Retro-Corner: Pokémon Gold, Silver & Crystal

Αν οι πρώτες κασέτες και η σειρά που ακολούθησε έναν χρόνο αργότερα έδειχναν την υπόσχεση

gold-silver-crystal-2

Επιπλέον χαρακτηριστικό αποτελεί η εναλλαγή μέρας και νύχτας, με βάση την οποία μπορούσε ο παίκτης να βρει διαφορετικά Pokémon ή να εξελίξει ένα, με το Eevee να αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα για εκείνη τη γενιά. Ως νέος τρόπος εξέλιξης καθιερώθηκε και η εξέλιξη Pokémon μέσω ανταλλαγών εάν κρατούσαν συγκεκριμένα αντικείμενα. Μια νέα προσθήκη στο μενού του παιχνιδιού αποτέλεσε και το Pokégear, που λειτουργούσε σαν χάρτης, ρολόι, ραδιόφωνο και κινητό και με το οποίο ο παίκτης μπορούσε να καλέσει ή να τον καλέσουν NPCs για να τον προκαλέσουν σε μάχη ή να τον ενημερώσουν για κάποιο σπάνιο Pokémon σε μια περιοχή. Μετά από μάχες είχατε την επιλογή να στείλετε κάποια από τα λεφτά σας στη μητέρα σας, η οποία λειτουργούσε μεν ως τράπεζα, αλλά συνήθιζε να σας αγοράζει αντικείμενα, με τα οποία μπορούσατε να διακοσμήσετε το δωμάτιό σας. Καινούριο χαρακτηριστικό αποτελούσε το Mystery Gift, όπου αν δύο Game Boy Color αλληλεπιδρούσαν με τους ενσωματωμένους αντάπτορές τους, οι παίκτες (ή παίκτης αν είχατε δύο συσκευές και κασέτες) λάμβαναν ένα τυχαίο δώρο. Στην Gold, Silver και Crystal εισήχθει και η ιδέα των περιπλανώμενων θρυλικών Pokémon, με τα Suicune, Entei και Raikou να με έχουν οδηγήσει σε ατελείωτες ώρες προσπάθειας να τα πιάσω, μιας και τότε δεν υπήρχαν ακόμα τα abilities και εκτός αν τα κοίμιζες και τα αποδυνάμωνες θα έφευγαν κατευθείαν. Η Crystal που κυκλοφόρησε αργότερα σαν αναβάθμιση των άλλων δύο, εισήγαγε το Batlle Tower, για τους παίκτες που ήθελαν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο έπακρο, την επιλογή να διαλέξετε το φύλο του πρωταγωνιστή σας, κινούμενα sprites στα Pokémon σας, κάτι που δεν τηρήθηκε στην επόμενη γενιά, αλλά συνεχίστηκε αργότερα και μια μικρή ιστορία που περιλαμβάνει το Suicune που απεικονίζεται στην κασέτα και τα Unknown.

gen-2

Η ιστορία διαδραματίζεται όπως είπα πιο πριν στην περιοχή Johto, τρία χρόνια μετά τα γεγονότα των πρώτων κασετών. Καλείστε ως παίκτης να διαλέξετε ένα από τα τρία αρχικά Cyndraquil, Chicorita και το Totadile (το οποίο διάλεγα κάθε φορά), και να γίνετε ο επόμενος Pokémon Master. Καθώς προχωράτε θα αντιμετωπίσετε και πάλι την περιβόητη Ομάδα Πύραυλο, η οποία προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια βρίσκοντας τον αρχηγό της, τον οποίο νίκησε ο παίκτης στην πρώτη γενιά των παιχνιδιών. Αφού μαζέψετε τα εμβλήματα από όλα τα γυμναστήρια και νικήσετε τους Elite Four και τον πρωταθλητή, θα μπορέσετε να ταξιδέψετε στην περιοχή του Kanto, κάτι που δεν έγινε απ’ όσο γνωρίζω σε καμία από τις επόμενες γενιές, οι οποίες περιορίζονται μόνο στην περιοχή τους. Έχοντας μαζέψει και τα εμβλήματα από εκεί και ολοκληρώνοντας για μια ακόμα φορά το πρωτάθλημα, θα μπορέσετε να ταξιδέψετε στο Mt. Silver, όπου θα μπορέσετε να πολεμήσετε τον πρωταγωνιστή της Red, Blue, Yellow, ο οποίος δε θα μιλήσει όπως κάνουν οι περισσότεροι NPCs μιμούμενος τους πρωταγωνιστές στα παιχνίδια Pokémon και απλά θα ξεκινήσει τη μάχη, λεπτομέρεια την οποία μέχρι και σήμερα θαυμάζω και έχω βρει αντάξιά της σε ελάχιστα παιχνίδια. Επιπλέον, τα δύο εικονιζόμενα θρυλικά, Ho-oh και Lugia έθεσαν τη δυαδικότητα των θρυλικών, που συνεχίζει στις επόμενες γενιές μέχρι σήμερα και προσωπικά θεωρώ την πιο ταιριαστή αντίθεση ανάμεσα σε θρυλικά, με απλές αισθητικές επιλογές, όπως το Ho-oh να βρίσκεται στην κορυφή ενός τεράστιου πύργου και το  Lugia να κρύβεται μέσα σε μια σπηλιά στην θάλασσα.

ho-oh-lugia

Αν και τα γραφικά του με τα χρόνια σίγουρα δεν φαίνονται τόσο όμορφα, μπορώ να πω, πως η μουσική ακόμα μου φαίνεται πολύ καλή και χωρίς να ψάξω στο youtube εκπλήσσομαι που ακόμα θυμάμαι μερικές μελωδίες.

Είστε ευπρόσδεκτοι να μοιραστείτε στα σχόλια τις δικές σας εμπειρίες με τα παιχνίδια Pokémon, καθώς και να προτείνετε κάποιο πιθανό παιχνίδι που θα θέλατε να δείτε στην στήλη αυτή.

 

Σελίδες: