World of Warcraft: Παίζεται απο δέκα εκατομμύρια παίκτες;

Η επίσημη ανακοίνωση της Blizzard δεν κάνει λόγο για νούμερα αλλά 3,3 εκατομμύρια αντίτυπα του Legion πωλήθησαν την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του

Platform
 
Genre
 
Publishers
,  
Developer
 

Μετά την κορύφωση στους 12 εκατομμύρια παίκτες στο Wrath of the Lich King το WoW είχε παρουσιάσει μια σταθερή έως καθοδική εικόνα.Το Legion έφερε την άνοδο.

maxresdefault-4

Πέρυσι, η Blizzard Activision σταμάτησε να αποκαλύπτει τα νούμερα εγγραφών για το World of Warcraft. Αυτό οδήγησε σε μια φιλολογία μεταξύ των οπαδών του franchise, το οποίο κορυφώθηκε σε 12 εκατομμύρια συνδρομητές κατά τη διάρκεια του Wrath του Lich King, ότι ήταν καθ οδόν σε πτωτική πορεία. Ωστόσο, με την απελευθέρωση του Legion, οι αριθμοί εγγραφών μπορεί να έχουν ξεπεράσει τα επτά ψηφία. Βέβαια όταν λέμε 12 εκατομμύρια να εξηγήσουμε ότι δεν είναι μόνιμοι λογαριασμοί μόνο. Είναι και οι gold farmers, οι « βλέπω το παιχνίδι για ένα μηνα και μετά σταματώ », και εκείνοι που απλά μπαίνουν κάνουν κάποιο achievement και φεύγουν.

Το όλη ζήτημα ξεκίνησε από μια δήλωση του game designer Tom Chilton. Σύμφωνα με μια συνέντευξη του στο πολωνικό περιοδικό για παιχνίδια Pixel, το συγκεκριμένο MMO της Blizzard έχει περάσει τα 10 εκατομμύρια συνδρομητές μετά την έναρξη της τελευταίας επέκτασης, το Legion. Όπως ο ίδιος λέει : « Επί του παρόντος, [ο αριθμός συνδρομητών μας] είναι περίπου 10,1 εκατ. Ξέρετε, είναι δύσκολο να πούμε τι θα φέρει το μέλλον. Έχουμε και έναν εσωτερικό ανταγωνιστή, το Overwatch, αλλά είναι πιθανό ότι θα πάνε ακόμη παραπάνω από 12 εκατομμύρια. Υπάρχουν πολλοί πιθανοί αγοραστές και υπάρχουν πάνω από 100 εκατομμύρια λογαριασμοί στο World of Warcraft . » (σημ. στο νούμερο των λογαριασμών ισχύει αυτό που αναφέραμε παραπάνω περί gold farmers κλπ).

legion-1024x576

Φοβερά νέα; Ναι. Άλλα η ίδια η Blizzard το διαψεύδει λέγοντας έχει σταματήσει την αναφορά σε αριθμούς συνδρομητών για το World of Warcraft από τον Νοέμβριο του 2015, λέγοντας ότι «υπάρχουν και άλλες μετρήσεις που δίνουν μια καλύτερη εικόνα δεικτών των συνολικών αποδόσεων της επιχείρησης.»  Βέβαια όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Και ίσως τα νούμερα να μην ισχύουν έτσι ακριβώς αλλά σίγουρα έχουμε να κάνουμε με ένα δυναμικό comeback του παιχνιδιού.

Αποτελεί μια αξιοσημείωτη αλλαγή πορείας για το WoW. Όταν Blizzard σταμάτησε να εκδίδει τριμηνιαίες εκθέσεις από τα τέλη του 2015, είχε πεσει στα 5,5 εκατομμύρια συνδρομητές, έναν τεράστιο αριθμό από κάθε μέτρο, αλλά και με κατά πολύ αποστασιοποιημένο από τις ημέρες δόξας του 2010, όταν θα μπορούσε να καυχηθεί ότι είχε περισσότερο από το διπλάσιο του ποσού αυτού. Είναι προφανές ότι αντιπροσωπεύει την αναμενόμενη ανάκαμψη από την έκδοση του Legion, το οποίο πούλησε πάνω από 3,3 εκατομμύρια αντίτυπα την πρώτη μέρα της διάθεσης του. Και η ταινία Warcraft μπορεί να έχει βοηθήσει, πάρα πολύ.

Και καθώς οι πρώτες εντυπώσεις ξεθωριάζουν, ο αριθμός των συνδρομητών θα υποχωρήσει κάπως και είναι λογικό. Αλλά αν κάποιο καλό expansion μπορεί να φέρνει σχεδόν διπλάσιους συνδρομητές στο παιχνίδι, έστω και προσωρινά, τότε μπορεί να υπάρχει πολύ περισσότερη δύναμη στο World of Warcraft από όσο νομίζουμε.

Περισσότερα νέα για το World of Warcraft: Legion

Xαμένη στην εφηβεία μου, gamer, βιβλιοφάγος, Πρωτάρης παίκτης σε role playing games καθώς μου αρέσει να διηγούμαι ιστορίες.Ταξιδιάρικο μυαλό γεμάτο μουσική, ταινίες και anime. Φωτογράφος ανάλογα με τη διάθεση και τα καιρικά φαινόμενα.Ίσως είμαι ονειροπόλα..... Συγκεντρώνω ήχους και εικόνες από παντού και τα μοιράζομαι με τους γύρω μου. Τρελή Υδροχόος με ζωηρή φαντασία, γεννήθηκα σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή (ίσως). Καλώς ήρθατε στον κόσμο μου, όπου κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία για έκφραση.Been geek 40 years now and loved it all the way.