Gears of War 4 | Review

Η ιστορία της σειράς Gears of War φαίνεται να έχει συνέχεια και αυτή τη φορά τα ηνία παίρνει το καναδικό στούντιο The Coalition

gears-8

Στο θέμα των όπλων βλέπουμε αρκετές νέες προσθήκες, ενώ απουσιάζουν όμως και κάποια από τα προηγούμενα παιχνίδια, όπως το sawed off shotgun και το flamethrower. Στο νέο οπλοστάσιο βλέπουμε κατά κύριο λόγο όπλα που χρησιμοποιούν τα robot δηλαδή ένα shotgun, ένα machine gun και ένα energy sniper. Από εκεί και πέρα έχουμε ένα όπλο που επιλέγετε πότε ακριβώς θα πέσει μια βόμβα και μια νέα ηλεκτρική χειροβομβίδα. Τέλος, έχουμε δύο νέα βαριά όπλα, όπου το ένα πετάει τροχούς και το άλλο μικρούς πυραύλους. Κλασσικά αγαπημένα όπως το Boomshot και το Torque Bow συνεχίζουν να μας τιμούν με την παρουσία τους και την καταστροφή που προκαλούν.

Στις προσθήκες του Gears of War 4 εντάσσονται και μερικές νέες κινήσεις που χρησιμοποιούν το cover system. Καταρχάς, μπορείτε να πηδήξετε πάνω από μικρά σημεία κάλυψης απευθείας, γλιτώνοντας έτσι τις περιττές κινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χτυπήσετε κάποιον που βρίσκεται στην άλλη πλευρά και να τον ακινητοποιήσετε. Σε έναν ακινητοποιημένο εχθρό μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα νέο melee kill, χρησιμοποιώντας το μαχαίρι του χαρακτήρα που ελέγχετε. Άλλος ένας τρόπος να το κάνετε αυτό, είναι μέσω ενός grab που μπορείτε να κάνετε όταν βρίσκεστε υπό κάλυψη, τραβώντας τον εχθρό στο μέρος σας.

gears-9

Κατά τη διάρκεια του Campaign θα βρεθείτε σε στιγμές που το παιχνίδι λειτουργεί σαν rail-shooter. Θα πρέπει να καταστρέψετε τα εμπόδια και τους εχθρούς που βρίσκονται μπροστά σας, αν δε θέλετε να είστε εσείς αυτοί που θα πεθάνουν. Σε άλλα σημεία, το παιχνίδι  λειτουργεί σαν το Horde Mode που θα δούμε αναλυτικότερα αργότερα. Εκεί, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε διάφορα εμπόδια και να αντέξετε απέναντι σε κύματα εχθρών.

Φτάνουμε λοιπόν στο multiplayer κομμάτι του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο competitive. Αντίθετα με το single player, εδώ η απόσταση λειτουργεί με ανάποδο τρόπο. Τα rifles χρησιμοποιούνται σπάνια και οι παίκτες στοχεύουν στα εύκολα kills μέσω του shotgun. Τα σκορπισμένα ειδικά όπλα στους χάρτες αποτελούν τη μόνη εξαίρεση, καθώς μπορούν να αποφέρουν εύκολους πόντους. Γυρνώντας στις μάχες με τα shotgun, νικητής είναι αυτός που θα κάνει τις πιο έξυπνες κινήσεις, αδειάζοντας το όπλο του πάνω στον αντίπαλο.

gears-16

Όσο για τα modes του παιχνιδιού, έχουμε τα κλασσικά όπως Team Deathmatch, King of the Hill και το γνωστό στην competitive σκηνή Execution. Το ranked system δουλεύει ξεχωριστά για κάθε mode και χρειάζεται πέντε placements, ώστε να καταταχθείτε κάπου. Βέβαια, υπάρχει και μια πιο casual λειτουργία, όπου μετά από κάθε αγώνα γίνεται ψηφοφορία για το επόμενο map και mode.

Μένοντας λίγο ακόμα στα modes του multiplayer, υπάρχουν δύο νέα που μας κίνησαν το ενδιαφέρον περισσότερο από τα άλλα. Για αρχή έχουμε το Dodgeball, όπου για να κερδίσει η μία ομάδα πρέπει να εξουδετερώσει πλήρως την άλλη. Υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια. Όταν κάποιος σκοτώσει έναν αντίπαλο, τότε ένας σύμμαχος που έχει πεθάνει επιστρέφει στη ζωή. Από την άλλη, έχουμε το Arms Race, όπου κάθε ομάδα χρησιμοποιεί ένα όπλο, μέχρι να πραγματοποιήσει τρία kills. Μόλις γίνει αυτό, τότε όλα τα μέλη της ομάδας αλλάζουν όπλο και έχουν ξανά τον ίδιο στόχο. Ένα πολύ διασκεδαστικό και χορταστικό mode, που ξεφεύγει από τη μονοτονία του Gnasher strategy.

gears-5

Ωστόσο, το Gears of War 4 δεν κατάφερε να ξεφύγει από το trend των lootboxes. Ανοίγοντας κουτιά με τα λεφτά που παίρνετε από τους αγώνες, μπορούν να σας τύχουν διάφορα αντικείμενα, όπως skins για χαρακτήρες και όπλα, αλλά και banners για να στολίσετε το προφίλ σας. Μέσα στα κουτιά επίσης, θα βρείτε και bounties. Τα bounties είναι ένας καλός τρόπος να μαζέψετε επιπλέον χρήματα μέσα στους αγώνες, ολοκληρώνοντας κάποια επιτεύγματα.

Το Horde mode επιστρέφει για μια ακόμα φορά σαν Horde 3.0. Δυστυχώς, το Beast Mode από το Gears of War 3 και το Overrun από το Gears of War Judgment απουσιάζουν, περιορίζοντας έτσι τις επιλογές. Στόχος του Horde 3.0 είναι να παραδώσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στο co-op αυτό mode του παιχνιδιού, παίρνοντας στοιχεία από προηγούμενα παιχνίδια, έχοντας επίσης μια πολύ σημαντική νέα προσθήκη.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Gears of War 4

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.