει έναν καθρέπτη. Ανάλογα που θα στοχεύετε με αυτόν, η ουρά του Trico θα βαρέσει με κάποιο projectile, σπάζοντας τις ξύλινες επιφάνειες και τους εχθρούς που  θα βρεθούν μπροστά του. Σε γενικές γραμμές όσον αφορά τους γρίφους δεν θα συναντήσετε ποτέ παρόμοιες καταστάσεις. Κάθε σκηνικό είναι διαφορετικό, όπως και η κάθε κατάσταση, αφού απαιτεί κάθε φορά διαφορετικό τρόπο σκέψης, κάνοντας την κάθε σκηνή μοναδική.

Από το παιχνίδι δε λείπει το στοιχείο της μάχης, ασχέτως αν το αγόρι δεν μπορεί να αμυνθεί σχεδόν καθόλου. Μαγεμένες πανοπλίες θα προσπαθήσουν να το πιάσουν και να το σύρουν σε μια πόρτα, η οποία σφραγίζει μαζί με τη μοίρα του. Θα πρέπει να τις αποφύγετε, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να είστε έτοιμοι για button mashing. Μπορούν να μαγέψουν το αγόρι περιορίζοντας τις κινήσεις του, κάτι που θα πρέπει να πασχίσετε για να αποτρέψετε. Πάνω από όλα όμως, πρέπει να είστε έτοιμοι για ελιγμούς όταν είστε μόνοι σας.

The Last Guardian™_20161130184832

Ωστόσο, αν το Trico είναι μαζί σας τότε τα πράγματα αλλάζουν. Μόλις δει κάποιον εχθρό τρελαίνεται και αρχίζει να του επιτίθεται. Οι στρατιώτες αμύνονται με σπαθιά και δόρατα, τα οποία τελευταία θα πρέπει να προσέχετε, καθώς θα πρέπει να τα βγάλετε πάνω από το ζώο. Επίσης, καμιά φορά κουβαλάνε και ασπίδες με τη μορφή της υαλογραφίας που αναφέραμε πριν. Εκεί θα πρέπει να τους σκουντήξετε ώστε να τους πέσει από τα χέρια. Τέλος, μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς το Trico στο έργο του, αφού αν πετάξει κάποιον στο έδαφος, μπορείτε να του τραβήξετε το κράνος και να τον εξουδετερώσετε.

Εμφανισιακά ο τίτλος δείχνει αριστουργηματικός. Με τα παραμυθένια cel-shaded γραφικά του καταφέρνει όχι μόνο να μείνει κοντά στο art-direction των Ico και SotC, αλλά και να προσφέρει ένα τέλεια υλοποιημένο γραφικό περιβάλλον. Ο φωτισμός σε κάθε σημείο αναδεικνύεται σωστά με τις σκιές τοποθετημένες όμορφα και ανάλογα την ώρα της μέρας. Κάθε σημείο αποτελεί και μια διαφορετική εικόνα και σε μερικά σημεία που θα επιστρέψετε σε μέρη που έχετε επισκεφτείτε ξανά, θα δείτε πως τίποτα δεν έχει μείνει άθικτο.

The Last Guardian™_20161202181940

Το Trico και ο σχεδιασμός του μεταφέρουν διάφορα συναισθήματα σε διαφορετικές περιστάσεις. Καταρχάς το τρίχωμα και οι κινήσεις τους είναι άκρως αληθοφανείς. Στα περισσότερα σημεία θα το βλέπετε σαν ένα άκακο πλάσμα, αν και υπάρχει μια μικρή εξαίρεση. Με τα μάτια του να λαμπυρίζουν στο σκοτάδι και κάποια σημεία να είναι σκοτεινά, η ξαφνική του εμφάνιση μπορεί εύκολα να σας παγώσει το αίμα.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το The Last Guardian

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.